Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Ingatlan

Re: nincs cím

#737687 Ibiza Előzmény: #737643

próbáld ki..húzd fel a gatyádban (persze ha van) és mászkálj egy órát.. ha semmi akkor megdöglött az a szerkezet :)

#737685 KawaBazsy Előzmény: #737673

Befektetésként tekintek a dologra, gy kevésbé zavar, h beletolunk egy 8 számjegyű összeget..

#737681 banyaiz Előzmény: #737651

Nagyon komoly könyv filozófiai témákban Varázshegy. Nekem talán a kedvenc könyvem , ha megvan akkor tudod , hogy éppen egy szellemi elmélkedés távol a világtól , de mégsem egészen. :) nagyon elgondolkoztató könyv, még buddhistáknak is tartalmazhat érdekes dolgokat. :)

De összekapcsolva a valósággal. Nem teljesen eltávolodva mindentől ami körülvesz minket. Nem tudom jobban kifejezni amit gondolok, talán így is érthető.

#737680 banyaiz Előzmény: #737651

Egyensúly alatt arra gondolok ami "normális". Persze mi a normális ezen a világon. Szóval emberi. Minden negatív pozitív dologgal együtt amit ez jelent.

Nem virág vagyok a mezőn, hanem egy ember. :) Az meg olyan amilyen. Meg lehet persze erőszakolni (én ezt annak tartom) ilyen "filozófiákkal" de ez a gyakorlatban elég érdekes lehet sok embernél. Úgy értem érdekes, hogy kevesen lehetnek a Nirvánában elérve ezt a tökéletes lemondás állapotot.

Mond nyugodtan földhözragadt vagyok. :)

#737679 banyaiz Előzmény: #737651

Nirvánától messze vagyok. :) Nem tudom ezeket a dolgokat összeegyeztetni azzal amit látok amit megfogok, érzek, az ösztönökkel , azzal amilyen az ember úgy általánosságban. Ha van reinkarnáció akkor következő életemben lehet hal leszek, vezekeljek pusztítottam őket. :)

Része lenni a természetnek, pl egy horgászatnál belesimulsz a tájba , egy kis pont vagy az élővilágból. Közben szellemileg is feltöltődsz , ez a természetközi életforma ez nekem bejön.

De nem ebben a formában mint pl a Krisnások amit csinálnak lemondani az anyagi javakról aztán koldulnak. Minek ? Lemondtak az anyagiakról, ja , hogy mégse. Ilyen dolgokról beszélek, kilóg a lóláb.

Nem esznek húst. Normális dolog ez? :)

Ezt a természetközeli dolgot én vhogy úgy tudnám élvezni mint egy aranyásók Alaszkában ismered biztos jack london könyvet (ha nem akkor kötelező olvasmány) Tehát része vagy a természetnek, megküzdesz az elemekkel, érzed élsz, de valamilyen szándékkal. Keresd az aranyat, a prémet, a halat, a nőt , bármit ,csak valami kézzelfoghatót, közben közeledsz a Nirvánához csak nem buddhista értelemben.

De ezek a nem bántjuk az állatokat ezért nem eszünk húst, mondjunk le az anyagiakról , testi élvezetekről ez nekem kínai. :)

Ha annyira le akarnak mondani róla és van lóvéjuk utalják át nekem.

Persze nem minden az anyagiak körül forog, de azért vmi egyensúlyt ebben tartani.

#737672 rbbj11 Előzmény: #737664

Havi 1200 eudobol lehet jarni a vilag nagy reszet, nem is kis labon...elmennek kozep es del amcsiba, kiralykodhatnak ott egy evig, sok meg is teszi

#737667 KawaBazsy Előzmény: #737665

Néhány hét? Kivetted az egészet?

Én is úgy irányítom az életem, h minimalizáljam lehetőség szerint a streszt.

Ingatlan vásárlást (lakás célra) meg nem kell erőltetni, én is csak fészekrakás miatt vagyok hajlandó, s azt is közösen..

#737665 Pyxis Előzmény: #737664

Teljesen igazuk van, mit idegeskedjenek feleslegesen.

Mostanában voltam néhány hét szabadságon és próbáltam beleélni magam, milyen is lehet a nyugodt, gondtalan élet.

Mondhatom sikerült és a topikhoz kapcsolódóan Én is úgy gondolom, hogy nem célom az erőltetett ingatlan vásárlás. Inkább a stresszmentes élet irányába indultam el , hitelek nélkül.

#737664 Kissherceg Előzmény: #737545

még egy kis spanyol off:

"A fenti adatokhoz hozzátartozik a spanyol gazdaság legégetőbb problémája a 23,6%-os munkanélküliség, ami a fiatalok körében majdnem 50%, ami azt jelenti, hogy minden második 30 év alatti fiatalnak nicns munkája, ez elképesztő adat!

