Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Re: nincs cím

#722127 Ibiza Előzmény: #722126

A fidesz és a kormány sokat hibázik..egyrészt mert aki dolgozik az hibázik..a másik pedig az..a végrehajtó hatalom nem tudja felvenni a tempót..és a rutin hiányzik..állítólag minőségi cserék megvoltak..ez az iskolarendszernek és a kinevezési gyakorlatnak is a hibája..

a legnagybb hiba a klientúra etetése..de ez a hatalommal jár..amikor nem vagy ott..akkor is kell élned..amikor ott vagy akkor benyújtják a számlát..erre még rátesz a sajtóval nincsenek túl jóban.. libsibalnak elég ha megpogácsáztatják időnként azt a 20-30 firkászt..néha extra infókhoz jutnak és már rajzolgatja a sajtó a szivárványokat...plusz még a külföldi érdekkör lázítása...

Sajna nincs politikai alternatíva..mszp megbolondult..semmilyen konstruktivitás semmilyen alkotóképesség nincs bennük..csak anem a nem sem nem..katasztrófa armageddon..halál pestis..sztem kihalnak a választóikkal..ezek nem tudnak megújulni..

A brahipárt jobbik is kezdi mszpt utánozni..soxor kerül azonos platformra velük...és néha összeérnek a kgb-s szálak.

Lmp sem akar lemaradni..már nyoma sincs a konstruktív sajátpolitikának..kijött a való..

a reszliről nem is beszélve..paprikajancsik..kóklerek mindenfelé..

Én ezeket látom.

#722126 Ibiza Előzmény: #722125

ha dolgozol akkor a munkahelyeden is csinálhatsz hüjeséget..hiszen meg vagy bízva..közlekedsz ott is csinálhatsz hüjeséget..

Az orbán kormány az meg van bízva..felhatalmazásuk van.. arra esküdtek fel a legjobb tudásuk szerint a köz érdekében végzik a munkájukat...ha megpukkadtok akkor is így van...és még mindig vezetnek...

Szerinted kinek van több infója a dolgokról..neked vagy a kormánynak?

Amikor a falubeliek mondják ez meg az mekkora hüje..akkor nem gondolkodnak az a másik esetleg 20szempont figyelembevételével dönt..a kocsmagyuri meg max 2őt lát belőle...de mondja a frankót...persze a mások gondját 2mp alatt oldja meg a sajátját nem tudja.

Usában nem hiszem lenégereznék lemajmoznák lecigányoznák az elnöküket..de merkelt sem hallod lenáciznák..vagy le HP-áznák..frusztrált népek sajátja ez.

Rövidek az eszek..ha már Putyinozol

http://index.hu/kulfold/2015/01/21/putyin_kulfoldi_utjai/#szerkfoto_image_7565901

Gondolom nem emléxel 2014ben mennyire szívélyesen fogadták az osztrákok..

Kicsit ki kell nézni a fejekből: nem kell sok ész látni lehet mi miért történik.

csak pár kérdés.

Mo. és Ausztria energiaellátása megoldott oroszokon kívül?

Usa a válságban csökkentette a kamatot, és EU?

1000mrd áll rendelkezésre az EU rendbetételére..ennek milyen hatása lesz eura és ránk?..hozzátéve várhatóan usa kamatot fog emelni.

Lengyelek miért duzzognak? nem azért mert (pala)gáz nagyhatalom akartak lenni (és így erősebb befolyásoló tényező) és most valahogy nem jön be ez a dolog? nem kidobott pénz volt ez?

Melyik európai régió fog legjobban fejlődni a következő 20 évben?

Usa nem tette tönkre befolyási övezeteit? nem akarja más irányba kiterjeszteni ezt?

Milyen a földrajzi helyzetünk és a fentiek figyelembevételével milyen a gazdasági lehetőségünk ?

nem kell válaszolni.. egy kérdésre sem egyszerű jó választ kapni..csak kicsit gondolkodni.

Amit mondtam most legalább valami az ország a "kur-va" ország érdekében is történik.

#722125 banyaiz Előzmény: #722124

Annyi különbség ha én hülyeséget csinálok azt én a saját káromra teszem , nagyjából. Hülyének lenni alapvető emberi jog ugye. :)

Csak miniszterelnökként egy kicsit más a szitu, néhány emberrel több életére van hatással. Ehhez képest nem tette túl magasra a lécet vsz. Nagyon beleszaladt itt a pofonba orosz ügyben, talán még menthető a szitu de ezzel nem kéne pávatáncolni mert nem egy IMF téma.

