Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Re: érdekes

#720674 banyaiz Előzmény: #720670

Egy erős ország katonailag és gazdaságilag is erős. Megnézed szovjet rendszert azért bukott mert elvesztették a gazdasági harcot. Hiába volt erős állam, komoly katonai erő ha egyszerűen az életszínvonal olyan mélyen volt nem lehetett kiengedni nyugatra a lakosságot mert csak néztek hű itt mindent lehet kapni mi van a boltokban stb.

Viszont komoly katonai erő nélkül sem megy, hiába lenne Ukrajnában bármilyen berendezkedés ha egy erősebb hadseregű szomszéd beleköt akkor sokra nem megy vele.

Kettő együtt megvan Usában ezért világhatalom.

#720672 tozsdenyul Előzmény: #720670

Attól, hogy egy centralizált hatalom puhapöcs, még nem lesz decentralizált, csak szar hatékonyságú.

Ma a legprosperálóbb és legliberálisabb hatalmak a skandinávok, Kanada, Ausztrália, Svájc kb.

Egyik sem gyarmatosító.

Kína pedig folyamatosan 'liberalizálódik', mind gazdaságilag, mind politikailag.

Oroszországnál meg megvárnám a háború végét, hogy jön ki belőle Oroszország...

erősebben vagy gyengébben.

Re: bankok

#720671 matgab Előzmény: #720669

nekem is nagyon gyanús a hír, hogy abszolút kamu. Egyszerűen nem lehet ilyen módon ahogy leírják lopni még egy alap banki rendszernél sem...

#720670 matgab Előzmény: #720664

tipikus liberális ferdítés. Ott van a Jelcini puhapöcs államhatalom és az akkori Oroszország helyzete, meg a mai Putyin féle államhatalom és a mai Oroszország.

Vagy elég megnézni a világ legerősebb gazdasági hatalmává váló Kínát.

De megnézhetjük a rettentő azokat a liberális államokat, amik mondjuk nem fosztják a fejlődő világot, azok mennyire prosperálnak? Igazából a liberális államformák csak ott tudnak műkdöni, ahol az ország a történelmi hagyományainál fogva más gazdaságokat rabol vagy rabolt ki nyíltan (gyarmatosítás) vagy burkoltan (liberális kapitalizmus segítségével).

Re: bankok

#720669 banyaiz Előzmény: #720656

Durva. Volt 1-2 éve nagyobb balhé ami nyilvánosságot kapott, ott azt hiszem egy szaudi bank ügyfeleit fosztogatták így automatákból vették fel a lóvét világszerte nagy táskákat pakoltak tele pénzzel, mikor egyik automatából kifogyott mentek a másikhoz.

Azért nem igazán értem mert netes utalásoknál van 2 biztonsági elem megadott mobilszámra küldenek egy kódot amivel jóváhagyhatod tranzakciót, és jóváhagyott tranzakcióról egy sms-t.

Tételezzük fel meg is szerzik a jóváhagyó kódot vhogy akkor is az sms jön elutaltak ügyfél azonnal letilthatja és a banknak ez már egy riasztás, hogy gond van.

Nagyon trükkös megoldás lehetett, vagy nagyon rossz volt a banki rendszer.

#720668 rbbj11 Előzmény: #720664

ezt fújom én is állandóan: decentralizáció, minél gyengébb állam, minél inkább alulról szervezödés minden szinten, minél több döntés lokálisan. A napnál világosabb, hogy ez a hatékonyabb és mellesleg élhetöbb.

érdekes

#720664 Kissherceg

Minél erősebb egy államhatalom, annál gyengébb és főként sebezhetőbb az általa vezetett ország. Ezt állapítja meg kutatásai eredményeként Thomas Grennes, az Észak-Karolinai Egyetem professzora, a rigai központtal is rendelkező Stockholm School of Economics vendégtudósa a nekünk adott interjúban. Ukrajna éppenséggel azért vált szerinte Oroszország prédájává, mert az elmúlt két és fél évtized egymást kitúró, egymást váltó ukrán vezetői makacsul ragaszkodtak az erős állam eszméjéhez. Valójában azért nem engedték – az országot ellenállóképesebbé és erősebbé tenni képes – gazdasági és pénzügyi reformokat, mert az őket és klienseiket dúsgazdaggá tevő korrupciós mechanizmusokat féltették. Nos, elsősorban ennek issza meg a levét Ukrajna, előbb-utóbb pedig minden olyan ország, amely a mindenkori ukrán elithez hasonlóan gondolkodik és cselekszik. Napjainkban erről van szó Venezuelában és Argentínában is.

