Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#735384 rbbj11 Előzmény: #735382

egyébként az a két értékrend tényleg elég jól lefedi a jelentös véleménykülönbségeket

én pl. könnyen tudnék demokratákra szavazni, te republikánusokra. Söt, sokkal jobb szívvel szavaznék egy minden tekintetben azonos színvonalú magyar demokrata párt adaptaciora, mint bärmelyik aktuális pártra

Re: re

#735383 Ibiza Előzmény: #735372

hol írtam autógyárat te? de lehetnek napelem rendszer gyártók..összeszerelők..autó- és egyéb ipari beszállítás.. eléggé csapongsz.. scifit rajzolsz..

ha a Balcsin bebasznak és csáá akkor az is egy idénymunka..ez is egy adottsága a régiónak..régen is így volt..3hónap lángos hekk pancsi.. cimmer feri és a kurtaxa kijátszása a német túristák után..

Budapesten nem a gyártás a termelés hanem a szolgáltatás visz előre..buliváros lett..ez jó..de holnap megszűnhet.. sok ilyen város volt..lengyelek Prága most mi.. Budapest csodálatos..

Budapest alkalmas üzleti központnak..pénzügyi szolgáltatóközpontnak..fejlesztési központnak..fejlődik is az ingatlanpiac..mármint az irodapiac..

A lakáspiac a pénzes menekülő..vagy egérutat kereső israeli orosz ukrán vásárlások miatt megy és a buliváros miatt..mert a hátizsákos túristáknak adják ki a szigeteletlen alig befejezett lakásokat..5-6-7-8 kerületekben. A gyártás és termelés nem Budapesten fog beindulni.

Stratégia ezért kell amiről ugatok mert arra lehet építeni annak a megvalósítása 3-5év.. előre kell gondolkodni.. nem ott kell lenni ahol a korong van hanem ahol lesz..mondta a legendás hokis.

Persze "lopják" a földeket mert minden kell ami erőforrás...a rossz földeken épülnek majd a zöldmezős beruházások.. Eddig túltermelés volt élelmiszerből..de hamarosan hiány lesz.. főleg ha milliók jönnek euba..

Már most gyártják az élelmiszert..ha sonkát veszel nem lehetsz benne biztos nem e húsból szójából készült préselményt kapsz..stb stb.. igény lesz a valódi élelmiszerekre..a magasan feldolgozott mezőgazdasági termékekre..pl a hűtött kész--félkész konyhakész árura..főleg ha bió..az almákat nem akkor kell eladni amikor leszedik.. hanem jó minőségű tárolókba betárolni...januárban nem sztrák almát akarok enni..mert a magyar kiszáradt és bőre mint a cipőtalp..stb stb..

#735381 rbbj11 Előzmény: #735379

szerintem szinvonalas mezögazdasági termelés nagyfokú feldolgozással lenne egy egészséges, és ország kultúrájába illeszkedö országos stratégia. Konzervgyárakat, üzemeket szerte az országba szét lehet szórni. nem a 4 fö szántóföldi kultúrát kéne termeszteni, hanem ha sapnyoloknak megy a vacak talajon félsivatagban zöldség-gyümölcs, akkor mi simán ki kéne szorítsuk öket a piacról. Egész EU-t Mo. kéne ellássa zöldség-gyüm-csel spanyol, holland helyett

#735379 Spade Előzmény: #735375

akkor nagyon jól csinálod, bővitsd a piacokat ha tudod és bővítsd a termelésed. Ez jó csak ez ott csinálható főleg ahol laksz más földrajzi területeken ez nem járható sztem. És persze az is lehetne egy stratégia h mindenki költözzön Sopron Györ stb környékére, de attól tartok h kelet Ausztria nem tartana el annyi embert. De ettől még amit csinálsz nyilván jó csak nem lehet ország stratégia.

#735378 rbbj11 Előzmény: #735376

mindent figyelembe véve, 250e vs. 400e szituban sztem is inkább maradnak. De hol vagyunk attól???

#735377 rbbj11 Előzmény: #735373

ha ilyen polarizáltak sokan, mint te, böven elég lenne 2 párt is, mint amcsiban, és akkor te lennél a republikánus

#735376 Ibiza Előzmény: #735368

azért az emberek nem ennyire rugalmasak...röghöz kötöttek..a család a szülők nagyszülők erős kötelék..akkor kel útra a magyar ha nagyon nagy a motiváció.. a 200ezres fizetésnél már nem biztos útra kél..ha 250et kap akkor én azt gondolom nem megy el a 400ért..