#722124 Ibiza Előzmény: #722122

jó ha ennyire tisztán látsz..gondolom nekem nem gond a saját életedet magas hatékonysággal bölcs előrelátással menedzselni...,) nagyon tudod a tutit..semmi kétséged semmi bizonytalanság..így lesz oszt annyi..

Mondjuk emlékeim szerin a Mató féle kamatcsökkentésnél mintha mást emlegettél volna.

#722123 banyaiz Előzmény: #722024

"de nézhetjük a magyar társadalom nyugat általi csendes de folyamatos kizsákmányolását is... "

Tel-Aviv -New-York tengely, aztán a gonosz bankok is , gonosz multik, liberális demokrácia stb , ezek nem népünnepélyek ugye.

De nekem az a sanda gyanúm amíg ilyen emberek irányítanak ilyen "barátaink" vannak addig nekünk nem kell ellenség. :) Elég nagy a mi nyomorúságunk alapjáraton is.

#722122 banyaiz Előzmény: #722024

Egyik nagyhatalom sem jótét lélek.

Mi itt ezen a globális sakktáblán a parasztok vagyunk, vagy még az se. :)

Ezért különösen vicces mikor a miniszterelnökünk elkezd sakkozni az oroszokkal az amcsikkal és azt hiszi, hogy ebben itt ő nyerhet.

Belemegyünk a ruszki kapcsolatokba teljes erővel, és azt sem látja előre , hogy fél év múlva nagyot fordul a világ Ukrajnával szinte egy hidegháborús szitu alakul ki, és nagyon kényes lesz ez a Putyin haverkodás.

Ezt sem látja előre fél évre, de ő sakkozni akar a nagyhatalmakkal , hogy jó legyen az országnak hosszú távon.

Talán erre lehet mondani sokkal jobb lett volna ha nem csinál semmit.

#722110 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #722081

Aggodalomra semmi okod! Hiszen úgy sem leszel(én sem) azon néhány tucat milliónyi megmaradt ember között akik föld alatti városokba fognak húzódni. A postás, a nevezet jogcímen idén sem hoz lóf@szt sem, no de jövő évtől beindul a kánaán! Szóval ideje lenne néhány papírt venned a 2000 forintosok mellé ! :-)

#722081 birkanyiiroo Előzmény: #722068

800?? Hjah.. jó is volna! Én még Matáv pakkok után is kapok osztalékot! ;) Mongyuk legutóbb is vártam vele a postást de valamiért nem jött.... nem baj, idén biztos kétszer akkora lesz. :-)

#722077 Ibiza Előzmény: #722046

nagyon ráérsz..dolgozzál az ügyön könyvelő..nekem dolgom van..sokaknak mindig szükségük van egy gazdaállatra..most adja magát a jóságos és igazságos usa.

#722064 birkanyiiroo Előzmény: #722039

Hétvégén kezembe akadt Arisztotelész 'Politika' című könyve. Megdöbbentő volt olvasni, hogy ez az ember ugyanazokkal a problémákkal szembesült az ókorban is, mint amikkel mi ma itt küzdünk... és hogy valószínűleg 5000 év múlva is ugyanezek lesznek a fő (politikai) problémák a dühöngő jégkorszak vagy a nukleáris háború okozta szennyezés elől a föld alatti városokba húzódó néhány tucat milliónyi megmaradt embernél. :)

Re: Aviva

#722054 matgab Előzmény: #722047

sztem ez kamu.

Megoldás pedig baromi egyszerű lenne: ezt az életbiztosítási kötvényportfoliót ki kell szervezni egy másik -mondjuk már amúgy is csődben lévő biztosítónak és onnantól fogva futhat a pénze után szegény...

Nem hiszem, hogy valaha is lett volna valóban ilyen befektetési konstrukció.

#722046 rbbj11 Előzmény: #721996

Forrás?

Ennyi a forrásod? Erre fel vagy ilyen magabiztos? Youtube, meg google? Amit összehord a nép, nagy hulladéktelep minden tudománytalansággal és hitelesítés nélkül?

