Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Orban igazat beszelt

#729314 Bendeguz

orban elftars vegre megtalalta az igazsagot a csalasi ugyekben. A kis butus a penzpiacra hivatkozok, hogy latniuk kellett volna. A penzpiacokert meg ugye ki felel? Mnb-pszaf! Bizony, viki beismerte az allam felelosseget, csak ezzel a lendulettel tovabbkente a szart.

A bankok mondandójában is van némi igazság, de azt is kell látni, hogy egy pénzügyi rendszerben 10-15 éven keresztül pénzügyi csalások történhetnek, akkor is ha a bank maga ebben nem vett részt, csak a brókerek, de mégiscsak a pénzpiacon történt, ezt ők látják, az irreális hozamokat, a pilótajátékot. Mégiscsak látták, hogy mi történik. Nem lehet úgy tenni, mintha derült égből villámcsapásként érte volna őket. A befektetőket és a magyar embereket ez villámcsapásként érte, ez érthető, mert mi nem tudjuk ezeket az összegeket elképzelni. De akik bent vannak a piacon, a szakmabeliek számára csak ismertek voltak ezek a természetellenességek. Én nem teszem a bankokat felelőssé ezé, de nem mondhatják azt, hogy teljesen kívül vannak ezen a jelenséghalmazon - magyarázta.

Re: nincs cím

#729311 Boby. Előzmény: #729302

Továbbra sem kaptam érdemi választ, hogy mi, miért hablaty!Ellenben hallhattuk ismét, hogy mit és miért is tett jól a fidesz,olvashattunk olyan nekem tulajdonított kijelentéseket, amiket én nem is állítottam - vagy én magyarázok rosszul vagy te vagy k*rva gyenge szövegértésből -, illetve megtudhattuk, hogy régen téged futtattak a trafikba cigiért.Ellenben arra, hogy ha nekem van pl. egy szolgáltatásom, amit brutto 127Ft-ért tudok eladni, amiből az áfát - 27Ft - levonva 100Ft netto bevételem marad, akkor ha 5%-ra csökkentik az áfa mértékét, de én továbbra is el tudom adni a szolgáltatásomat brutto 127Ft-ért, amiből a netto bevételem 121Ft körüli szintre emelkedik, az miért is nem növeli egy kisvállalkozás életképességi esélyeit, erről nem tudhattunk meg semmit. Pedig amiről beszélek az nem kevés, ha jól számolok 21%-os netto árbevétel növekedés egy kisvállalkozásnál, amiből valós piaci alapú munkahelyek jöhetnének létre vagy nem szűnnének meg.Ehhez képest ki a f@szt érdekel, hogy melyik számlaszámra utalod a munkaadói v. munkavállalói járulékokat?!

#729302 Ibiza Előzmény: #729300

azért mindegy mert nem a tiéd..max kihasználhatod a benne rejlő lehetőségeket..ha beszedsz 100Ft áfát a kisker eladás után....de előrehozod a vásárlásod és "fizetsz" 100 Ft áfát a nagykerben akkor áfamentesen vásároltál..ráadásul többet..ha csak a bekerárat vásárolod vissza akkor ott marad a buxában annak a haszna..amiből rezsit fizetsz..aminek az áfáját szintén levonod a befizetendőből..

Áfa egy jól beszedhető fogyasztási adó..

magas az áfa,az ár 21%ért már érdemes sokaknak csalni..ráadásul ez az igény a vásárlói oldalon jelentkezik...

#729300 Boby. Előzmény: #729297

" az áfa tök mindegy mennyi mert nem a te

pénzed..azt te beszedted de nem a tiéd..ez nem

csillant le 25 év alatt akkor gond van.. "

Szoktam volt mondani, hogy annak mindegy, hogy mennyi az áfa aki nem fizeti meg.Êrtékesítesz br. 127 Ft értékű árut vagy szolgáltást vagy bármit, má hogy lenne mindegy hogy 27 ft áfát fizetsz vagy 6 ft körül?!

#729299 Ibiza Előzmény: #729295

ha azt írtad volna: a vállalkozás miért a cég Tb számára fizeti be a TB járulékot..vagy a nyugdíjjárulékokat..akkor azt mondom ok..egyetértek..miért nem a dolgozó egyéni számláira fizetem..