Ugyanakkor az érem másik oldala az, hogy a munkanélküli járadék Spanyolországban 2 év, ezalatt az idő alatt kapod a fizetésed 70, majd 60%-át, és maguk a spanyolok is bevallják, hogy a munanélküli járadék folyósítása alatt nem törik össze magukat, hogy állást keressenek, az első évet végigfiestázzák (hiszen gondolj bele 1200 eurót kapsz anélkül, hogy dolgozni kellene érte, ez kinek nem éri meg?), majd a második év második félévétől elkezdenek nézelődni. Az is nagyon jellemző a spanyolokra, hogy a fiatalok hagyományosan a szülőkkel laknak a házasságkötésükig, de átlag kb. 30 éves korukig, így a fiatalok nincsenek annyira rákényszerülve hogy önálló életet kezdjenek, amíg ott vannak a szülők hogy támogassák őket. "

#737651 Margaretta Előzmény: #737645

Én már voltam néhány többségében buddhista vallású országban.

Menjél el te is többször.

Én is valahogy ilyesmi mentén gondolkodom, mint ők, pedig nem is foglalkoztam régebben, hogy erről több ismeretet gyűjtsek, jött magától. Most is csak szőrmentében olvasgatok róla, mert ez a kevés info is elég ahhoz, hogy lássam egyhúron pendülünk.

" ne vágyakozz világi örömökre és akkor nem ér el a szükségszerű tragédia"

Ez csak egy óvatosság és a lélekemelő alázat a sorssal szemben, de őket is érik örömök. Sőt "apró örömök éltetik az embert" ezzel már te is találkoztál és már többször megélted az igazát.

Amit írtál ebből tényleg a földhözragadtság jön le:)

#737645 banyaiz Előzmény: #737568

akarom mondani "ha boldog akarsz lenni akkor légy az"

Ez a buddhista filozófia nagyon elvont a számomra. Túl földhözragadt vagyok ehhez.

Ha már filozófia én Nietzschére szavazok. Valami olyasmit mondott, tragédia az egészségből, bőségből, életörömből stb szükségszerűen következik.

Jó ezt buddhisták továbbfejlesztették ne vágyakozz világi örömökre és akkor nem ér el a szükségszerű tragédia. De ez kicsit olyan struccpolitika a számomra.

Mondom túl földhözragadt vagyok ezekhez a dimenziókhoz. :)

#737644 rbbj11 Előzmény: #737620

mär miért lenne körülmetélés inger??? Épp ellenkezöleg: ha a bör ott nem mozog, azzal egy jelentös ingerforrást kapcsolsz ki! Tovább bírja az ingerlést...kérdezd csak meg a zsidókat.

#737643 rbbj11 Előzmény: #737589

Butaság.

A tüzet csiholás mesterségesen már szembefordulás a természettel!! Mégis melyik állat csihol tüzet? Minden természetátalakítás is szembefordulás, maga az eszközhasználat is.

Az ipari forradalommal csak felgyorsult a mérték.

És ne okold mindenért mindig a nöket. :) Rengeteg nönek nincs elvárása, hogy többet és jobbat adj neki állandóan. Sok megteremti magának, amit szeretne.

Még mindig boldogság kék…

#737641 banyaiz

Még mindig boldogság kék madarát keresitek? :)

Akkor két idézet klasszikusok a témában " ha boldog akkor lenni légy az" Tolsztoj papa

"Különösen az olyan nagy szavakkal vagyok bizalmatlan mint a boldog, szerelem, erős, ...... Ezek nehezen megragadható túlságosan is viszonylagos jelentésű szavak, ha az ember olyan durva közönséges szavakkal veti össze őket mint ****fej, piti, ..... " Hunter s Thompson kb ebből az idézetből is látható hogyan sikerült összehoznia a Félelem és Reszketést LV-bent. :)

#737628 KawaBazsy Előzmény: #737620

"Ráadásul az arabok meg a szakadár arabok (zsidók) körülmetéltek..ami egy állandó nemi inger a burnusz alatt.."

Ezt hogy érted?

#737620 Ibiza Előzmény: #737568

azért vannak természetes vagy természet adta igények.. a madár is fészket épit, tavasszal újjá éled a természet..szaporodnak..és a magasabbrendűek bizony sexelnek..mármint a szaporodási kényszeren felül.

Ha nem lennének a szexualitások elfojtva kevesebb gond lenne a világban.. lásd pedofil keresztény papok.. arabok és indiaiaknál a nagyszámú nemi erőszak.. angoloknál a ****ösödés a nemek szerint szétválasztott iskolarendszerek..

Budhsták azt mondják a sexuális energiát másra használják.. ne ezt nem lehet..max elnyomod... sok vallás meg mint az állatias ösztönös viselkedést látják ebben.. és egy "magasabb" szellemi szinten erre nincs szükség.. de van.

Nem ismersz olyat akiknek ahogy megjavult vagy egyáltalán lett szexuális élete teljesen megváltozott..

Ráadásul az arabok meg a szakadár arabok (zsidók) körülmetéltek..ami egy állandó nemi inger a burnusz alatt..

Jut eszembe én határörségnél voltam.. Adyligeten..jöttek vidékről mesélték náluk hálóingek voltak a katonáknak.. reggel a körletben 50 sátorként emelkedett burnuszos ment a fürdő felé.