#722045 rbbj11 Előzmény: #722026

Még mindig nem látom, hol támadtak múzeumot? Az nem támadás, hogy eltaláltak vmit egy harctér kellös közepén.

De gyere, tanulj magyarul: http://wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/T%C3%A1mad%C3%A1s

Nos, melyik értelemben érte amerikai támadás melyik iraki múzeumot?

"találat ért múzeumot és nagyon régi mecsetet is" - na akkor most találat ért vagy az volt a célpont??!! K.ra nem ugyanaz! Kalapáccsal mész neki műemléknek, vagy 100 preciziós légi találatból egy félremegy, ne idegesíts, hogy ugyanaz neked.

Gyengébbek kedvéért: ahogy elözményben írtam, ez csak feltétlezés, tiszta elmélet, már ha elfogadnám a forrás nélküli vádaskodásod.

"sok műemlék kikerült usába a múzeumokból" Tegyük fel, nem azért, hogy megmentsék, hanem mert el akarták lopni, mert olyan genyók. Azóta sem kapta vissza Irak? Erről tudsz? Hol a forrás, hogy kikerült? Mi került ki? Mikor? Hol van most? Forrás?

Na még egyszer müemlék, múzeum ügyben: Azóta sem kapta vissza Irak? Erről tudsz? Hol a forrás, hogy kikerült? Mi került ki? Mikor? Hol van most? Forrás?

Hol a támadás? Hogyan történt? Szándékosan? A múzeum volt a célpont, hogy müemlékeket romboljanak?

#722044 rbbj11 Előzmény: #722039

"Egyenlőségjelet tenni, a magyarországi USA kizsákmányolás, és bármely ruszki kizsákmányolás közé viszont nettó hatalmas butaság.

Legkevésbé a ruszki típusú elnyomás tetszik nekem, ami egy 'avítt' aggresszív mentalitású, legkevésbé erőszakos pont a magyarországi gazdasági típusú, soha rosszabb elnyomást és kizsákmányolást nem kívánok a Magyar népnek. "

Ennyi, no comment.

A dualista magyarországi elnyomás volt csak jobb a jelenlegi EU-s elnyomásnál. Kösz szépen matgab és ibiza a filozófiát, de én inkább kérnék abból az elnyomásból és ebböl ami van, mint egy újabb Szálasi jellegüböl vagy az oroszokból.

Olyan pedig nincs, hogy egy kis ország, nulla diplomáciai érzékkel, nulla kapcsolatokkal, nulla hatalommal ne legyen vki befolyása alatt, úgyhogy nincs is alternatíva.

#722043 tozsdenyul Előzmény: #722041

Még egy apró adalék:

a 20. sz-i Magyar államiságért az angolszászok lettek volna hajlandóak a legtöbbet tenni, elvben, szándékban.

A wilson-i békepolitika kedvezett volna Magyarországnak, ahogy később Churchill a balkáni partraszállást erőltette volna. Ha néhány dologban érvényesültek volna ezek a szándékok, ha az angolszász irány erősebben érvényesült volna, sokan köszönhettünk volna nekik, és igen, sokféle okból ezek nem teljesültek, sajnos.

De mások részéről, ruszkik, muszlimok, szlávok stb... még az elvi jóindulatot sem remélhettük soha, örülhetünk hogy létezünk...

#722041 tozsdenyul Előzmény: #722039

És még ehhez adalék: ne áltassuk magunkat, hogy olyan erősek vagyunk, hogy mi itt magunkban megállunk Európa közepén. Az régen volt, amikor egyébként mi is elnyomtunk sok más népet, mellékesen.

De lássuk be, olyan nincs, hogy ne legyünk valamely hatalom érdekszférájában, mert nem vagyunk ahhoz mérhető hatalom.

És nem hiszem el, hogy értelmes emberek lecserélnék az amerikai mocskos elnyomást és kizsákmányolást, árubőséggel, növekvő GDP-vel, jóléttel, szabad utazással és EU-n belül szabad munkavállalással egy ruszki típusúra.

Vagy-vagy.

Ha nem angolszász, akkor muszlim, vagy ruszki.

Azt se felejtsük, hogy a kisantant javarészt szláv - a ruszki elnyomáshoz ezt se hagyjuk figyelmen kívül...

És így tessék hasonlítgatni őket egymáshoz.