Re: re
Ibiza Előzmény: #735340nekem elég furcsa látomás amit írsz.
Egy hatalmas Budapestet építeni..egy városállamot, egy város organikus úton fejlődik ha gazdasági hatások és az adottságai kedvezőek.
Az emberek lokálpatrióták azokat a viszonylatokat ismerik ahol élnek, sztem régiókat kell fejlezteni, a helyi adottságokat erősíteni, arra építeni.
Jól képzett piacképes tudású szakmunkások IT szakembrek bére van nettó 200k felett.de ezeknek eddig sem volt gond a munkavállalás. Nem tudom honnan veszed az adataidat 100-150 között vannak a nettó bérek jellemzően 100-130nettó.
Az alacsonyabban képzettek, a gyakorlat nélküli pályakezdő fiatalok (honnan legyen gyakorlata ha nem veszik fel) a nem piacképes tudású diplomások a munkanélküliek zömében..de benne vannak a 45év felettiek..akiket egyszerűen nem veszik fel (nem tudom miért ez más téma)
Ha az emberek normálisan biztonságban élnek akkor maguktól "szaporodnak"
Egy országot kell építen nem metropoliszt.
A mezőgazdaság fejlesztése a tárolok, raktárak, kikötők, repülőterek vasúti szolgáltatások, gépgyártás, bedolgozóipar.. ezek szippantanák fel az alacsonyan képzetteket. Minél magasabb fokú feldolgozás a minél nagyobb hozzáadott érték hoz elég jövedelmet..pl ez élőállat export amellett, hogy kegyetlen..alig hoz 1-2 embernek..ha magas fokon fülétől a farkáig feldolgozok kiporciózod becsomagolod akkor 100aknak.
Ehhez a regionális adottságokat kell feltérképezni.. fejlesztési terveket kell készíteni, a külföldi befektetőket ezzel várni ezzel felkeresni ezzel bombázni..ott legyünk az agyukban..