Re: nincs cím
tozsdenyul Előzmény: #738319Nem reménykedek, csak ellenkezö a tapasztalatom.
Uk-ban különösen, ha téged az angolok 99%-a egy darab szarnak tartott, akkor az inkább téged minösíthet, mint öket.
A Uk-ban mimdennapos pozitív meglepetések értek, hogy mennyire azonosan kezelnek.
Persze hogy nem értenek úgy, mint egy magyar vagy lengyel, de az kultúrális dolog, és nem jelenti azt hogy szarba sem vesznek.
Pl. ha valóban szarba sem vettek egy magyart, taposták, olyan felháborodás lett a többi angol részéröl, meg fair vizsgálat, hogy leesett az állam.
Van több arca a Uk-nek, megfér egymás mellett a délutáni teázós mylord közönség a dokkmunkás pub közönséggel.
Most hogy így belegondoltam, hogy melyik brit közösségnek mit köszönhetek, mi módon kezeltek, a te általad vázolt helyzettel sehol sem találkoztam angliában.
Mondjuk kevésbé befogadó helyeken sem volt gondom sem a beilleszkedéssel, sem az elfogadottsággal, szerintem aki normálisan közeledik feléjük (tisztában van hogy ö a bevándorló) annak nincs gondja, aki meg eleve úgy megy, hogy na itt engem szarba sem fognak venni, az azt fogja bevonzani.
Kimutatták, hogy a nyelvet is gyorsabban tanulja, aki hajlandó azonosulni és asszimilálódni. Aki magyar akar maradni, magyar kaját enni, lengyelekkel jár sörözni, magyarokkal sírva vigadni, az szarba lesz véve, és el lesz könyvelve bús, méla, különc bevándorlónak.