Az alacsony áfa a sertéshúsnál azért kell ne érje meg "eus utaztatással" áfát csalni..és olcsóbb legyen..tehát a csirkével szemben ezt vegyék az emberek..hiszen fel kell lendíteni a sertéságazatot..megéljenek a hazai vágóhidak..jelzem nem lesz olcsóbb..benyeli a kereskedő.

mondtam korábban az élelmiszer maffiát vissza kell szorítani..és a nagykereskedéseket..gabona zöldség és élelmiszer..fordított áfa az építőiparba..alacsonyáfás legyen a lakás..áfamentes a használtlakás.

#729298 Ibiza Előzmény: #729295

a fidesz (helyesen) ezért vezette be az egykulcsos szja-t.. mert a cégek ügyvezetői minimálbéren volt bejelentve..de osztalékként vette ki a pénzt..nem bonyolult azért mert az osztalék líneálisan adózott szemben az szja-val..

az osztalék és szja adókat hozta egy szintre...és aki kétszer annyit adózik az alapból miért fizessen háromszor annyi adót..fizessen csak líneálisan 2x annyit..hiszen aki többet keres az többet fogyaszt..és több fogyasztási adófélét is fizet.

#729297 Ibiza Előzmény: #729295

teljes sötétségben..szép..

azt mondtad nincsenek megkülönböztetve a járulékok..de megvannak..nagyon is megvannak..

a munkavállalói terheket is vállalkozó fizeti be..de azt elvileg a munkavállalótól szedte be..helyette fizeti.

az áfa tök mindegy mennyi mert nem a te pénzed..azt te beszedted de nem a tiéd..ez nem csillant le 25 év alatt akkor gond van.. haladó szint amikor a beszedett áfát összeveted a kiadott áfával..és ezt előre tervezed..még a hónap közben..nem amikor a könyvelő bemondta a számokat.

Ezek szerint a bt-d odáig jutott el.. mint a szokásos kényszervállalkozók..odab@szom a számlakupacot a könyvelőnek aki majd mondja a befizetendőket... amire dobsz egy hátast..

#729295 Boby. Előzmény: #729292

Egy családi vállakozásban - mikro - mondjuk bt., kit érdekel, hogy a munkáltatót vagy a munkavállalót terheli egy járulék vagy adó?!Ugyanabból a zsebből megy, csak más megnevezés alatt.Amúgy nem sok rálátásom van, csak az elmúlt 25 évet éltem így.

#729294 Ibiza Előzmény: #729281

srác voltam a trafikba minden nap benéztünk.. ott voltak cukorkák műanyag katonák..imádtam a piapadohányos dobozok illatát mindig félrerakott nekem a trafikos..csomagszám vettük a gyufát a "gyufaméreg" miatt..kellett a kiságyúkhoz.. a szomszédoknak én jártam cigiért bringával..cigirágó volt a tarifa.. ma sem dohányzom..

#729292 Ibiza Előzmény: #729285

- a vállalkozás ügyvezetője nem alkalmazott alapesetben...

- az adók és járulékok elkülönülnek egymástól..

- "Könnyen számolható, hogy egy adott minimálbérhez, egy adott áfa kulcs mellett milyen árbevétel és ahhoz mennyi fizetendő áfa tartozik." Köszönjük emese...

stb stb..baromság az egész..

- ha értenél hozzá tudnád.

#729286 Ibiza Előzmény: #729243

ráfeküdtek beszedni a 7000mrd-ot? vagymi

amúgy látok összefüggést a questorral.azóta buknak folyamatosan..vádalkuk.súgások

#729285 Boby. Előzmény: #729276

" De ha minden alapvetőre leviszik az áfát

akkor az nagy kiesés."

