ezt tämaszd mär alä kérlek vmi hiteles forrässal is
Az "ugy hallottam" nem elég erös érv
ezt tämaszd mär alä kérlek vmi hiteles forrässal is
Az "ugy hallottam" nem elég erös érv
igen, csak az a különbség, hogy egy lakásfelújításnál vannak az ajánlatok, egyet kiválasztok, majd számolok +/- 15%-al, mert az én érdekem, hogy lealkudjam az árat, a kivitelezőé, hogy még fentebb tornássza... de amikor az állam is elkezd felújítani, építeni, akkor már azt nézi, hogy mennyit osztanak vissza számára, ami a végösszeget emelő tényező, plusz ilyen olyan nem várt költségek, lefizetések, éstb. akkor már nem +/-15%ról beszélünk, hanem duplázódásokról... de ez az én véleményem :)
komolyan én örülnék a legjobban, ha megvalósulna minden a tervezett költségek mellett, de kétlem, hogy ez megfog valósulni. azt nem is említem, hogy még mennyire örülnék, hogy a létesítményeket hasznosítani is lehetne az olimpia után. na a kezemet ki is vettem a biliből. :)
ííííj már na, megtetszenek gyanúsítani az oligarcháink tisztességességét? :DD
az angol a kivétel, mert náluk nincsen mutyi, látszik is a különbség pl. ilyen dolgokban
mi balkán vagyunk már, nem is visegrádi társaság, a görögök példája tökéletesem mutatja mi várható nálunk, mi is olyan nép vagyunk szervezés és mutyi terén, mint ők
Úgy hallottam tegnap, hogy görögök nyereséggel zárták az olimpiát. Az, hogy a létesítmények azóta tönkrementek nem jelent semmit azon túl, hogy szomorú látni az elhagyatottságukat-ha az esemény alatt megtérült a befektetésük.
magyarok aztän egeszen biztos meg jobban csinálnák, és hirtelen lesz majd egy liverpool-unk, manchasterünk is, söt a lakossägszämunk is ötszörözödik, hogy ki lehessen utäna hasznälni a stadionokat...
épp az angol a kivétel..
lehet csak jól csinálták..
vannak meglévő stadionok.. a vizi versenyeknél mobil alkalmazásokat is lehet használni..az uszoda a vb-re elkészül ezt sem kell újra.. az olimpiai falu meg lehet fejlesztési központ (mondtam pl biatorbágy)
http://www.portfolio.hu/ingatlan/infrastruktura/rendezzen_budapest_olimpiat.207966.html
A millásreggelibe ép ma reggel feszegették a témát 8-9 -es sávban...
http://www.nemzetisport.hu/sportszelep/szocsi-a-szellemvaros-az-olimpia-helyszine-romokban-2324907
http://mult-kor.blog.hu/2014/02/14/a_szarajevoi_teli_olimpia_elhagyatott_helyszine
http://mandiner.hu/cikk/20150623_jambor_andras_5_erv_hogy_miert_ne_rendezzunk_olimpiat
http://www.automotor.hu/hirek/mire-jo-a-stadion-a-brazil-pelda-szerint-buszparkolonak-611539
Kérsz még?
USA-bol is tudok linkelni ilyen képeket, és számos más országból is
Anglia épp a kivétel: ahol hatalmas sport imádat van, és a népnek pénze is van a lelátókat megtölteni
56762 2015.07.08 11:35 rbbj11 (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Ibiza
jol hasznosulnak??? Maga nooomälis????
Ilyen jol fognak hasznosulni itthon is???
Még USA-ban is full bukó volt
látom...nincs jelentősége..görögök f@szok.. anno azt akarták csak a görögöknél legyen olimpia.. volt benne ráció..végül is ott volt az ókorban is.. cipruson is ott vannak az üres szállodák..más okból de ott vannak...
Angliából nem láttam még ilyen képeket.
"asszony ötleteskedik és már jó ha a duplába belefér.."
Jah, csak jobb helyen a zasszony ki is pengeti az ötleteskedése költségeit. :-)
húsfeldolgozók gyümölcs- és gabonatárolók..hűtőházak..feldolgozó üzemek.. raktárak logisztika..(regionális repülőterek vasúti fejlesztések) ezek (és a mezőgazdaság) szívnák fel a vidéki alacsonyan képzetteket...nem beszélve arról nincs kihasznlva a m.gazd. gdp növelő hatása..
mezőgazdaság-ipar- szolgáltatás hármasával lehetne növelni a gazdaságot..
Orbánnak van igazsága a munkaalapú társadalom kialakításában..de ne feledjük a szolgáltatás is munka...és a KKV-k zöbe a szolgban ketyeg.
Magántőke akkor megy ha van olcsó hitel és erősen nyereséges a beruházás..
Ezért kellenek állami beruházások..ráadásul egy beruházásnak van egy bevonzó hatása.. újabb beruházásokat generál a környezetében..
Orbán kormány egyik jó pontja nálam a magas szintű eus pénzfelhasználás.. gyurcsótiék 40% alatt tartották..a lemaradásban voltak érdekeltek..
arra a linkre nem reagáltál, ahol le vannak fotozva 10 eves görög létesítmények...
demagógia.. úgy is lehet kalkulálni, ahogy otthol a lakásfelújítások szoktak..kiszámolod mennyi utána asszony ötleteskedik és már jó ha a duplába belefér..(csak jelzem az én lakásfelújításom a +/- 15%-ba benne marad..)
Adni kell egy tematikát és már át is megy..elfogadják.
Ha megvan a hívószó Ez az első olimpia ami..takarékos, környezettudatos, fenntartható..zöld kék..újrahasznosítható..akkor utána nem fognak nyafogni.. nem jöhetnek a kritikák..
Komoly fejlesztési területek alakulhatnak ki..pl Csepel északi vége.. vagy az M3 mentén.. esetleg a félbehagyott biatorbágyi szilíciumvölgy lehetne az olimpiai falu utána fejlesztési központ.. stb stb.. 1 hét alatt ki lehet találni egy jó csapatnak..Az olimpiai bizottság tagjait és a médiát jól ellátni..kinek kurvák fiúkák orgiák..piák..libamáj..oszt mehet..
anno komcsik lefújták a világkiállítást..nem véletlen..a komcsilibsiknek nem hiányzik az öntudatos ember..azért nem akarják normálisan éljenek az emberek.. a magabiztos embernek identitása van.. ami nem a cliberalizmus táptalaja.