Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: re

#735427 tozsdenyul Előzmény: #735399

Az iránnyal csak egyetérteni lehet, szégyen, hogy a hazai adottságok között mennyire nincs semmi más, csak a leggyengébb szántóföldi termelés kultúra.

Annyiban vitatkoznék, hogy a délieket azért nem olyan egyszerű kiszorítani, mert a talaj egy dolog, a víz megoldható (amennyi kell, sok szárazságtűrő zöldség/gyümölcs van pl.), de a fény a legfontosabb...

a spanyolok már pariban vannak velünk emiatt, a libanoni meg röhög az európában kapható 'déli' gyümölcsökön.

nem mindegy, hogy 2 hónap alatt mézédes a cucc, vagy 6 hónapig érik és semmi íze még - de mezőgazdaságho én sem értek, csak annyira, mint a focihoz :)

Az, hogy a holland, angol mezőgazdaság hogy tud élvonalban lenni hatékonysággal - na ezt kell eltanulni, és akkor tényleg lehagyhatjuk legalább őket.

Spadehez meg: az egy dolog hogy nincs stratégia (elég baj), de hogy az oktatás is leamortizálva, az innováció ellehetetlenítve, az az én szememben megbocsáthatatlan.

Egy stratégiát 2 hónap alatt össze lehet rakni, az ahhoz szükséges innovációs környezetet viszont 20 év lesz újra felépíteni a romokból.

Ajajaj, az elnemszámolta…

#735425 walex

Ajajaj, az elnemszámoltatási biztos úr ügyeli kuszaszem bankjának költéseit.

Igazán megérdemli, az E-Star valamint a roppant sikeres elszámoltatások után biztos sikeres lesz ebben is.

Megszavazták,hogy pályázzunk az olimpiára.

Paks 2, olimpia, az nem érdekli őket,hogy megint felélik a jövőt, eladósítják a következő generációkat.

#735407 banyaiz Előzmény: #735391

Az 5 millás Bp-t támogatom, úgyis túl sokan rontják itt a levegőt vidéken, össze kell terelni őket egy jó nagy dög városban jó az ott nekik egyrakáson , nagyobb életterünk maradjon itt. :)

#735406 Boby. Előzmény: #735402

És az se mellékes,hogy a mezőgazdaságba nem agysebészekre van szükség.Na megyek mert odaég a wurstom,a faxe söröm felmelegszik,és van még egy korty szilva pálinkám is,amit meg kell igyak.:)

#735402 rbbj11 Előzmény: #735400

bizony

Mivel kertészet és feldolgozás energiaigényes (pl. hütöházak is), ezért nem butasáf olcsó energiáért a befektetés állam részéröl, csak szerintem nagyon nem jó oldalról fogták meg. Sokkal több munkahelyet teremtene, és olcsóbb lenne az energia is vele hosszú távon, ha lokálisan geotermikus + höcserélös és esetleg nappal/széllel kombináklt rendszeret szorgalmaznának.

#735401 rbbj11 Előzmény: #735398

pontosan

és kertészet hatalmas profittal müködö üzletág. Mi bio gyüm-csel és zöldséggel hektáronként 1 millió ft bruttó profitot termelünk. Nem bio profit kb. ugyanennyi, talän kicsit alacsonyabb. És ez csak nyersterméken a haszon.

7,4 millió hektár termőterület van itthon, ennek kb. harmadán lehetséges lenne a fenti haszon megtermelése gyüm/zöldséggel. Azaz 2.500.000.000.000 potenciális profit lehetöség. Ennek kb. 6x-a lenne a GDP hozzájárulása.

#735398 Ibiza Előzmény: #735396

sztem a magyar föld az csuda..a magyar termékek zamata nincs a déli termékekben..

a sárgadinnyében jobb a spanyol de másban nem éreztem még semmit jobbnak..sem zöldség sem paradicsom..sem gyümölcsök

a tápanyagos termelés a mesterséges érlelés miatt egyáltalán nem jobb a magyar árunál a déli

#735397 Ibiza Előzmény: #735391

nem fontos Budapestnek nőni..az agglomerizáció is fejlődhet.. ehhez hidak és gyors tömegközelekedés kell..

Frankfurtba kerestem embert egy jelentkezett Fr.-tól 150km.ről jött volna..mondom neki messze van nem? mondja nem mert kb egy óra alatt benn van vonattal..

Ott a metró és a kisvasút u.az.. metróként közlekedik majd a felszinen magasvasútként folytatja..

