Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#736634 prospero Előzmény: #736626

Elhiszem, hogy egy multinak nem számít olyan nagyon egy 500 milliárdos bevétel a teljes forgalmukhoz képest. A 30000 milliárdos magyar gazdaságnak szerintem számít. Nem tudom más országokban hogyan jött létre a nemzeti tőkésréteg, valszeg rablás útján évszázadokkal ezelőtt. Akkor még nem volt internet, hogy mindezt megvitassák, de bizonyára nagyon igazságos módon zajlott az egész.

#736633 Boby. Előzmény: #736628

" Egyáltalán minden tőke üldözendő, akár tudás,

akár humán, akár pénztőke."

Nem ezt teszi a fidesz?!

#736630 Boby. Előzmény: #736626

Tudnám még mélyebben is elenezni ezt a storit,mert ahogy az építőiparra is,úgy a kereskedelemre is van rálátásom otthon,de szerintem felesleges.Nem hiszem,hogy olyan pontig jutnánk,amikor elismernéd,hogy szimpla lenyúlás volt az ügy.

#736629 KawaBazsy Előzmény: #736626

Neked meg azt kellene megértened, h nem egy másik átlag fórumozóval beszélsz, hanem olyasvalakivel/kikkel, aki(k)nek az a dolga, h terjesszék itt a pozitív propagandát.

#736628 prospero Előzmény: #736613

Egy tökéletes világban az országot vezető klientúra nem juthat előnyökhöz pusztán abból kifolyólag, hogy információkkal, vagy hatalommal, pénzzel vagy tudással, esetleg kapcsolatokkal rendelkezik. Javaslom a javak egyenlő elosztását. Az orvosok keressenek annyit mint egy ápoló, a tudás nem számít. Aki tanult keressen annyit mint aki lébecolt az iskolában és kiközösítette a strébert.Akinek pénze van, attól vegyük el. Akinek hatalma van az legyen kedves az ellenzékét helyzetbe hozni. Akinek kapcsolatai vannak az legyen kedves azokat felszámolni. Egyáltalán minden tőke üldözendő, akár tudás, akár humán, akár pénztőke.

#736626 Boby. Előzmény: #736611

Azt kellene megértened - nem hiszem el,hogy nem érted -,hogy pl. a trfikmutyit nézheted elölről,hátulról meg oldalról is,az csak egy szimpla rablás.Nem hozott az országnak plussz bevételt,inkább csak vitt,miközben több ezer v. tízezer ember v. vállalkozás életét lehetetlenítette el,egy kisebbsêg gazdagodásának az érdekêben.És a rablást egy normális országban sem nevezik nemzeti tőkêsréteg kialakításának.A multik meg nagy ívben lesz@rták,hogy 3%-ért nem kellett a cigivel foglalkozniuk,az ő vevővonzó képességük teljesen másban leledzik.Ezért aztán nem is igen káráltak a döntés ellen.Ennyi.Itt nem volt szó sem egészségvédelemről,sem multiktól visszavesszükről,sem többlet bevétel elérésről,sem arról hogy így jobban és igazsáhosabban fog működni a piac.Egy egyszerű rablás volt az egész,mondom mégegyszer egy olyan rablás ahol a többségtől erőszakkal elvettek valamit és odaadták néhány fideszes havernak....,akarom mondani nemzeti tőkésnek.

#736623 prospero Előzmény: #736619

Szerintem fogalmi zavarban szenvedsz azzal kapcsolatban, hogy mi a hazugság és mi az amikor valaki más nézőpontból is szemléli a helyzetet, amivel mellesleg Te személy szerint nem értesz egyet.

#736617 walex Előzmény: #736599

Pontosan, de az utólagos játékszabály módosításra már nem akarnak emlékezni.

Az lesz még szép, ha az állami földeket valóban elherdálják a jelenlegi klientúrának, persze az ország és a keményen dolgozó kisemberek érdekében, mert ők a legfontosabbak. Értük lépték meg pl. a rádiómutyit, a trafikmutyit, a földmutyit, a dohánymutyit.

http://stockland.hu/forum/topic/49/29/#post732833

#736613 tozsdenyul Előzmény: #736606

én hallottam, amikor prospero egy interjúban azt mondta, hogy ő még sohasem hazudott

és én hiszek neki, talán mert én arra figyelek, amit tesz és nem arra, amit mond (remélem pontosan idéztelek vikt...jav: spero)

azt is tudom, hogy nagy a család prospiéknál, és hát nem könnyű mindenkit úgy elindítani az életbe, hogy aztán a saját lábán meg se álljon svájcig, vagy épp a balatoni hobbikikötőig, megértem ha a fáradtságtól néha már csak fórumozni van ereje

azért lássuk be, a foci fárasztó dolog, mégsem várhatunk tőle focit otthon a kert sarkában a makovecz fészerben, este hazaesve pelenkával a CBA-ból

#736612 prospero Előzmény: #736611

Én igazat adok Neked abban, hogy az emberi természetből fakadóan nem tökéletes az új trafik rendszer kivitelezése, de nemcsak az a nézőpont létezik amihez Te ragaszkodsz.

#736611 prospero Előzmény: #736607

Ismered a történetet az elefántról. Ha előlről nézed nagy ormánya van, ha hátulról két nagy lába van. Az aki előlről nézi nem tudja meggyőzni azt aki hátulról nézi, hogy ugyanazt látják és ráadásul mindkettőnek igaza van.

#736606 Boby. Előzmény: #736604

Az a nagy hazugság ,aminek a trafikmutyit és más fideszes ügyeket láttatni akarsz.

#736605 prospero Előzmény: #736603

Nem mondtam egy szóval sem, hogy jó vagy igazságos, de nem is annyira igazságtalan és rossz, ahogy ezt itt megpróbáljátok beállítani. Az hogy a forgalmazás magyar kézbe került, az jó ország szempontból.Az hogy fideszesek is nyertek illetve nem nyerhetett mindenki az rossz. Az egyik makro szempont, a másik mikroszempont.