Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Ingatlan

Re: nincs cím

#737320 Ricsi Előzmény: #737312

Pedig a béke és nyugalom szigete, persze beállítottság kell hozzá, szeretni kell a mediterrán életvitelt.

Bármit el akarsz intézni, a válasz: manana. Az első "n" kukacos, de nekem most nincsen olyan.

#737310 Ricsi Előzmény: #737306

Én nem látom ezt olyan hosszú távnak. Kiment fél milla ember, ez feltételezi, hogy lett kb 125 000 üres lakás (minden lakásra 4 embert számolok). Ezek ott vannak és üresek, mert a kivándorlás előtt sem volt lakáshiány. Honnan lesz megint 125 000 ember, aki ezeket megveszi?

#737308 Ricsi Előzmény: #737305

A dax-on éves szinten több mint 50% a hozamom, most már 3 éve. A magyar piac, és benne az OTP döglött ló, az valóban csak példa volt.

#737307 Ricsi Előzmény: #737304

Nézd, olvasgatlak másutt is, és nagyon szimpatikus, hogy nem akarsz adót csalni.

Ha pedig nem teszed, akkor egy ingatlan nem hoz neked 10% hasznot évente, mert:

Nincs olyan ingatlan, amit folyamatosan ki lehet adni.

Ha mindent legálisan csinálsz, akkor elég sok adót kell fizetned.

10 év alatt sokat kell költeni az ingatlanra, mert minden elöregszik, és normális áron csak normális gépekkel (tv, hűtő, mosógép, stb) tudod kiadni.

10 év alatt sokat is kell rákölteni, festetni kell, tönkremegy egy csap, egy ez vagy az, ami tönkremehet.

Szóval ha mindent becsületesen csinálsz (számomra az is becsület kérdése, hogy megfelelő minőségűek a gépek és berendezések), akkor ki van zárva, hogy kihozd a 10%-ot. Becstelenül pedig tudnék sokkal többet is keresni.

#737305 rbbj11 Előzmény: #737302

olyan nincs, ami hoz évi 20-at, de olyan van, ami hoz 1,5 ev alatt 30-at. Vagy akar 50-et: en pont ezt ertem most el az irodánkkal.

Hasonlot a hasonloval hasonlitsd össze, ne almät körtével (rendszeres eves hozam vs egyszeri hozam)

#737304 rbbj11 Előzmény: #737300

ez igy van, de ha szeded a hasznait, akkor nem igy van...akar laksz benne, akar kiadod, maris atszamithato, hogy 10-15% tökere vetitett hozamot tud termelni

#737302 Ricsi Előzmény: #737301

Sőt, amikor bohóckodtam az otp-vel, a módszerem hozott 1,5 év alatt kb 30%-ot. Olyan ingatlan nincsen, ami hoz évi 20%-ot.

#737301 Ricsi Előzmény: #737300

És ha már ez tőzsdefórum, inkább vennék dax-ot (veszek is), 20 év távlatában biztosan többet fog hozni, mint az ingatlan.

#737300 Ricsi Előzmény: #737294

Pedig most ócsó

Majd ha már csak 7 millióan leszünk, és annak a fele igencsak mélyszegény lesz, akkor biztosan jó áron fogod tudni eladni :))

Szerintem pedig az ingatlan szar befektetés, csak senki nem akarja felfogni. Ha van egy házad, amit vettél pl 30 milláért, akkor az 100 év múlva fog érni kb 0 forintot. Mert ki akar 100 éves házat venni? Ma sem akar senki.

Persze, van 1-1 hely, amire ez nem igaz, de van 1-2 autómárka is, amire szintén nem igaz. Ha veszel egy Opel Astrát, az semmit nem fog érni 30 év múlva, de van olyan autó, ami igen. Ezért nem érdemes nekem elmagyarázni, hogy bezzeg veszel itt-ott egy házat és jól jársz. Ez a lehetőség a kínálati oldal 1-2%-ára igaz, a többi halott.

Persze még az is kérdés, a "jó" helyeken levő ingatlanok fognak-e érni valamit? Itt az oktogon környékén szép lassan mennek le az árak, mert egyre több a kocsma, egyre több az innen-onnan bevándorló. És már a körút patinája is elkopott.