Thomas Grennes szerint a lényeg: minél gyengébb az államhatalom, annál erősebb és ellenállóbb a külső és belső veszélyekkel szemben az ország.

http://alapblog.hu/ukrajna-nem-oroszorszag-hanem-onmaga-aldozata/

bankok

#720656 Kissherceg

Ez komoly

"Minden idők egyik legjobban szervezett bankrablását követte el egy hackercsoport, írja a Theverge.com a New York Timesra hivatkozva.

A 2013 óta tartó akcióban harminc ország több mint száz bankjának rendszerébe jutottak be kifinomult módszerekkel, és 300 millió dollárt, aktuális árfolyamon számolva több mint nyolcvanmilliárd forintot zsákmányoltak. Orosz, japán, amerikai és európai pénzintézetek is voltak köztük, a célpontok listáját eddig nem tették közzé. Az érintett bankok sem verték nagydobra a hírt.

Chris Doggett, a Kaspersky Lab észak-amerikai irodájának vezetője szerint

nagyon valószínű, hogy ilyen dörzsölt kiberbűnözőket még nem látott világ.

És még most is láthatatlanok, mert nem tudni, kik az elkövetők.

A módszereikről annyit lehet tudni, hogy kémszoftvereket telepítettek a banki számítógépekre, és ezek segítségével feltérképezték az ügyfelek szokásait. Ezt kihasználva indították el a tranzakciókat, az alkalmazottaknak sokáig fel sem tűnt, mi zajlik. A Kaspersky egyik ügyfelétől 7,3 millió dollárt loptak el ATM-eken keresztül."

Re: nincs cím

#720650 Ibiza Előzmény: #720644

mondtam rakd be azt a részt amikor a palesztín gyerekek lebombázásával vagy az amcsi majmok esküvői menetek kiirtásával kapcsolatban bármilyen méltatlankodásod lett volna..

Közel-kelet topikba nem sokan szoktak méltatlankodni.

Inkább csak gyenge a felfogásod nem? Kérdezted a pofánverést vagy a mindenki a kisebbsége rovására dolgot..türelmesen elmagyaráztam mint apa a csökkent képességű gyerekének.

Ha ezek nem mennek át akkor kár erőltetni picinyúl..

#720644 tozsdenyul Előzmény: #720642

elsőként te állítottad rólam, hogy nálam a kollektív bűnösség elfogadott

amit egyrészt nem tudsz alátámasztani, másrészt, amilyen az adjonisten az nálad bullshit, fogadsz te anélkül is :)

Másfelől, én olyan vagyok, hogy egyenes kérdésre egyenes válaszokat adok, akár palesztin kérdésben is, ha érdekel valakit

Te meg olyan vagy, hogy konkrét egyenes választ semmire nem adsz, de színesen szép a világ. van aki vállalja és kifejti a véleményét, van aki nem

#720643 Ibiza Előzmény: #720640

"Öreg róka, lelke fiatal, sokminden lakik benne rajtad múlik mit hozol ki belöle."

ez van az adatlapomon :))

#720642 Ibiza Előzmény: #720636

a tisztelet nálam alap..a takaritónénivel pont úgy beszélek mint az igazgatóval..utána már rajtad múlik a folytatás..

erő ellenerő..amilyen az adjonisten....annyit várok másoktól mint amennyit magam megteszek....kettős mérce elleni méltatlankodásom..stb stb..

#720641 Ibiza Előzmény: #720640

ugye megint másról beszélsz...nem véletlen...persze nem tudtad berakni amiről nagy pofával inditottál..

Amikor kijártunk Ausztriába ki volt irva magyarul "Ne lopj, mert minden lopás rendőrségi feljelentés von maga után"..nyilván sértett engem..de el kellett fogadnom a praktikumát.

bonyolult?...segitsek?.. emberként loptak..magyarként loptak..mindjárt volt egy strigula a magyar név mellé..ha cigány is volt akkor még oda is húztak egyet.. (ez kisebbség..ha nem tudnád)

Minden népre mondják..ilyenek a magyarok a zsidók a franciák a finnek az oroszok.. ez nem előitélet.. ez egy tapasztalat..tehát a zsidókról is kialakul egy kép..ami nem előitélet hanem tapasztalat.

Nem véletlenül vannak zsidó cigány székely és parasztbácsis viccek..

#720640 tozsdenyul Előzmény: #720638

Nekem bőven elég, ha ezt kifejted:

'Ha valaki tesz valamit akkor teszi a saját kontójára..az állampolgársága kontójára..és a kisebbsége kontójára.'

Abban a kontextusban, amiről itt beszéltél.

#720638 Ibiza Előzmény: #720636

"..és mivel te naponta hangoztatod a judeaiakkal kapcsolatos negative álláspontod, ezért az adja a témát"

hazudsz ahogy szoktál... tényeket rakok be..