Ezt javasoltam évek óta.. a vasutak akadályozzák a közlekedést.. fel lehetne szedni a sineket a helyére autóutat építeni a közepén meg menne a magasvasút.. a mostani megállók pont jó helyen vannak.. a metró kiteljesedne kisvasút hálózattá.. stb stb..

A szoftvereket nem munkahelyeken kell fejleszteni..hanem bárhonnan ahol inspiráló a környezet.. lakásból az ország vagy a világ bármely pontjáról lehetséges.. és videokomferencia sem olyan nagy dolog manapság..Budapest mint pénzügyi központ ez lehet a virtuális pénzek elszámolási központja is..sok nemzetközi bank biztosító már most itt helyezi el regionális központját. Építési és gépgyártási terveket is hasonlóan lehet elvégezni...a gyártóközpontokba küldeni...ez lehet szabolcsban is. stb stb

Bicskén szellemházak a tervezett kutatási központ épületei..állítólag állam átveszi..fejleszti..

#735396 rbbj11 Előzmény: #735391

csak bizonyos szempontból vagyunk hátrányban: valoban lenne egy hónap ablak, amikor déliek szállíthatnak, DE!! az összes többi hónapban mienk a pálya, mert sokkal jobb minöségben és jobb áron lehetne megtermelni, ugyanis délieknek nincs sem talajuk, sem vizük hozzá

Bio nagy mennyiségben necces, Ausztria jelnleg is alig szorul bio importra, Burgenland megtermeli neki

Re: nincs cím

#735393 Csusza Előzmény: #735384

Annyira nem ismerem a kinti viszonyokat, de ahogy látom, tényleg elég az a két párt nekik.

Ha a hazaiakat kigyomlálnánk, kidobnánk a teljesen szemeteket, sokkal több itt sem maradna... :-)

#735391 Spade Előzmény: #735383

Nem csapongok hanem példákat írtam az autogyárakkal azt se mondtam h te mondtad, Az alap ugyanaz Bp-en befektetett minden HUF általában többet hoz mint bárhol máshol, ezért ezt kell fejleszteni és nem félni attól h 5 millás város lesz (mert a politikusok ma ettől paráznak) sőt ezt akár lehet siettetni is, És ezt megindokoltam más oldalról is (népesség, népvándorlás ezt is vagy 3 éve írtam h ez lesz le is nyulták a kifejezést is na és a shariff - közterület felügyelő rendszert is , de nem baj azért írtam h használják).

Azt nem írtam h Budapesten mire tegyünk nyilván a szogáltatásra is, de a termelésben ne legyél biztos, a softwere fejlesztés is inkább termelés már mint szolgáltatás, is sok esetben itt zajlik pl. prezi, aztán 1-2 év és előtérbe kerül a 3d nyomtatóval gyártás sok területen erről is irtam vagy 3 éve h ez az egyik jövő, ennek szuper terepe lehetne BP mint régiós földrajzi központ...

Már régen nem a hátizsákos turistázás megy és a szar lakásokat se lehet kiadni csak óccsón ezért kell felújítani és ezért pörgött fel az építőipar, de ezt hagyjuk. 5-7 éve mondtam h ingatlan boom lesz azt is hol, még ricsivel is vitatkoztam aki azt mondta h mindig megéri majd bérelni, mondtam h nem sokáig lesz így (kivi vagyok most hogy látja), hathort is mindenki leugatta, de ezt is hagyjuk

A mezőgazdasághoz nem értek de a józan ész alapján azt gondolom h a zöldség gyümölcs kombóban a déli országokkal szemben hátrányban vagyunk ott kb. 1 hónappal előbb van tavasz. Amiben lehet sztem fantázia az a minőségi (bio) árutermelés legyunk az osztrákok németek udvari beszállítója

#735390 Ibiza Előzmény: #735386

ha dumálunk akkor esetleg átmegy az agyakba.. de ha én látom akkor látja a politikai erő agytrösztje is..az a kb 100-500 ember aki a háttérben munkálkodik.. még ha maga a politikus nem is veszi észre...de kapja a tanulmányokat a mi lenne ha..elemzéseket.

az erőforrások ellenőrzése birtoklása a politikai hatalom célja..ezért ácsingózik mindenki oda.. ha rendben mennének a dolgok akkor már drága lenne.. ezért kell a katyvasz..a megosztás.. a lapok újraosztása van..

Nem tudsz mit tenni..próbálod kihasználni a ehetőségeket és próbálod jól csinálni a dolgaidat.

Talán nem véletlen az olimpia..mert egy ilyen nagy események idejéig akarják leosztani a zsugákat és ezzel egyidőre tervezik a fellendülést..