A németek ridegen tartják a gyerekeiket..láttam német fater évek óta nem látta a gyerekét és csak kezet fogtak amikor találkoztak..nálunk a majomszeretet van..mediterrános családi kapcsolatok...a fiatalabbak már kevésbé hazaszeretők..kozmopolita szemléletet kapnak.

#735375 rbbj11 Előzmény: #735370

te szokás szerint agyament scifi verzióról beszéltél

Mellesleg nekem is indirekten Ausztriához kötödik az összes bevételem 2/3-a, és három munkanélkülivel több lenne a "vidéki" (pontosabban nem Bp.!) Mo-on, ha ez nem így lenne... a viziójaidból nem tudnék bért fizetni

#735373 Csusza Előzmény: #735265

Akkor most röviden, hogy ne terheljelek:

1. Kötözködsz. Nem tudom, miért teszed, de ha jól esik, csak tedd, örülök, ha örülsz. ;-)

2. Ha ennyire figyelemmel kísérsz -amely megtisztelő-, akkor nyilván észrevetted, hogy kb. melyek azok az értékek, amelyeket fontosnak tartok.

3. Miért ne vállalnám fel? Folyamatosan azt teszem.

4. Példát kérsz. Adok. Új tanárnője lesz "egy ismerősöm" fiának. Szülők egymás közt beszélgetnek, azt mondja az egyik: "Vigyázzatok, ne politizáljatok vele vagy előtte, mert elfogult fideszes!" Erre ez egyik ballib anyuka: (fészbúkra kitett megnyilvánulásaiból, szivárványos profilképből és szóból is, mielőtt rákérdeznél) "Hehe, akkor biztosan nem fogunk vele politizálni!". Másik szülő folytatja: "De ne féljetek, ő nem politizál a gyerekekkel. Amúgy sok jó dolgot tanít a gyerekeknek, például Magyarországról, hazaszeretetről." Erre balos anyukánk: "Na, akkor végképp nem fogunk vele vitatkozni!"

Ennyi azt hiszem elég, hogy értsd, kb miktől viszolygok, ugye?

5. Nem utasítom el mindkettőt, de kritikusan állok a jobboldalhoz is.

#735372 Spade Előzmény: #735366

az adatim tapasztalatiak a baráti körből valók, valósak

Itt arról van szó mi a leggyiorsabb fejlődés mert ha nem fejlesztünk gyorsan nincs pörgés kimegy minden szakember külfödre aztán ki marad a fejleszteni kívánt régiókban ? Abból az ördögi körből nem lehet kitörni h kevés a fizetés mert nem lehet kitermelni többet ezért a szakemberek elmennek külföldre aminek következtében még kevesebbet lehet kitermelni és így tovább. Az elmúlt években nem jutottunk sehova a fejlődésben mert nem volt stratégiánk. Minden faluba nem lehet autogyárat telepíteni. Az eddigiek totálisan hibásak. Organikusan fejlődött a nyugat de nekünk nincs rá időnk az nem stratégia h ellopjuk a földeket meg végighaknizzuk a vidéket és igérgetünk össze vissza minden fejlesztést. Ezzel max választást lehet nyerni.

Alalpelv abba kell tenni a pénzt ami megy, márpedig Bp megy. Ide lehet külföldi túristát hozni akik már a balcsira se mennek le jellemzően 2-3 napra jönnek és BP-re örömködnek bebasznak jót esznek jót fürdenek aztán csá.

Az EU turizmust kiterjeszteni az orvoslás minden területére óriási lehetőség és üzlet lenne nemtom miért nem lépünk ebbe az irányba miért nem támogatjuk jogszabályokkal pénzzel ?

Ezt is persze BP-en lehetne először a leghatékonyabban felfejleszteni mert itt szállnak le a repülők, itt tölt 1-2 napot megszerelik aztán megy vissza nincs ideje utazgatni az országban..

A mezőgazdaság fejlesztése nem oldja meg az alapproblémát fejlett országokban a lakosság 5-10%-t köti le Különben nem elég termelékeny és nem fogja bírni az árversenyt

#735371 Ibiza Előzmény: #735353

ez olyan mint a foci.. vannak szabályok és azon belül kell focizni.. vannak akik csak középen szaladgál..és van aki a teljes pályát kihasználja..

#735370 Spade Előzmény: #735368

nem téves semmi, akkor menj ki oda dolgozni meg menjen ki mindenki Bécsbe kisegítőnek nyilván fel is veszik és Bécs lesz 15 millás város. A megélhetési költségekről Bécsben ne is beszéljünk,

Én kitörési pontokról és lehetőségekről beszéltem te meg a f@szom tudja miről :). Gratula hoztad gondolkodásban a szokásos szintedet :)

#735369 Csusza Előzmény: #735252

A célok nagyrészt tényleg ugyanazok, így van.