Ez így szerintem badarság!A magyar kisvállalkozókat a világ egyik legmagasabb áfája, a bért sújtó járulékos költségek és a minimálbér egy olyan hármas fogóba fogja, aminek a szorításában nem tudnak megélni.Az egyszerűség kedvéért gondolkodjunk egy családivállalkozás fejével, ahol a bért súlytó adók és járulékok érdemben nem különülnek el munkáltatótól ill. munkavállalótól levonandó részekre, mert gyakorlatilag a munkáltató egyben a munkavállaló is.Könnyen számolható, hogy egy adott minimálbérhez, egy adott áfa kulcs mellett milyen árbevétel és ahhoz mennyi fizetendő áfa tartozik.Könnyen belátható az is, hogy minél kisebb az áfa kulcs, annál kisebb árbevételű cégek válnak életképessé.Így ugyan az állam áfa bevétele lehet, hogy csökken, de a béreket súlytó adók és járulékok bevételén ill. hogy csökken a munkanélküliekkel kapcsolatos kiadása, ill hogy esetlegessen nő a több munkavállaló által generált fogyasztás, még akár plusszos egyenleg kialakulását is el tudom képzelni.Természetesen egy ilyen pozitívum kialakulása nem egyik napról a másikra lehetséges, de pl. a lenyúlt manyup pénzek ehhez is jó puffert szolgáltathattak volna a költségvetésnek.

#729284 Boby. Előzmény: #729276

" De ha minden alapvetőre leviszik az áfát

akkor az nagy kiesés."

Ez így szerintem badarság!A magyar kisvállalkozókat a világ egyik legmagasabb áfája, a bért sújtó járulékos költségek és a minimálbér egy olyan hármas fogóba fogja, aminek a szorításában nem tudnak megélni.Az egyszerűség kedvéért gondolkodjunk egy családivállalkozás fejével, ahol a bért súlytó adók és járulékok érdemben nem különülnek el munkáltatótól ill. munkavállalótól levonandó részekre, mert gyakorlatilag a munkáltató egyben a munkavállaló is.Könnyen számolható, hogy egy adott minimálbérhez, egy adott áfa kulcs mellett milyen árbevétel és ahhoz mennyi fizetendő áfa tartozik.Könnyen belátható az is, hogy minél kisebb az áfa kulcs, annál kisebb árbevételű cégek válnak életképessé.Így ugyan az állam áfa bevétele lehet, hogy csökken, de a béreket súlytó adók és járulékok bevételén ill. hogy csökken a munkanélküliekkel kapcsolatos kiadása, ill hogy esetlegessen nő a több munkavállaló által generált fogyasztás, még akár plusszos egyenleg kialakulását is el tudom képzelni.Természetesen egy ilyen pozitívum kialakulása nem egyik napról a másikra lehetséges, de pl. a lenyúlt manyup pénzek ehhez is jó puffert szolgáltathattak volna a költségvetésnek.

Azért az is remek,hogy a…

#729282 walex

Azért az is remek,hogy a túlburjánzó bürokrácia és az XXL-es hivatali dolgozói létszám csökkentése helyett kapnak 25%-os fizuemelést jövőre több tízmilliárdért.

#729281 banyaiz Előzmény: #729247

Beszélgettem dohányboltos eladóval saját praxisában rendszeres az, hogy ha hátat fordít megpróbálnak lopni , zörgést hall és leemeltek egy pakli dohányt vagy valamit. Már úgy pakolnak az olcsó cuccot se nagyon érjék el a pult mögül.

Rablás nem volt , de olyan lopás már igen, hogy bejöttek hárman és fel volt halmozva kartonszámra cigi még nem pakolták el. Egyik lenyúlt egy kartonnal és nem akarta elismerni, mondja neki nyisd ki a táskát egy nő volt. Elfutottak , ő utánuk autóval elhajtottak. Benzinkúton volt még régebben . Kamera persze felvette. Rendőrök kijönnek megnézték a felvételt , ráismertek az autóra mondják neki sok jóval nem kecsegtetik mert ezt a kocsit ismerik egy cigánytelepen fél tekep használja , már több esetben volt dolguk velük, az érték se akkora, hogy ha meg is találják őket felvétel alapján beazonosítják akkor se lépi át az értékhatárt.

Ilyen körülmények között még lefóliázni be se lásson senki , jó gondolat. Egy gyerek esetleg belátna megállna szerintem a növekedésben, hogy látott egy dohányboltot kívülről. :) Nem normális dolgok ezek.