Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

Re: nincs cím

#737664 Kissherceg Előzmény: #737545

még egy kis spanyol off:

"A fenti adatokhoz hozzátartozik a spanyol gazdaság legégetőbb problémája a 23,6%-os munkanélküliség, ami a fiatalok körében majdnem 50%, ami azt jelenti, hogy minden második 30 év alatti fiatalnak nicns munkája, ez elképesztő adat!

Ugyanakkor az érem másik oldala az, hogy a munkanélküli járadék Spanyolországban 2 év, ezalatt az idő alatt kapod a fizetésed 70, majd 60%-át, és maguk a spanyolok is bevallják, hogy a munanélküli járadék folyósítása alatt nem törik össze magukat, hogy állást keressenek, az első évet végigfiestázzák (hiszen gondolj bele 1200 eurót kapsz anélkül, hogy dolgozni kellene érte, ez kinek nem éri meg?), majd a második év második félévétől elkezdenek nézelődni. Az is nagyon jellemző a spanyolokra, hogy a fiatalok hagyományosan a szülőkkel laknak a házasságkötésükig, de átlag kb. 30 éves korukig, így a fiatalok nincsenek annyira rákényszerülve hogy önálló életet kezdjenek, amíg ott vannak a szülők hogy támogassák őket. "

#737651 Margaretta Előzmény: #737645

Én már voltam néhány többségében buddhista vallású országban.

Menjél el te is többször.

Én is valahogy ilyesmi mentén gondolkodom, mint ők, pedig nem is foglalkoztam régebben, hogy erről több ismeretet gyűjtsek, jött magától. Most is csak szőrmentében olvasgatok róla, mert ez a kevés info is elég ahhoz, hogy lássam egyhúron pendülünk.

" ne vágyakozz világi örömökre és akkor nem ér el a szükségszerű tragédia"

Ez csak egy óvatosság és a lélekemelő alázat a sorssal szemben, de őket is érik örömök. Sőt "apró örömök éltetik az embert" ezzel már te is találkoztál és már többször megélted az igazát.

Amit írtál ebből tényleg a földhözragadtság jön le:)

#737645 banyaiz Előzmény: #737568

akarom mondani "ha boldog akarsz lenni akkor légy az"

Ez a buddhista filozófia nagyon elvont a számomra. Túl földhözragadt vagyok ehhez.

Ha már filozófia én Nietzschére szavazok. Valami olyasmit mondott, tragédia az egészségből, bőségből, életörömből stb szükségszerűen következik.

Jó ezt buddhisták továbbfejlesztették ne vágyakozz világi örömökre és akkor nem ér el a szükségszerű tragédia. De ez kicsit olyan struccpolitika a számomra.

Mondom túl földhözragadt vagyok ezekhez a dimenziókhoz. :)

#737644 rbbj11 Előzmény: #737620

mär miért lenne körülmetélés inger??? Épp ellenkezöleg: ha a bör ott nem mozog, azzal egy jelentös ingerforrást kapcsolsz ki! Tovább bírja az ingerlést...kérdezd csak meg a zsidókat.

#737643 rbbj11 Előzmény: #737589

Butaság.

A tüzet csiholás mesterségesen már szembefordulás a természettel!! Mégis melyik állat csihol tüzet? Minden természetátalakítás is szembefordulás, maga az eszközhasználat is.

Az ipari forradalommal csak felgyorsult a mérték.

És ne okold mindenért mindig a nöket. :) Rengeteg nönek nincs elvárása, hogy többet és jobbat adj neki állandóan. Sok megteremti magának, amit szeretne.

Még mindig boldogság kék…

#737641 banyaiz

Még mindig boldogság kék madarát keresitek? :)

Akkor két idézet klasszikusok a témában " ha boldog akkor lenni légy az" Tolsztoj papa

"Különösen az olyan nagy szavakkal vagyok bizalmatlan mint a boldog, szerelem, erős, ...... Ezek nehezen megragadható túlságosan is viszonylagos jelentésű szavak, ha az ember olyan durva közönséges szavakkal veti össze őket mint ****fej, piti, ..... " Hunter s Thompson kb ebből az idézetből is látható hogyan sikerült összehoznia a Félelem és Reszketést LV-bent. :)

#737628 KawaBazsy Előzmény: #737620

"Ráadásul az arabok meg a szakadár arabok (zsidók) körülmetéltek..ami egy állandó nemi inger a burnusz alatt.."

Ezt hogy érted?

#737620 Ibiza Előzmény: #737568

azért vannak természetes vagy természet adta igények.. a madár is fészket épit, tavasszal újjá éled a természet..szaporodnak..és a magasabbrendűek bizony sexelnek..mármint a szaporodási kényszeren felül.

Ha nem lennének a szexualitások elfojtva kevesebb gond lenne a világban.. lásd pedofil keresztény papok.. arabok és indiaiaknál a nagyszámú nemi erőszak.. angoloknál a ****ösödés a nemek szerint szétválasztott iskolarendszerek..

Budhsták azt mondják a sexuális energiát másra használják.. ne ezt nem lehet..max elnyomod... sok vallás meg mint az állatias ösztönös viselkedést látják ebben.. és egy "magasabb" szellemi szinten erre nincs szükség.. de van.

