Köszi a rajzot :). A csavar M12-es és elméletileg van még van 1 15mm-es tehermentesítő perem a munkadarab külső oldalán.
De ez csak ilyen informális dolog volt. Munkatársamnak elméletileg van 1 ismerőse aki megtudja csinálni. Majd meglátjuk.
Köszi a rajzot :). A csavar M12-es és elméletileg van még van 1 15mm-es tehermentesítő perem a munkadarab külső oldalán.
De ez csak ilyen informális dolog volt. Munkatársamnak elméletileg van 1 ismerőse aki megtudja csinálni. Majd meglátjuk.
Nem a file-t rakom be, mert azt nem tudod megnyitni, hanem csak a képét kitettem printscreen-el. Be van méretezve, külső átmérőnek 150-et, a csavarluknak meg 8-at írtam.. Szükség esetén pár kattintás, s van műhelyrajzod. :-)
Nem tűnik bonyolultnak, a külső átmérő gondolom egy határon belül mindegy, tehát azt se kell pontosra esztergálni, hanem csak levágni egy rúdanyagból. Bele kell fúrni 4 kisebb, meg 1 nagyobb lyukat, oszt csá. Nemtom mennyiért dolgoznak a kis, kézi műhelyek, nálunk 1 db azért lenne drága, mert a CNC-t fel kell programozni.. 200 db már occsóbb lenne. :-)
Kicsit felfújom magam, mindjárt meg is tervezem 3D-ben.. Átmérő? :-)
egyedi gyártásban sem fogja sztem megcsinálni senki olcsóbban az 1 darabot
de majd egy hozzáértőbb megmondja, h miként gondolja
(Bazsy)
Olyan 15 körül, de csavarok nem kellenek mert hosszabb tőcsavarok vannak és feszül a pogácsában. Így nem tudnak elmozogni.
4X114.3 15mm szélesítés 67.1-es agymérettel.
Köszi, így már megnyugodtam, mert azt hittem 1 full párat kell majd vennem. :S
Minden gépünk meg van hozzá, de jelenleg 2 műszakban, szombat-vasárnap is megy a gyártás, s így se tudok minden határidőt tartani... Waszi jól mondja, ha keresel egy esztergályos műhelyt, hagyományos géppel megcsinálják neked minta utám.
Ez jó hír és esetleg van valami javaslatotok, hogy hol érmes érdeklődni Pesten ilyen ügyben? Sajnos itt egyenlőre vagy nagyon drága, de minőségileg már kifogásolható szakikkal találkoztam minden téren. -_-
Ehhez nem kell cnc marás,akármelyik esztergályos megoldja neked minta vagy méret alapján..
@Balázs ha jól emlékszem Te foglalkozol CNC marással? Az itteni témába vág, hogy fél éve vettem 1 használt Mitsubishi Coltot és ősszel fatherom cseréltette át az alufelniket. Kiderült, hogy az egyik alu nyomtávszélesítő nem volt a kocsin. -_- Most rendbe rakattam a felniket ami görgőzés volt normális gumik... Na de a lényeg az, hogy most pótolnám ezt a darabot, csak mindenhol párban akarják adni.
Ha van mintadarab lehetséges egy ilyennek az kiesztergálása alumíniumból?
Tanulság, hogy vásárlásnál a legalaposabb átnézés ellenére is ilyen kis bosszantó apróságok elkerülhetik az ember figyelmét.
Köszi a választ előre is.
valóban annyit eszik, de az már nekem fáj, fájni is fog, tudok róla, de megbocsátom a 22 éves tech-nek és a kényelemért cserébe, amit egyik modern autó sem ad 6-7 M alatt
Akkor félreértettük egymást, bocs
egyébként nagyon érdekes,rokonságba vettek vitarát..
tehát vezettem a jelenleg forgalomban futó legujabb vitarát benzines 4X4 2000cm3 140lóval.......
hát komolyan mondom óriási csalódás volt,vmi rettenék....xar rakás.
komfortra kb. splash,swift beltér-kormány,ülés szinte egy az egyben a swiftből.
lepadlóztam-hát apám egy 1.4hdi kenterbe veri bármikor......vmi nagyon szutyok a gyorsulása.
zabálni azt meg imádott.
a deiesel meg fos fiat diesel tele problémóval.
az uj előről tetszik,oldalról,hátulról nem.
http://index.hu/chart/2015/03/17/autok/
Autólopások
Korrekt
Céges dízel kombinak sztem oké, többet nem várok tőle, ez egy munkaeszköz. Amúgy a metálfekete szín meg a 16-os alu az feldobja sztem.