Regisztráció Elfelejtett jelszó

Fegyverek

Re: nincs cím

#720606 tozsdenyul Előzmény: #720602

Látom, mellre szívtad, hogy kiderül hülyeségeket írsz :)

Nézzél még néhány filmet, és okosodj.

Persze, hogy buta példa, próbáld ki nyugodtan, kezdjél el lövöldözni a dzsungelban AK-val és figyeld meg honnan jön az első lövés a fejedre, fotelmajom :)

Esetleg tanulmányozd az amerikai friendly fire incidenseket Vietnámban, de az persze értelmes vita lenne...

Mert AK-t Usában is forgalmaznak? hát ezzel az ellenérvvel megfogtál.

Tessék egy szakértő, csak neked, a modern M-16-osokról, beollózom a lényeget, ne kelljen olvasással fárasztanod vén szemeidet:

http://www.tactical-life.com/firearms/in-praise-of-the-m16-rifle/?scrape=true

"From an accuracy standpoint, there is no comparison between the M16 and AK. As long as the upper and lower receivers are tight and the trigger is halfway decent, the M16 is capable of MOA accuracy, whereas a typical AK will produce 5 to 6 MOA at best. And, if a free-floated barrel is incorporated to the M16’s design, it becomes capable of ½-MOA or better, making it fully as accurate as a finely tuned heavy-barreled bolt-action precision rifle."

"As I reflect on my long relationship with the M16 and its variants, I must say that I never had a malfunction with it in either training or in combat. I have had a number of failures to stop with it, the first of which occurred during the Vietnam War, but they were the result of the 5.56mm cartridge, not the rifle itself."

Nem a megbízhatóságon volt a vita, abban mindenki egyetértett, ha nem tűnt volna fel.

A vita, hogy szerinted szar az M-16, és Afganisztánban meg más hadszíntereken inkább AK-47-tel lő az amerikai, ehhez hozzál nyugodtan valami szakértőt, aki alátámasztja, ne azzal gyere, hogy Amerikában is kapni :) vagy szólj, ha megértetted, mit jelent a 1/2 MOA pontosság, és hogy szerinted ilyen pontossággal milyen messziről lőnek hatásosan, mialatt te mesterlövészt rendelsz?

Az, hogy a tv-ben láttad, hogy bepakolta a kocsi hátuljába, meg amerikában is kapni, az a te szinted, de én többet várok tőled, hátha felnősz a feladathoz.

#720604 Ibiza Előzmény: #720597

sok fejlesztés volt..olyan gyors lőszereket is kitaláltak ami már akkor elhagyta a csövet mielött a fegyver elmozdulhatott volna..ha eltalálta a katonát akkor is sokkot okozott...nem beszélve a találatkor buckázó lövedékekről..vagy amik darabokra esnek..

Ak-kat is gyártották többféle lőszerhez...

Sokféle katonai egység van.. eltérő fegyverzettel, felszereléssel..katonai céllal..eltérő támogatással..

A németek fegyverei is csődöt mondtak anno Moszvánál a kutya hidegben mert a preciz német fegyverek beragadtak..a laza illesztésű orosz fegyverek lazán működtek...

#720603 Ibiza Előzmény: #720601

:) ááá nem pálya a nyúl..van amihez konyit..de a szája nagyobb mint a képessége

Te meg inkább rendes cuccot vennél nem valami dizájnelemet..

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xkukri.TRS0&_nkw=kukri&_sacat=0

http://www.ebay.com/itm/Genuine-Gurkha-Kukri-Authentic-British-Gurkha-Service-no-1-khukuri-Handmade-GK-/161594292946?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item259fc53ad2

#720602 Ibiza Előzmény: #720589

buta példákat hozol.. egyrészt Ak-kat usában is forgalmazzák maki..obi most akarja betiltatni.. másrészt

Amit beraktam olvastam azok katonák és fegyverszakértők..

te meg csak majomkodsz..

Én utálom a katonákat.. a személyes tárgyakat kedvelem.. fegyver óra kés bicska..stb stb..

Én nem is vagyok alkalmas katonának.. a " jó " katona egyéniségét nullára zúzzák..utána újraépitenek egy célorientált egyént..nekem ez nem megy..

http://hu.wikipedia.org/wiki/M16_%28g%C3%A9pkarab%C3%A9ly%29

http://sg.hu/cikkek/36044/a-jovo-gyalogos-katonaja-kezifegyverek

http://ujszo.com/sites/default/files/styles/width-650/public/photos/promoted/amerikaikatonaafganisztan.jpg?itok=FJr_uwNR

olvasgass oszt okosodj..

#720599 Ibiza Előzmény: #720582

hüjegyerek..a sorkatona nem lőhetett össze vissza.. a tisztek lőttek 250M-ről pléh repülőgép ablakára..

Ak nem arra való..a megbizhatóság volt a téma.. 200m felett mesterlövész puskákat kel használni..pl dragunov.

Ak-val kijöttél a vizből és működött.. nem beszélve a hozzá való lőszerek széles skálájáról..

A pofád nagyobb mint az eszed..