Nem ismersz olyat akiknek ahogy megjavult vagy egyáltalán lett szexuális élete teljesen megváltozott..

Ráadásul az arabok meg a szakadár arabok (zsidók) körülmetéltek..ami egy állandó nemi inger a burnusz alatt..

Jut eszembe én határörségnél voltam.. Adyligeten..jöttek vidékről mesélték náluk hálóingek voltak a katonáknak.. reggel a körletben 50 sátorként emelkedett burnuszos ment a fürdő felé.

#737589 matgab Előzmény: #737578

ez igazából csak az ipari forradalom óta van így. Addig még úgy ahogy viszonylag együtt tudott élni a természettel az emberiség.

Ez a gyarló pénz utáni hajhászás ez teszi rosszá az emberiséget. Valamint a szex utáni vágy és a kényelem utáni vágy. Mert a szex miatt akarunk a valós igényeinknél nagyobbat , szebbet stb. stb a kényelem meg a nőknek a biztonság illetve maga az emberi lustaság miatt van.

#737580 Ricsi Előzmény: #737568

Kicsit kisarkítod, de kb igazad van. Persze, gondoltam, a sex kiveri a biztit itt-ott :)

De én azt látom az életben, aki nem elégedett, az sosem lesz az. Mindig több kell, mindig jobb kell, stb. Ezért is van, itthon valaki szarul él, elmegy külföldre, jobban él, de az sem elég. Sosem elég semmi.

#737578 rbbj11 Előzmény: #737569

az embereknek epp egyetlen közös vonäsuk van: a termeszettel szembeforduläs, ez az, ami ösembert, négert, europait, zsidot es mindenkit jellemez

Ajänlom neked tropikomédia c. könyvet

#737569 matgab Előzmény: #737568

Amúgy hihetetlen, hogy az ember a Föld egyetlen olyan faja, ami nem tud úgy élni, hogy a természettel harmóniában éljen. Saját rövid távú kényelme életében tönkre teszi az egész környezetét. Pont úgy, mint egy rákos sejt a szervezetben.

#737568 matgab Előzmény: #737554

az a legszabadabb és a leggazdagabb aki el tudja érni, hogy ne vágyjon semmire. Mindenről le tudjon mondani.

A buddhisták ilyenek.

Ha nem vágyunk szexre, kényelemre, meg minden másra, akkor boldogok tudunk lenni, vagy ahogy ők mondják meg tudunk világosodni, azaz ha nem vágyunk semmire, akkor van időnk a fontos dolgokra, mint a tudat és a gondolkodás fejlesztése.

#737547 Ricsi Előzmény: #737545

Bocs, hogy erre válaszolok, de ez volt legfelül, és sok mindenre akarok, illetve inkább sok hsz-re.

Számomra az anyagi függetlenség ott ér véget, hogy van mit ennem, és van hol laknom. Az én világképembe ennél több nem is kell. Keresztény vagyok, keresztény értékrenddel.

Pál Filippinek írt levele:

Fil 4,11

Ezt azonban nem azért mondom, mintha valamiben hiányt szenvednék. Mert megtanultam, hogy mindig elégedett legyek azzal, amim éppen van.

Fil 4,12

Tudom, hogyan éljek, amikor szegény vagyok, és azt is, hogyan éljek a gazdagsággal. Ismerem a jóllakást és az éhezést, a szükséget és a bőséget is. Megtanultam, hogyan nézzek szembe bármikor, bármilyen helyzettel.

Fil 4,13

Mert mindenre van erőm a Krisztus által, aki megerősít.

Ez nekem nagyon tetszik. Minden esetben elégedett vagyok, mert ez a világnézetem. Másnak más, ez nem is baj, és így szép és kerek a világ. Csak nekem ne kelljen senki értékrendjéhez alkalmazkodnom. Én nem azt vallom, amit a mai kormányunk, hogy mindenki annyit ér, amennyije van. Szerintem mindenki annyit ér, amennyi a lelkében van, és ez teljesen független a pénztől. Hány olyan zenész, színész van (most a kifejezetten gazdagokra gondolok), akik totál boldogtalanok, pedig tele vannak zsével. Mert a pénz valóban nem boldogít. Voltunk mi tök szegények is (hála 1998-ban a TVK-nak), akkor is boldogok voltunk, mert szeretjük egymást a családomban. És számomra ez a fontos.

Én ismerek piszok gazdag embereket is, és nem lettek boldogabbak. Nekem nem okoz gondot a kenyér, és ez a legjobb. Akinek kevesebb van, annak kenyérgondjai vannak, az már nem jó. Akinek több van, az is tele van gonddal, mit csináljon a kis vagyonkájával, ne forgassák ki, ne csalják ki tőle, ne lopják el, ne veszítsen az értékéből, stb, stb. Én legalábbis így látom.

#737545 Kissherceg Előzmény: #737542

Ott Badacsonyt néztük ki asszonnyal :) Hegyoldalban valami kis ojjektum :)

Spanyol: azért is jó, mert tudok távmunkázni is :)

#737542 banyaiz Előzmény: #737539

Költözz le inkább Balatonra. Az is már majdnem olyan mint spanyolban lennél, mediterrán hangulat a 40 fokban, tenger is van . :)