Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Ingatlan

Re: nincs cím

#738317 Ricsi Előzmény: #738303

Valahogy nem tolonganak ezért a lakásért, pedig baromi olcsó, hiszen a cikkek is ezt írják :D:D

#738315 Pyxis Előzmény: #738313

Nem tudom hol lehet Mo.-on az említett emberekkel találkozni. Külsőleg nincs rám írva, külföldön viszont lebuktat a hunglishom.

#738313 tozsdenyul Előzmény: #738308

Itthon politikai nézet miatt lennél, hazaárulónak tart 20%. Ha rájön a másik oldal, hogy azokat sem szeretem, akkor az arány már 30%. Ezenkívül általános az állandó panasz, sirám, kerékkötés, irigység, mutyizás.

Ha ezzel szemben az áll, hogy 1 ezrelék lenéz, hallelujah.

Kit mi zavar.

#738308 Pyxis Előzmény: #738301

Egy modern átlagos lakás éves rezsije 1000 Eur. (itt nincs szó bérleti díjról)

Ezt nem tudod értelmezni?

Utána csak arányt írtam, hogy 6x annyit félreteszek, kvázi nem költöm el, tehát egész jól ki lehet jönni a fizu + tőzsdéből. Nem a bevétel mérvadó, hanem ki tudsz e jönni abból.

Tapasztalatom szerint mind1 a státuszod egy külhoni országban, mindig lesz akár csak 1 ezrelék aki ezért lenéz és akár szóvá is teszi. Engem ez jobban zavar, de titeket annyira nem. Ezzel nincs is semmi baj.

#738305 Kissherceg Előzmény: #738279

aki spanyol esős részére megy, bolond :) én se dolgozni megyek ki, legfeljebb, ha hozzám vágnak havi 3000 eurot :)

#738303 Ricsi Előzmény: #738290

Van egy körúti kiadó lakásom, 160 m2, én rezsivel együtt kiadom 200-ért. Akik elhiszik a cikket, remélem jelentkeznek rá, vagy azonnal küldenek bérlőket.

Mert ha nem, akkor ez süket duma :)

#738300 Ricsi Előzmény: #738285

Ezt nem is értem.

Én külföldön turista leszek, akire nem néznek semmilyen szemmel. Látom, az nem fér a kis fejecskédbe, hogy nem dolgozni akarok kimenni, hanem jól érezni magam. A tőzsdéből megélek.

#738298 banyaiz Előzmény: #738007

Szép látnivalók vannak.

De ha ki akarsz költözni miért nem pl Fehéroroszországba, ott annyi pénzből amiből Pesten élsz te leszel Rothschild. Moszkvát nem mondom az drága hely. Vagy pl Ukrajnába havi 1000 euróból ott te leszel a cár.

Amúgy ezeknél a kivándorlási statisztikáknál mindig az a kérdés mennyi az a néptömeg aki végképp ottmarad , és mennyi aki pénzzel hazajön. Mert szerintem a többségnek az a célja kicsit összeszedje magát anyagilag és hazajöjjön. Ezt csak úgy tippelem ismeretségi kör alapján. Nem biztos igaz. Szerintem sokan azért indulnak meg összeszedjen pénzt egy lakásra és hasonlók nem azért mert Londonba akar letelepedni végleg.

#738290 Kissherceg Előzmény: #738287

ez a cikk ótvar nagy kamu :) és lakást is lehet venni simán, ha akarsz... bazz ennyi mesét etetni a néppel

#738285 Pyxis Előzmény: #738275

Összegeztem az elmúlt évet (lássuk a számokat arányaiban).

55 m2-es lakás - 2 főnek - éves rezsi költsége internettel, közös költséggel 1000 Eur. Éves megtakarítás adózás után 6000 Eur (jól ment a tőzsde is).

Megállapításom, nem az számít mennyit keresel.

Nem mellékesen külföldön mindig csak egy ............. leszel. Elég, ha csak havonta egyszer néznek úgy rád, vagy tesznek megjegyzést.

#738279 Ibiza Előzmény: #738268

http://www.origo.hu/nagyvilag/20111007-spanyol-munkanelkuliseg-fiatalok-helyzete-velemenyuk.html

sok kismaki kidugja az orrát és már azt gondolja mindent tud.

Spanyolországban él egy ismerősöm..2 diplomája volt 3an éltek egy penészes lakásban.. csak alkalmi melókat tudott szerezni..már nem tudom mi van vele..ez még a kivándorlási hullám előtt volt.. nem hiszem azóta jobb lenne.

Mindenkinek ki kell menni..ha fiatal..szerezzenek tapasztalatokat..gyakorlatot..meg tanulják meg mi az az élet.. érezniük kell azt a változást amivel sikeresek lehetnek..

#738278 Tapasz Előzmény: #738274

2007-08-ban a reptértől befelé reggel 7-8-körül a vecsési benzinkútnál minden lámpánál 2-3 váltásnyi sor állt. Idén folyamatosan lehet haladni a zöld hullámnál ugyanebben az időben. Mondjuk szegényebb környék, mint pl. a szentendrei.

#738275 Ricsi Előzmény: #738274

Ezt pont ma számoltam ki egy viktoriánus haveromnak:

Itthon, ha 2 eltartott gyereked van, és igénybe veszed a gyerekkedvezményt, akkor a nettód 88 775 HUF. Ehhez kapsz családi pótlékot, ami gyerekenként 13 300 HUF, tehát összesen lesz 115 375 HUF a pénztárcádban.

Spanyolban a minimálbér 756 Eur, ennek 5%-át veszik el, marad 718 Eur. Családi pótlék gyerekenként 291 Eur, tehát összesen lesz 1 300 Eur, ami forintosítva kb 400 000 HUF.

Ezek után várom, mit is látok én rosszul. És spanyolország óriási csődben van, minden szar, államcsőd fenyeget, és még így meg úgy. Mármint a magyar sajtó szerint, mert én járok oda sokat, és nem ezt látom.

#738274 Ricsi Előzmény: #738268

nem mind1?

Most ez a hivatalos álláspont, hogy jönnek fel vidékről, és drágul minden, mert egyre jobban élünk. És ha ez a hivatalos, akkor mondhatsz te bármit, tapasztalhatsz bármit, nem számít.

Mondjuk az, hogy évek óta egyre csökkennek a dugók pesten, számomra azt mutatja, egyre többen nem laknak itt. De gondolom, megmagyarázzák majd azt is, hogy hiperszuper lett a tömegközlekedés, és azért nem járnak az emberek autóval.

#738268 Kissherceg Előzmény: #738259

pestiek is mentek ki bőszen, sőt olyan vidéki is, aki felköltözött először pestre, aztán uk