Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Euroman

Re: faking szisztem.....

#721805 banyaiz Előzmény: #721797

Szokták ezt nagyon rövid időt adnak tesztre ami alatt eleve nem lehet végezni tesztelik ki hogyan reagál .

Ugyanez a trükk megvárakoztatják a pácienst legalább fél órát megint csak ki hogyan éli meg.

faking szisztem.....

#721797 Euroman

http://munkahelyiterror.blog.hu/2015/02/26/_frenetikus_allasinterju_kaland#comments

Ilyen büdös phaszságot velem is töltettek ki, meg is oldottam....utána 2 órán át interjúztattak....majd másnap e-mailben küldtek egy 8 kérdésből álló feladatsort, ami alapján üzleti tervet kellett készítenem és e-mailben visszaküldeni.....a választ azóta is várom (bár a hallgatásukból kiderült, hogy nem én kellettem)....október óta....még a részvételt is elfelejtették megköszönni....jah és mindez a cirkusz a következő állásért: műanyag nyilászáró értékesítő!!!

Re: nincs cím

#721688 Princ Előzmény: #721532

Ez engem is érdekel :)

Hogy számoltátok ki ezt a nyugdíjjárulék befizetési százalék változást a nyugdíjban pontosan?

Van erre vmilyen képlet vagy módszer, vagy végig kell számolgatni 1988-tól az összeset?

Jöhet priviben is :)

Orsós mai sajtótájékoztatója..

#721661 Euroman

Orsós mára sajtótájékoztatót hirdetett meg. Címe: " Je seus GEC*!"

A gec* :)

#721660 Euroman

Simiről egy volt kollégám jut eszembe. Apámmal egy évben született, fél év van köztük, úgyhogy csak kb 2 évig ültünk 1 irodában, mert 1994 végén nyugdíjba ment. Fiatalon nagy nőcsábász volt, más nem is nagyon érdekelte, úgyhogy ahogy öregedett, ez egyre kevésbé ment, a munkában meg nem nagyon jeleskedett. utolsó hónapjaiban minden reggel 1 üveg konyakkal jelent meg, amit kb 10-11 órára el is fogyasztott. Utána vagy csendben volt, vagy kötekedett. Mi szemetek voltunk, mert tudtuk, hogy bármit kérdezünk tőle, azt fogja válaszolni: "Az gec*!"...Úgyhogy sorban mondtuk neki kollégák neveit, ő pedig "megrendelésre" mondta az említett választ. 1x azonban ráfaragtunk, mert az igazgató nevét is bedobtuk, jött is az automatikus válasz, csak azt nem tudtuk, hogy a diri kint sétál a folyosón....és persze meghallotta....szerencsére kisebb feddéssel megúsztuk, a kollégánkat hazaküldte, hogy józanodjon ki, nekünk pedig azt mondta, a munkánkkal foglalkozzunk....azóta ha a gec* szót hallom, mindig ez a történet ugrik be:)

#721643 Euroman Előzmény: #721531

Köszönöm, hogy átküldted:) Azok már nem a barátai, sőt itthon sincsenek már, csak érdekből dörgölődző seg*nyalók.....

#721638 Euroman Előzmény: #721532

nálam a LÉ határozza meg a tudatot....ha jónak érzem a LÉ-t hajtok, mint az állat, ha nem, akkor nem...ez van....akkor érzem magam a legjobban, ha van egy elég tisztességes fixem, és az extra hajtásért még extra pénzt tudok kapni.....szorgalmasan, pedánsan, lojálisan elvégeztem, elvégzem és elvégezném a munkámat, de nekem az munka, és nem hivatás. Munkaterápiára nincs szükségem, mert nem vagyok leépülve, amivel most pénzt keresek azt is rendesen megcsinálom, a pénzügyeimet is alaposan kezelem, az otthonom is ragyog, sőt a szüleim is a körülményekhez képest jó állapotban vannak, mert biztosítani tudom számukra azt ami kell (meleg, barátságos otthon, rendes étkezés, gyógyszerek stb.)....szóval én mentálisan nem vagyok leépülve, nekem csak a rendesen megfizetett munkával járó anyagi biztonság hiányzik.

#721532 Margaretta Előzmény: #721440

Namost, a nyugdíjad nagyságába nagyon-nagyon kis százalék csökkenést okozna, ha egy alulfizetett állásba mennél. Ez ne tartson vissza ettől.

Kiszámoltuk, ha a nyugdíjjárulék befizetésünk, kb. 5 évvel a nyugdíjbavonulásig (mit vonulásig, ez a szó olyan, mintha mi választanánk meg ezt, de nem) pl.: megfeleződik, az a nyugdíjban 2-3% csökkenést okoz.

Neked nem is inkább a pénzre, hanem az elfoglaltságra kéne gyúrnod.

#721440 Euroman Előzmény: #721433

miért lenne az utópia? egyáltalán nem volt magas, a napokban jött ki, hogy mennyi a megyei netto átlag, annak 1,5x volt....de stabil, minden hónapban jött, biztosítva voltam, és keletkezett nyugdíj alapom.... a fordítás nagyon bizonytalan, a tőzsde méginkább....mind a kettőt azonnal abbahagynám, ha lenne normális havi fixem. Úgyhogy a rendesen bejelentett normális fizetésű határozatlan idejű munkaviszony számomra a legfontosabb cél.

#721433 Pyxis Előzmény: #721428

Nem szeretnék indiszkrét lenni, de valóban szükséged van arra, hogy állásban dolgozz?

