Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mtelekom részvény

Re: nincs cím

#721183 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #721095

Nekem is tetszett! :-) Viszont ismét gigantikus forgalom van a papírban! Nem érzik az ízét valahogy az emberek...Még! :-) Aztán meg már késő lesz :-)

#721094 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #721030

Gyertyákkal nem foglalkozunk! Amúgy sem tudom miről beszélsz :-) Megvettem a 374-es "leszúrást" oszt hétfőn is megveszem a következőt 370-en vagy egy kicsit alatta. Miért teszem? Mert jövő héten olyat de olyat fog jelenteni a Telkó, hogy a csajokról lecsúszik a bugyi! Természetesen csak azután, hogy megmutatom nekik az egyenlegemet! :-)

#721020 banyaiz Előzmény: #721018

Rá kell hangolódjak újra a papírra, annyi esemény van csak úgy pezseg , hogy követni kell. Amikor volt az a nagyforgalmú nap akkor foglalkoztam vele utoljára kb ezért onnan veszem fel a fonalat, ezért kérdezősködök róla. :)

#721018 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #721016

27x és 28x árfolyamoknál is volt már szépen forgalom, de emlékeim szerint 290 körül mocorgott a papír mikor az brutál forgalom volt benne, oszt 31x lett a vége. De olyan rég volt már, hogy a legendásan jó(köztudottan) memóriám ellenére is tévedhetek! De nem szoktam :-)

#721016 banyaiz Előzmény: #720988

De az volt a baromi nagy forgalmú nap? Ez kiderült azóta?

Egyébként ne rágalmazd őket, ugye az köztudomású mnypk eltőzsdék már a vagyont, ez gránitba van vésve. Ebből következik amit te hűtlen kezelésnek hívsz az valójában megmentése volt a maradék vagyonnak. :) Lehet , hogy elsőre furcsa, és 2. -ra is de ez az unortodoxia, nem mindenki tud ráhangolódni, bonyolult majd oktatják is lesznek jó tanfolyamok, no para. :)

#720988 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #720983

Az állam a legalján szállt ki 27x-28x volt az árfolyam! Gondold el milyen kitartás és türelem kellett ahhoz, hogy kivárják az alját!? :- ) Szerintem olyan 450 volt mikor kaptak egy csomót az MNYP vagyonkából! Mint már mondottam, ez hűtlen kezelés(vagy mi a sz@r), és stb.. de csak véleményem szerint természetesen :-) Kormányváltáskor, oszti vágás előtt valahol 800 körül járt....

#720983 banyaiz Előzmény: #720923

Szerintem ilyen számítások mint ebben az elemzésben.

Volt az óriásforgalmú nap még 300 alatt, az kiderült miért volt? Kicsit lemaradtam a részvény követéséről. Aznap szállt ki az mnyp-s csomagokból az állam?

#720982 banyaiz Előzmény: #720900

"Köszönhetően a magyar gazdaság erős teljesítményének vélhetően jó eredményeket közölhet jövő héten a Magyar Telekom

A társaság árbevétele a fentiek ellenére negyedéves összehasonlításban vélhetően stagnált. Ugyanakkor az árbevétel szerkezete sokat javulhatott. A stagnálás mögött elsősorban a magas 2013-as bázis miatt enyhén visszaeső IT bevételek és a továbbra is csökkenő vezetékes hang bevételek állnak. Ezeket azonban vélhetően ellensúlyozta a mobil árbevétel jelentős 4 százalékos emelkedése. Ez utóbbi köszönhető a javuló gazdasági környezetnek és az év végén felfutó készülékértékesítésnek is. Itt elsősorban az Iphone 6 értékesítésének a felfutása okozhatott az előző évinél nagyobb szezonális emelkedést.

Az EBITDA számításaink szerint 7,9 százalékkal emelkedhetett az utolsó negyedévben. Azonban tavaly a harmadik negyedévben számolta el a társaság az elbocsátásokkal kapcsolatos egyszeri költségeket míg 2013-ben erre a negyedik negyedévben került sor. Így az alacsony bázis miatt mutathat majd jelentős emelkedést az EBITDA, e nélkül az egyszeri hatás nélkül vélhetően stagnált ez az eredménysor. Azonban a stagnálás is nagyon jó hír lenne, hiszen ez azt jelenti, hogy hosszú évek esése után megállt az EBITDA romlása. Ha az előrejelzéseink helyesnek bizonyulnak, akkor a teljes évre vonatkozóan 1,7 százalékos emelkedést láthatunk az EBITDA soron. Ezzel a teljesítménnyel messze a Telekom a legjobb operatív eredménydinamikát bemutató telekommunikációs cég a régióban.

