az engem nem izgat, 1-2 eves tävlatot lätom legjobban elöre, es azt is kereskedem le
az engem nem izgat, 1-2 eves tävlatot lätom legjobban elöre, es azt is kereskedem le
EU fö hajtoereje most usd-böl eur-ba äthuzäs: magam is ezt csinälom, sorra adom el amcsi rv-ket, és veszek defenziv europaiakat belölük vagy bankot
Igaz, de még mindig lelkesen shortolják a dax-ot, gondolom most minden shortos pénzt el lehet venni.
700 pontra vagyunk a varázsszámomtól, és január 15-től fölötte vagyunk. Ez hihetetlen rally.
perpill igy tünik valoban, de epp akkor szokott jönni a gebasz, mikor a viz felszine nyugodt...
Valojäban idözitett bombäk tömege ketyeg: usa tul nagy adossäg, japän ällamcsöd, görög euro exit, infläcios bomba usa-ban, historikusan magas értékeltségü rv-k, tulértékelt tech rv-k, cégek eddig profitbövülese nem tartható (hisz eddig csak hatékonysägjavuläs volt a välsäg hatäsära), gyenge hitelpiac stb stb
Szerintem amíg lesz Qe, és svájc sem változtat, addig megyünk. Max még a dollár köphet ebbe bele, de most mindhárom szentiment az erős emelkedés mellett szól.
Nekem ez a felkör szépen hozott, ha lefelé is ilyen szépen fog menni, az kész kánaán lesz.
Azon gondolkodom, vegyek e egy pakk Deutche Bank-ot. (Vagy SAP-ot, ezeket megvehetem $-ban) Már csak e miatt az eu qe miatt. Bár elnézve, hogy DB euroban 24-ről elment 30-ig január óta, dollárban (adr) meg 28,xx től 31,8-ig, háát....
bezony
engem már csak az érdekel, ezzel az idei csúcs közelében mászkálunk e, vagy meg még jóval feljebb is idén?
Én a teljes 2015-ben 10-12.000 közti mászkálásra számítok, ősztől egyre inkább 10-re, majd tovább le
Akartam bemásolni pont http://185.51.65.232/blog/show/3302
Rekord mennyiségű, eddig összesen 35,6 milliárd dollárnyi tőke áramlott ebben az évben az európai részvényalapokba, ami meghaladja a 2014 első féléves, 32 milliárd dolláros rekordot is. Mindeközben az amerikai részvényalapokból 33,6 milliárd dollárnyi tőke áramlott ki - írja a Financial Times.
A részvényalapokba áramló rekord mennyiségű tőke összefüggésben áll az európai QE program beindításával, mivel ennek hatására a befektetők az amerikai piac helyett egyre inkább az európai befektetési lehetőségek és részvények felé fordulnak. Simon Colvin, a Markit alelnöke szerint a QE azért is fokozza a tőkebeáramlást az európai piacra, mivel a központi bank mennyiségi lazítási programja sok piaci kockázattól megszabadítja a befektetőket.
Az európai QE másik fontos hatása, hogy a hozamokat alacsony szinten tartja, nem egy esetben már negatív hozamot ígérő állampapírok és vállalati kötvények is megjelentek a piacon, ami pedig a kockázatosabb, és ezáltal magasabb hozammal kecsegtető lehetőségek felé tereli a befektetőket.
Mindemellett a QE elindítása ellentétben áll az amerikai piacon megfigyelhető monetáris politikával, ahol várhatóan a Fed már ebben az évben megkezdi a kamatemelési ciklust. A monetáris politikák közötti ellentét az euró dollárral szembeni gyengülésében is lecsapódott, ebben az évben eddig 13%-ot gyengülve az amerikai fizetőeszközhöz képest.
Az euró gyengülésének azért van jó oldala is, tekintve, hogy exportőr európai cégek így sokkal versenyképesebbek tudnak lenni a piacon. Az olyan autóipari vállalatok részvényei, mint a Fiat Chrysler, a Peugeot és a Renault is profitáltak a gyengébb euróból, a német DAX index pedig 21,3%-ot emelkedett ebben az évben, miközben az S&P 500 amerikai részvényindex 0,7%-ot gyengült év eleje óta.
http://www.portfolio.hu/gazdasag/elbukhatjak_penzuk_felet_ukrajna_hitelezoi.211397.html
dax usával ellentétesen mozog..
tegnap lezárogattam... nem volt szép..ma erősitettem a shortot meglátjuk...ukrán államcsőd..görögök..talán hoznak keveset..
a változásokon lehet keresni.. sokan bemondanak számokat oszt egyszer csak lesz annyi..mert időtávot általában nem adnak meg..közben 3x nagyot változik a piac..
sztem attól mennek a németek, hogy amcsik eladják a csúcsrajáratott papírokat és dollárért veszik "olcsó" német papírokat...látszik az eltérő mozgás.
Megemelik usai kamatot a németeknél eszközvásárlási program..
A short pakkom fele tegnap kistoppolta magát..a másik fele nem szép. Általában pirosak az adatok.
Közben lekezeltem a maradék pozit.