Mindenkinek van egy kis …

#720597 TÓDI

Mindenkinek van egy kis fél igaza.

Én annyit szeretnék hozzá tenni,hogy az AK-47 váll tus és csőfar közötti magasság kb:10cm.

Ez lövéskor a huzagoláshoz képest,jobbra vagy balra a csövet fél kanyarban felfele elhúzza.

M16 -váll tus -csőfar egy magasság! Nincs erőkar. Egyes lövés vagy sorozat a cső nem mászik el a huzagolásirányába.

#720595 tozsdenyul Előzmény: #720581

Egyébként meg fontos, hogy milyen körülményekről beszélünk, mert ugye nem mindegy.

Vietnamban, reguláris, nagyobb létszámú erők összecsapása során a tűzerő a lényeg.

Pl. az akkori m-16-osok teljes sorozatlövő funkciót is tudtak, míg a maiak nem feltétlenül.

Ha évekbe telik, mire rájönnek, hogy dzsungelállóvá kellene tenni a puskát, az nagy fasság, de nem a fegyver hibája.

Ezenkívül a hidegháborúra találták ki az m-16-ost, és lőszerét, páncélos, sisakos orosz katona ellen.

Iraki meg egyéb helyszíneken, ahol könnyű irregulárisokkal kell harcolni, mindjárt felértékelődik a nagyobb kaliber, mert az jobban megállítja a milicistát, míg a kisebb kaliber simán átmegy rajta.

Afganisztánban, ahol nagyobbak a távolságok, felértékelődnek a korábbi M-14-esek és egyebek, kisebb tűzerővel de nagyobb lőtávval, nagyobb kaliberrel, jobb portűréssel.

Vietnámban, a kezdeti, és egyébként a rossz hírnevet megalapozó problémák után megállta a helyét az ak-47-tel szemben, sőt...

Ha már filmek (Ibizának szeretettel ajánlva), a Mel Gibson, We were Soldiers (Katonák voltunk) filmje a La Drang-i csatát dolgozza fel, amiről az ezredes később ezt mondta (őt alakította Mel Gibson)

"Brave soldiers and the M16 brought this victory"

#720594 tozsdenyul Előzmény: #720589

Egyébként a reguláris erőknél bármely katonának, hogy ak-47/74-et használhasson, engedélyt kell kérnie feljebbvalójától. A harckocsizók és a speciális erők ezt megkapják rutinból, a többiek nem.

Legalább pörög a fórum..…

#720593 KawaBazsy

Legalább pörög a fórum.. ez pedig eszembe juttatta, hogy még mindig nem vettem kukrit.. rá is nézek.. :-)

#720592 tozsdenyul Előzmény: #720588

Ezt meg szinte szó szerint leírtam neked korábban...nem olvasol? :)

Az első időszakban tényleg ez volt a helyzet az elcseszett utánpótlás és képzés miatt.

Azt, hogy időnként ak-47-est kapnak fel, mert kifogyott a lőszer, vagy elakadt, és nincs másik m-16-os a közelben, az bármikor előfordulhat.

De nem eleve azt viszik és választják.

Elszámoltatható a fegyveréért a baka, és honnan szerezne az ak-jához lőszert?

Ha az extrém kivételekről beszélgetünk, akkor oké, de én azt hittem, inkább racionális eszmecserét kívánunk folytatni.

#720591 KawaBazsy Előzmény: #720590

Oké. Gyere el akkor találkozóra, én az utóbbi 4-5 évben (mióta hazaköltöztem Angliából) a legtöbbön ott voltam, plusz az összes Erdőbényén. Tehát NEM rajtam múlik..

Maradjunk annyiban, h ez is jó, meg az is, körülményektől függően lehet bármely jobb választás. Ahogy előrevetítettem, Ibiza linkjén itt van az is, h a két fegyver jó tulajdonságait felhasználva csináltak egy igazán ütőset:

"A műanyag fegyverek és az AK-szerű konstrukciók már-már megásták az M16/M4 katonai karrierjének sorsát, azonban – főleg a HK-nak köszönhetően – új erőre kapott.

A HK ugyanis a 2000-es évek közepén a HK416-tal lényegében ötvözte az AK szerkezetét az M4 előnyös tulajdonságaival. Ezzel elérték, hogy a kiváló ergonómia és pontosság az AK-t is megszégyenítő kosztűréssel párosuljon. A siker nem maradt el: többek között Norvégia és a DEVGRU is rendszeresítette."

#720590 tozsdenyul Előzmény: #720586

Arról, hogy a használhatatlan m-16 helyett nem egy másik m-16-ot kaptak fel, hanem egy ak-47-et, ami megtéveszti a sajátjait, nincs kiképezve rá, és tudja hogy szabotált is lehet a lőszere, lásd ibizának adott válaszom. Nem tette.

A tapasztalataimról pedig nem fogok beszámolni, bocs, így jártál. (Max. esetleg személyesen, talán)

Személyesen is tudom a véleményüket, igen.