A nettó adósságmutató tekintetében arra számítunk, hogy a korábbi 46 százalékos becslésünknél is magasabb adósságmutatóval fejezhette be az évet a társaság. Ennek oka, hogy a készülékértékesítések felfutása miatt vélhetően az utolsó negyedévben jelentős működőtőke igény keletkezhetett.

Nem változtatunk az ajánlásunkon

A javuló fundamentumok és a csökkenő hozamok is megerősítik azt az álláspontunk, hogy még mindig jelentős felértékelődési potenciállal rendelkezik a részvény. Ezért fenntartjuk intézményi felülsúlyozás ajánlásunk."

#720942 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #720923

300-nál még túl drága volt! 400 felé meg már nagyon olcsó! Erről a paradoxonról (vagy mi a faxomról:-) birkanyíró kolléga tudna részletesebben mesélni :-) Szerintem fog is!

Valakiknek nagyon kell. …

#720923 Tapasz

Valakiknek nagyon kell. Érdekes, vehettek volna 300 körül, akkor nem kellett. Valami lehet a háttérbe, jó lenne 410 fölé menne, mert akkor eladnám a meglévőket 0-ban.

#720900 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #720819

Nagyon jól látod a helyzetet. A BÉT párját ritkítóan remek piac! Magam sem szívesen hagynám el:-) Mondjuk normális cégnek még véletlenül sem jut eszébe ide jönni. Update Nojbi bevezetése is egy igazi sikertörténet volt(persze ebben az esetben nem gondoltam normális cégre, még cégre sem:-). Wizzair sem akart ide jönni, biztos kevésnek érezték magukat ehhez a csodához. Viszont a DT most már igazán kifizethetné azt az aprópénzt ennek az állócsillagnak a 40%-ért. Persze az sem baj ha nem veszik meg, így legalább még sokáig és rendszeresen(na jó, néha-néha:-) lehet haszon télire.

#720819 banyaiz Előzmény: #720752

Előfordulhat bármikor mint Mol-Tvk történet, jött egy hirtelen döntés. Nem tudom igazán miért van értelme németek számára, hogy a Bét-en forog, és kifizetnek osztalékokat 40% közkéznek. Kivéve amit mondtam, hogy Bét-nek nagy a reklámértéke. :) Akármilyen hulladékkal egy ilyen minőségi piacon nem kereskednek, ez egy nívó ha valaki ide bejut. :)

Az is igaz egy ideje az osztalékprobléma nem aktuális.

#720752 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #720749

Oszt mi a sz@rnak legyen ez itt a BÉT-en? Amint eljön a megfelelő idő(az jó kérdés, hogy mikor jön el:-) viszik a francba. Az viszont probléma, hogy sokan(nem a kisbüfikre gondolok) nem biztos, hogy bagóért odaadnák. Nem olyan egyszerű ezt levezényelni...főleg a megfelelő árat megtalálni. Hacsak, nincs már egy jelentős mennyiség "baráti" kezekben. 500 - ért én odaadom (bár evvel a mennyiséggel nem lennének kisegítve) , üsse kavics (és én nem számítok baráti kéznek:-)

#720749 banyaiz Előzmény: #720739

Miért vezetnék ki erről a bombaerős piacról? DT-nek nincs jobb reklám mint egyik leányával Béten kereskednek. :)

#720739 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #720721

Azoktól sikerült megszabadulni mikor 280 körül és kicsit felette nagy bevásárlást tartottunk birkanyíró kollégával :-) Mint már mondottam ez már sosem fog osztalékot fizetni! :-) De ha valami csoda folytán nem vezetik majd ki akkor sem fizet még jövőre sem osztalékot. Az első osztalékfizetési időpont 2017 tavasza lehet, ha addig ugye nem...:-) Mellesleg mivel két éve nem fizet osztalékot így kb 100 milliárd bent maradt a cégben(részben, mert azért a DT csak szedegeti ki a pénzt belőle trükkök százait alkalmazva ugye :-)

#720735 banyaiz Előzmény: #720728

Nem lenne rossz ez ha újra tudna osztalékot adni. Ha jól emlékszem tavaly nem adott, idén sem fog bejelentés szerint.

Osztalékot felvetted te akkor ezek szerint az is volt 50 Ft ha jól emlékszem, nem vettem fel akkor. Azzal együtt kb 0-ban vagy.