Mit akarsz,a Keszthely-Záhony vonat 13.43-kor indult,még a Velencei-tónál jár...:))))))
Mit akarsz,a Keszthely-Záhony vonat 13.43-kor indult,még a Velencei-tónál jár...:))))))
igen?akkor kimegyek lelövöm a locsolót:)
csüngő begóniák,láncon függeszkedő virágok,vissza a garázsba:)
a multkori jég is szétvert ripityomra egy akkora Agavémat,hogy szabadon nőve Horvátországban is dicső volna.
budán már szakad és dörög
eddig kijelenthető,hogy elkerülte ezt a területet.
semmi.
vsz. nem is lesz,legalábbis nem ugy néz ki,locsolót fűre elinditottam.
Állítólag Örs Vezér téri árkád üveg teteje beszakadt, ott is áll a víz
2. felvonás hamarosan indul
ott jöttem most végig az üllőin mindenki menjen másfel két sávon keresztül fa népliget után kifele, a metrópótló busz az út közepén veszi fel az utasokat, a hungáriáról az üllőire nem lehet kanyarodni kb fél méteres víz.
Itt (Keleti agglomeráció) nem volt sokáig vihar, de letört jópár ág. Viszont áram nix..
Én sohasem főztem be semmiféle gyümölcsöket korábban, de pár éve nem bírtam elnézni a meggyek lehalását a fáinkról, így mivel a brutális tavaszi metszésem hatására a permetezés helyett tökjó a termés, évente 15-20 kiló kimagozott meggyet teszek el. Továbbá Somogyban is sohasem látott gyümölcsáradat van a parázs őszibarackból, azt is kénytelen vagyok befőzni, mert az íze páratlan, boltban nem elérhető.
Savanyúságot is tavaly óta teszek el, hályogkovács módjára, nagy sikerrel, a somogyi bio zöldségeskertem terméséből.
Egyszercsak belefutok a paradicsom eltevésbe is, de idén nincs annyi tő, viszont tavaly 1 kiló elképesztő minőségű fűszerpaprikát csináltam. Ha beneveznék vele egy versenyre, valamire biztosan értékelnék az ínyencek. Az is, mint minden, bio módon termelt.
Tehát: zöldmulcs, komposzt, csalán- és zsurlófőzetes, továbbá rohasztott növénylével öntözés kizárólag. Semmi műtrágya és gaz/rovarpermetezés.
kicsit elborult,de eső nincs,.
lehet bennünket csak a szele ér el.
A jó, embertnemkímélő/kerítésszaggató pálinkákat szeretem én is:)
Dehát sütemények és más egészségromboló édességek helyett én szívesen kikanalazgatok egy csökkentett cukortartalmú lekvárosüvegből némi finom jamot.
hol? :) budaörsről egy - másfél óra alatt értem be a kosztolányiig... volt minden, árvíz, kidőlt fa, jég brrr izgi volt :D
Budapesti álmok:)))
Évente túlesünk rajta,Sőt Paradicsom főzésen is, X 100 üveg befőtt elrakásán is(őszi,meggy,cseresznye,szilva) és vagy 2-3féle lekvár,savanyúságok stb.
nekem ez már rémálom,ugyan én csak részfeladatokkal birok a munkamenteben.:)
Csak azt tudom ismételgetni, hogy el sem hiszem, hogy mi itt az első frontvonalon ebből semmit nem kaptunk.
Csendesen esik az eső.