Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Nagyvilág

Re: nincs cím

#722039 tozsdenyul Előzmény: #722024

Nagyjából egyetértek.

Kína a saját népén kívül nem elnyomó jellegű, és többnyire nem is volt az.

Majd az lesz ő is, ahogy a hatalma és lehetőségei növekednek, a saját kultórájának megfelelően.

Én úgy látom, mindenki elnyomó lesz valamilyen mértékig, ha lehetősége van rá, csak a kulturális adottságainak megfelelően.

Ilyen értelemben van különbség, és nem is kicsi, ugyanakkor azt tévesnek gondolom, hogy India, Kína nem gyarmatosítana, ha lett/lesz rá lehetősége. Csak nem volt sosem kellően egységes hozzá, de így is sokat mesélhetnek a DK-Ázsiai államok, Nepál, Tibet, Mongólia, Tajvan stb...

Szerbia balkáni módon nyomja el kisebb szomszédait, az oroszok a saját 'hagyományainak' megfelelően, és az amcsik is úgy, ami az ő kultúrájukba illeszkedik. Az afrikai népek, meg ahogy ők 'szokták'. Vagy a britek. stb. Mindenki elnyomó, de azért vannak különbségek.

Az amerikai elnyomást és kizsákmányolást láthatod Lengyelországban, Magyarországon, az orosz fajtát meg Ukrajnában.

Igen, sok háborúban aggresszor az USA, de az európai államokat nem erőszakkal nyomja el, nyomná el, míg pl. a ruszkik igen.

Azt soha nem mondtam, hogy az USA ma született bárány, és a trendek ijesztőek, ami akár belföldön, akár külföldön az ő esetükben zajlik. Majd megfizetik az árát.

És értelmes, jogos kritikával lehet őket illetni, ahogy pl. most te tetted.

Egyenlőségjelet tenni, a magyarországi USA kizsákmányolás, és bármely ruszki kizsákmányolás közé viszont nettó hatalmas butaság.

Legkevésbé a ruszki típusú elnyomás tetszik nekem, ami egy 'avítt' aggresszív mentalitású, legkevésbé erőszakos pont a magyarországi gazdasági típusú, soha rosszabb elnyomást és kizsákmányolást nem kívánok a Magyar népnek.

#722026 Ibiza Előzmény: #722010

azt mondtad nem támadtak múzeumot..beégtél mert támadtak.. raboltak loptak.. utána azt mondod biztos csak véletlenül találták el..de előtte büszke voltál amcsikra mennyire preciziósan tudnak támadni..ez okoskodás nem precizitás.

#722024 matgab Előzmény: #721968

Azt azért ne felejtsük el, hogy az USA sem jótét lélek.

Sőt, az USA indította az összes ország közül a legtöbb háborút fegyveres akciót a 2. VH óta.

Az más kérdés, hogy a nyugati világ médiáját ő irányítja és még az atombombát is megmagyarázzák, hogy miért volt igazságos, vagy a drezdai bombázást. Amúgy igen, ők voltak a történelem során az egyetlen állam, aki atombombát dobott le polgári célpont ellen-nem is egyet- a történelem folyamán és mondjuk nem a Szovjetunió.

Az USA pont ugyanolyan imperialista hatalmi globális politikát folytat, mint mondjuk a Szovjetunió. Akkor Kína mondjuk már sokkal szimpatikusabb ország, aminek több ezer éves történelme során majdnme mindig a világ egyik leghatalmasabb gazdasága volt , mégis mindig méretéhez képest békés szorgos dolgos politikát folytatott. Vagy India is ugyanígy. Nem gyarmatosítottak, nem voltak soha olyan erőszakosak, mint a nyugati vallások képviselői, akik népeket földrészeket irtottak ki , földrészeket gyarmatosítottak és raboltak ki és rabolnak ki a mai napig.

Polgárháborúkat szítanak, lásd arab tavasz, vagy Ukrajna, vagy 56 itthon. Ami meg a befolyási övezetük alá kerül, azt meg kőkeményen tönkre teszik (lásd Irak az elmúlt 15 évben, vagy Szíria, Líbia amik az usa fellépés előtt kifejezetten nyugodt, fejlődő államok voltak, most meg polgárháború dúl, de nézhetjük a magyar társadalom nyugat általi csendes de folyamatos kizsákmányolását is...

#722019 Ibiza Előzmény: #722010

lineáris aggyal nem könnyű végiggondolni dolgokat.. igen amikor könyvelsz van egy számla és vannak rubrikák ahova beírod..tudod az élet nem ilyen..

#722018 Ibiza Előzmény: #722013

:) .. látom a makákó horda összehangolja csacsogását... éljetek a fórum adta új élet lehetőségével..ha már az igazi olyan amilyen..esetleg egy új nick és már újra is születtetek, de ettől még nem változtatok...ez jutott nektek.

#722013 rbbj11 Előzmény: #721998

De, igaz, állandó figyelemre vágyik. Van aki nem kapja meg a szeretteitöl vagy kielégíthetetlen a vágya rá.

#722011 rbbj11 Előzmény: #721995

nem vagyok ruszki pajtás, így nem tudom mit jelent a tipicsnij, de nem is veszem rá a fáradtságot, hogy legnagyobb szellemi segítöddel, a google-lal megkeressem :)

Az meg te dolgod, mi ment mellé a gondolataidban, h. megint zsidókhoz jutottál, de amint látod, sokaknak feltünik, már nem csak nekem :)

#722010 rbbj11 Előzmény: #721949

az nem jogászkodás, ha minimális pontosságot elvárok demagógia és sorozatos csúsztatás, összemosás, hazugság helyett

#721998 Láma Előzmény: #721939

" Újabb csúsztatás a köbön!!! Annyira idegesít...:"

Unatkozik. Direkt provokál. Aztán magában kuncogva válaszolgat, ha beugrottál neki. Nem ismered még?

#721993 rbbj11 Előzmény: #721988

usa-orosz összehasonlítás volt, már nem azért...zsidókról szó sem volt, te hoztad elő őket megint

#721992 rbbj11 Előzmény: #721983

ezzel a tartalommal nagyon együtt érzek...csak nekem már fárasztó ezt újabb és újabb kultúrált formában előadni

#721984 Ibiza Előzmény: #721983

nem te beszélsz állandóan róluk..ma is egész nap..szerelmes lehetsz..ott vannak a fejedben ,)

frusztrált vagy..keversz kavarsz.. 45 után hazaárulás volt..nem nagyon kapálóztak usai majmok..mint ahogy 56ban sem..

nem tudsz belekötni amit irtam mert tények..ezért görcsölsz..

laziccsá..picinyúl...

gondolom 8 semmire sem jó diplomával portáskodsz..ez töpöriti az agyad..megértem..igyál kevesebbet..kevesebb kávét meg energiaitalt..túlpörögsz mint duracel nyúl :DD