#720589 tozsdenyul Előzmény: #720576

na okoska,

próbálj gondolkodni egy kicsit, használnak-e ak-47-et a majom amerikaiak?

vietnámban, a dzsungelban, az első dolog, amit az újonc baka megtanul az ak hangja.

erre, a dzsungelban, nem lát semmit, de megszólal egy ak...

szerinted ki fogja először lelőni, azt a majmot, aki ak-val lő?

Hónapokig képezték m-16-ra, ak-47-et meg nemigen látott, de azt fogja választani...gondolkozzunk egy kicsit okoska

Aztán gondolom nem hallottál az Eldest Son hadműveletről,

Ak-47-es lőszert szabotáltak az amerikaiak és hagytak szerteszét a vietkong számára.

Érthető-e, ha azt tanácsolták a bakának, hogy ne használjon ak-47-est?

Afganisztán, Irak.

Ugyanaz a szitu, az AK-nak nem lesz NATO kompatibilis lőszere, a nyomjelzője más színű lesz, szerinted ha felugat egy ak-47 éjszaka, iraki nyomjelzővel, ki fogja lelőni először az okoskát?

Na ezért sem használnak ak-47-est.

Tudod mikor használnak ak-47-est? A következő helyzetekben, ez téveszti meg a fotelharcosokat, mint te:

a harckocsizók, mert a szűk térben szeretik az összehajtható ak-74-est. ők viszont nem használják élesben ugye, csak a legritkább esetben.

a katonák, pihenőn, a táborban. ott lövöldöznek vele, trófea, meg kíváncsiság, meg játék.

Irak tele van mindenféle félkatonai zsoldosokkal, akik iraki, azaz ak-47-esekkel vannak felszerelve

Az őt kiképző amerikai mit fog használni? igen, ak-47-et, azért mert arra képzi ki a többit, meg mert az van

ezenkívül a speciális egységek használják egy esetben, ha mélyen a hátországban tevékenykednek, hosszú ideig, utánpótlás nélkül

miért? mert ahhoz fognak hozzájutni a terepen, akkor azt visznek magukkal, és nem visznek többhavi lőszert

illetve, ha nem volna jó lebukni amerikai fegyverrel

nem azért mert szar az m-16, 100m-ről kiválóan lövő okoska :)

#720588 KawaBazsy Előzmény: #720585

Ibiza linkjéről még idézet, az M16-ról:

"Az M16 szintén gázelvételes reteszeléssel működik, azonban itt a gáz közvetlenül visszajut a zárhoz, nincs dugattyú. Ennek előnye, hogy egyel kevesebb az alkatrész, azonban komolyabb hátránya, hogy az összes kormot visszajuttatja szerkezetbe. Még ez sem lett volna gond, ha a hadsereg nem állítja, hogy ezt a fegyvert bizony nem kell takarítani (!), ezért nem is adtak hozzá tisztítókészletet. A másik gond a lőszerrel volt, aminek lőpora a normálnál sokkal “koszosabban” égett, ezáltal több égésterméket visszajuttatva a rendszerbe.

A fegyverek igen gyakran elakadtak, de úgy, hogy a harctéren esély sem volt a javításra. A beszámolók szerint az elhunyt katonák közel mindegyikét a szétszedett, elakadt M16-osa mellett találták meg.

Sokan kétségbeesésükben az ellenség AK-it szedték össze, amik persze vígan kerepeltek a szutyokban is."

#720586 KawaBazsy Előzmény: #720584

Személyesen tudod az amerikai hadsereg véleményét? Megkérdeztél mindenkit? Cool! :-)

És ez mostanában történt, vagy a vietnámi háború idejében, amire a hsz-em szólt? Mert az se mindegy. :-D Ott pedig a jenkik eldobálták a használhatatlan M16-ot, s szereztek egy AK-t, ha tehették.

M4-el lőttem már, az tán az M16-ból származik.. De ha már tapasztalatokról beszélünk, akkor számolj már be te is. Addig ne is folytassuk a vitát, amíg nem válaszolsz. Tehát harmadszor:

-Voltál katona?

-Van bármely fegyveres erőnél gyakorlati tapasztalatod?

Kérdezz te is nyugodtan amúgy, én legalább válaszolok a kérdésekre.

#720584 tozsdenyul Előzmény: #720581

Én értem, hogy neked ez a véleményed, az amerikai hadsereg tagjainak pedig nem ez a véleménye. És személyesen tudom mi a véleményük, ha Ft. Braggben jársz, és jó pizzát szeretnél, a Palomino's-ból rendelj ;)

mégegyszer, én azt nem mondtam, hogy az ak nem megbízható, de az m-16 nem szar, nem az ak-t választják az amerikaiak, és nem használják a sajátjuk helyett. Ennyi.

hidd el, hogy nem mindenki gondolkodik úgy, mint te, magyarázhatod, hogy te az ak-t választanád, tedd azt, lefogadom, még nem lőttél m-16/4-gyel, általános harci körülmények között leszednek mielőtt elgondolkozhatnál azon, hogy lőtávolon belül vannak-e már.

Persze, ha sarkítod, van olyan körülmény, amikor az a lényeg, hogy megbízható legyen, de nem az az általános.