Csak hát ugye, amíg az "oszd meg és uralkodj" működik a legbiztosabban, addig nem fog senki összefogni.

"sok ember nem is rendelkezik valódi politikai identitással" A legtöbb nem rendelkezik.

Sajnos én sem, épp most olvasom Lámától... :-)

#735368 rbbj11 Előzmény: #735364

épp ezért téves az egész gondolatmented

Ugyanis ha még a 200 nettó is lenne standard, az sehol sem versenytársa Bécsnek, ahol nagyon kényelmesen, mindenféle feszülés nélkül, napi 7,5 órában nettó 400e-t kapsz kisegítöként is. Arról nem is beszélve, h. erre ott még jön 13., 14. havi fizu

#735366 Ibiza Előzmény: #735340

nekem elég furcsa látomás amit írsz.

Egy hatalmas Budapestet építeni..egy városállamot, egy város organikus úton fejlődik ha gazdasági hatások és az adottságai kedvezőek.

Az emberek lokálpatrióták azokat a viszonylatokat ismerik ahol élnek, sztem régiókat kell fejlezteni, a helyi adottságokat erősíteni, arra építeni.

Jól képzett piacképes tudású szakmunkások IT szakembrek bére van nettó 200k felett.de ezeknek eddig sem volt gond a munkavállalás. Nem tudom honnan veszed az adataidat 100-150 között vannak a nettó bérek jellemzően 100-130nettó.

Az alacsonyabban képzettek, a gyakorlat nélküli pályakezdő fiatalok (honnan legyen gyakorlata ha nem veszik fel) a nem piacképes tudású diplomások a munkanélküliek zömében..de benne vannak a 45év felettiek..akiket egyszerűen nem veszik fel (nem tudom miért ez más téma)

Ha az emberek normálisan biztonságban élnek akkor maguktól "szaporodnak"

Egy országot kell építen nem metropoliszt.

A mezőgazdaság fejlesztése a tárolok, raktárak, kikötők, repülőterek vasúti szolgáltatások, gépgyártás, bedolgozóipar.. ezek szippantanák fel az alacsonyan képzetteket. Minél magasabb fokú feldolgozás a minél nagyobb hozzáadott érték hoz elég jövedelmet..pl ez élőállat export amellett, hogy kegyetlen..alig hoz 1-2 embernek..ha magas fokon fülétől a farkáig feldolgozok kiporciózod becsomagolod akkor 100aknak.

Ehhez a regionális adottságokat kell feltérképezni.. fejlesztési terveket kell készíteni, a külföldi befektetőket ezzel várni ezzel felkeresni ezzel bombázni..ott legyünk az agyukban..

#735364 Spade Előzmény: #735363

tulzással ott majdnem mindenki helyettes boltvezető olyan kevesen dolgoznak :), de nagyon keményen kell dolgozni és profin ez igaz, de máshol is ahol jól fizetnek..

#735361 Spade Előzmény: #735344

Szakmunkásoknál azért inkább a gépipar területére gondoltam, és nem eladókra. De pl. úgy tudom h az aldiba 200 felett vesznek fel lidl-be 240-250 és ez Bp-en a legmagasabb, vidéken gyengébb jóval a bér. Informtikában kizárt h 200 alatt felvegyél bárkit aki gyakorlott, ahogy (profi) könyvelőt se kapsz, az építőiparban drasztikusan emelkednek a bérek, profi kőmüves nem 200-t keres inkább a 300-t rengeteg felujítás van, persze itt is a profikat keresik minőségben és sebességben is. A vendéglátásban a tágabb belvárosben, nagykörúton belül jó helyeken a 250 megvan. Az eü-ben meg az oktatásban persze vérlázítóak a bérek, de akik az eü turizmusra szakosodtak és szakosodhattak,pl. fogorvosok, nagyon szépen hoz nekik...tehát itt el klezdtek emelkedni a bérek, mert egy nagy városban sokkal könnyebb kitermelni erre kéne sztem tenni a fejlesztésben még ha igazságtalannak is tűnik, de hamar kisugározna vidékre mert a hétvégét főleg vidéken töltenék el, ott költenék el a pénzt. Egyébként ez a fejlődőp országok fejlesztési felzárkózási modellje, keményen megnyomnak pár nagyvárost pl. Hong Kong Shanghaj és lehetne sorolni Ázsiában, Afrikában...