és persze libsibolsi módom ferditesz.. mondtam rakd be hol vernén pofán a zsidókat..

"..a szabadságod nem mehet mások szabadságának a rovására...nem korlátozhatod azt...a privát zónámba is akkor jöhetsz ha engedélyt kérsz és én megengedem belépj... ezek a pofánverés határai"

ezen mit nem értesz?..értem én persze..ügyeskedsz takonykodsz..szervezkedsz..áskálódsz...mint nem elöször a fórum ellenében.

lerom 1x majd még egy kicsit..de tovább már nem érdekelsz..vagy átmegy vagy sem..

#720637 tozsdenyul Előzmény: #720633

Többször kérdeztem, hogy magyarázd el te, hogyan kell érteni, amit írsz, mert nekem nem volt egyértelmű. Most sem az, de már közelebb járok a megértéshez.

Ma ezeket írtad:

"erről beszéltem..megy a zsidó kinézetűeknek a szemétkedés a pofátlanság"

"esetleg levágnak közülük párat a nagyvilágban mint a disznót."

"szinesen szép a világ.. de ha bekóstolsz jól pofánverlek."

"Ha valaki tesz valamit akkor teszi a saját kontójára..az állampolgársága kontójára..és a kisebbsége kontójára."

Ebből nekem az jött le, hogy a pofátlan zsidók a kisebbségük kontójára is pofátlanok, és ezért aztán a kisebbség tagjaira jön a pofon.

Ha ezzel nem értettél volna egyet, akkor 3x adtam alkalmat, hogy az ártatlanok megölését árnyald, de nem tetted, hanem az volt a magyarázatod, hogy a kisebbség kontójára is cselekednek.

Ez a szöveged, hogy elsősorban ember, másodsorban hazafi, harmadsorban csak kisebség ez krva jól hangzik, és mivel semmilyen konkrétumot nem szoktál hozzáfűzni, mindenki a saját lelkülete szerint töltheti meg tartalommal.

Én is ezt tettem, és a saját értelmezésemben, ha ember vagy, akkor egyénként ítélsz meg másokat, és cselekedeteiket, és emberséges vagy embertársaiddal (pl. nem ölöd őket ártatlanul). Hazafi vagy, amíg az egyes szabályt nem sérted, és kisebbséged tagja vagy, amíg a hazád, vagy embertársaid érdekeit nem sérted.

Ezt gondoltam, de nem voltam biztos benne, hogy jól értelmezem, mert nem akartál reagálni sehogysem arra, hogy itt ártatlan embereket öltek, esetleg honfitársaikat ölték vélt pofátlanságok vagy vallási okok miatt.

De már meg is magyaráztad tulajdonképpen, hogy nem is így gondoltad természetesen a szentháromságodat.

Elsőként emberként a saját tetteidért vagy felelős, másodrészt a hazád tetteiért vagy felelős, harmadrészt a kisebbségedért vagy felelős, amiből az következik, ha a kisebbséged tagjai pofátlanok, neked is jár a pofánverés. Gondolod te, legalábbis, ahogy én értelmezem az egyébként sunyi, egyenesen nem beszélő szövegedből.

De javíts ki ha tévednék és nem vettem volna észre elemi felháborodásodat, hogy ártatlan zsidókat, hazájukért szolgálatot teljesítő rendőröket és ártatlan civileket akartak ölni válogatás nélkül.

Biztos írtad, csak átsiklottam felette.

#720636 tozsdenyul Előzmény: #720634

attól, hogy számodra érdekes, még a tiszteletet megadhatnád, ha azt komolyan gondolnád

a judeai érdekek mentén ugrok néha, mivel (ahogy a palesztinokkal is megtenném) a kollektívista rasszizmust alapvetően nem kedvelem, és mivel te naponta hangoztatod a judeaiakkal kapcsolatos negative álláspontod, ezért az adja a témát

ha írsz, majd a palesztinokkal kapcsolatban hasonlókat, hidd el, arra is reagálok, de a pofánverést szelektíven a judeaiakkal kapcsolatban emlegeted, ami persze

'érdekes'

#720634 Ibiza Előzmény: #720629

"Először is, nálam nem megy át a kollektív büntetés, ezért újra megkérlek, mivel elsőre nem sikerült emberként viselkedned, hogy tartsd tiszteletben álláspontomat."

Kopizd be az általad beirt ezirányú méltatlankodásaidat...ha nincs akkor érdekes.. de számtalanszor ugrasz a judeai érdekek mentén.

#720633 Ibiza Előzmény: #720630

ne takonykodj.. "te kollektíve akarsz zsidókat pofánverni," ezt idézd már be tőlem..

cionizmusodat ne rám öntsd ha kérhetlek..