A lentiek szerint most is van bevételed. Nem csak egy utópiát, egy korábbi jövedelmet hajszolsz?

#721428 Euroman Előzmény: #721394

ez számomra nem kifogás, de nem tettem életemben olyat, amiről nem voltam meggyőződve.....nyilván csak olyan állásokra jelentkezem, amelyről úgy gondolom, el tudom látni. Mivel Mo.-n nem szokás - Ausztriával ellentétben - az állásajánlatokba fizetést írni, ezért a szövegezésből a vélelemezhető mukaadón kívül (mert sokszor azt se írják bele) azt is ki kell(ene) találni, hogy ez kb.milyen fizetéssel jár...én a saját mércém szerint 20 évvel ezelőtt nem kezdtem rossz bérrel, és 20 év alatt szintén a saját mércém szerint elég jól felküzdöttem magam. A munkaadók mélyen hallgatnak arról, hogy mennyit adnának, így nekem kellene kiharcolni, hogy legalább annyit keressek, mint az utolsó munkában töltött hónapban, és persze többet, mint most a pénzpiaci tranzakciókkal és a svarcban csinált fordítással....nyilván egy gazdasági vonzatú honlapon nem kell taglalni azt, hogy itt mindenki megfontolja a rv vásárlástól kezdve az autóvásárláson át az ingatlan vásárlásig az összes üzleti lépését....a munkaerő eladása ugyanilyen üzleti tranzakció...de ez csak egy teoretikus megközelítés egyelőre, mert konkrét fizetési tárgyalásig egyetlen interjún nem jutottunk el, hozzávetőleges összegek elhangzottak, amelyeket el is fogadtam volna, ha másodszor is behívnak, vagy felvesznek. Olyan konkrét elutasításom még nem volt, azt írták, hogy a pénz miatt nem hívnak be interjúra.

El kell ismerni, óriási …

#721394 Margaretta

El kell ismerni, óriási vagy a kifogások keresésében, ami a munkavállalásodat illeti:)

#721393 Euroman Előzmény: #721390

szerénységgel nincs gond, de abból nem lehet megélni....alázatos nem vagyok és nem is leszek....senkivel és semmivel szemben.....a kort tisztelem, bizonyos esetben a teljesítményt is, bár a világon a legtöbb komoly anyagi teljesítmény mögött mindig van simli....ha nem a mostani, akkor az előző generációkban...a szellemi teljesítmény nagysága előtt mindig meghajlok, mert annak az eredménye mindig tiszteletet parancsoló..Jézus története, a Biblia és az Ó- és Új-Testamentum nagyon szép olvasmány, de számomra csak egy történelemkönyv....nem vagyok hívő, ha bemegyek egy templomba, akkor elsősorban annak az építészeti szépsége és a hangulata ragad meg....szóval én soha senki és szemmi előtt nem fogok alázkodni...én igyekszem senkit nem megalázni, talán ez az elmúlt fél évszázadban sikerült is, de tőlem se várja ezt el senki....én nem vagyok testi hendikeppes, de ha pl. jó fityeszes beszédhibás lennék, lehet a közszolgálati tv-n még bemondó is lehetnék:)...elnézést a szóhasználatért, de én xarért, meg hugyért még soha semmilyen vagyontárgyamat nem adtam el, magamat sem fogom.

#721390 Röné Előzmény: #721370

Szia Euroman :)

Hát sajnálom hogy ilyeneket kell olvasnom rólad, tényleg nagyon elszomorító a sorsod , hogy nem találsz kiutat.. de viszont jó, h Ibiza ad tanácsokat ill többen is próbálnak segíteni.. :) És ne haragudj, hogy ilyet merészelek neked írni, de ha már ennyire kilátástalan a helyzeted h nem találsz munkát , (ahogy olvasom ) a tartalékból élsz ami egyszer el fogy, ha nem teszel hozzá... ilyenkor az embernek alázatosnak meg szerénynek kell lenni és minden lehetőséget meg kell ragadni ami csak felmerülhet és nem azt kell nézni, h mi lehetnék... vagy azzal sem volna szabad törődni ilyenkor, h miket gondolnának rólad :) Ott van pl Jézus, őt leköpdösték meg megverték, kigúnyolták Ő alázatosan tűrte ezeket... szval Én a helyedben gondolnék ilyenekre is... és száz más megalázza magát csak h legyen munkája, akármit elvállal, főleg családosok ahol még gyerek is van... és ha már Jézus végig szenvedte a megaláztatásokat akkor mi kik vagyunk , h nem engedjük meg magunknak ezeket, vagy pl aki látás sérült és úgy megy dolgozni, vagy akinek egy kis beszédhibája, azok mit szóljanak... az élet nem könnyű senkinek...

#721382 Euroman Előzmény: #721372

édesanyám és az ő szülei itt éltek, anyai nagyapám itt is született, nagyanyám és anyu külföldi születésűek (Németo., Ausztria)....apám itt járt egyetemre, úgy ismerkedtek meg....ők mesélik, hogy ez a város már az 1950-es években és azóta is igen pletykás volt....állandóan egymáson köszörűlték az emberek a nyelvüket....nekem furcsa volt, mert én gyerekként csak látogatóba jöttem ide, mi a szüleimmel egy nagyvárosban éltünk, ahol lexarták egymást az emberek....de itt megtanultam, mi az az igazi pletykafészek...

#721372 Ibiza Előzmény: #721370

:) nem tudtam ilyen falu jellege van Sopronnak..nekem nagyobbnak tűnt...így megértem.