Regisztráció Elfelejtett jelszó

Fegyverek

Honvédség

#832129 joepappa Előzmény: #832119

Fater 60 évesen írt alá öt évre önkéntes tartalékosnak. :) Szép egyenruhát is kapott! :)

fegyverkezik a világ

#820528 Koffein
2017-ben több mint 1700 milliárd dollárra nőtt világszerte a fegyverkezésre fordított összeg – derül ki a Stockholm International Peace Research Institute friss adataiból. Ez 1 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Tavaly a globálisan fegyverkezésre elköltött pénz a világ GDP-jének több mint 2 százalékát tette ki. A hadi kiadások súlypontja lassan eltolódik Ázsiába és Óceániába, ahol a fegyverre kifizetett összeg sorozatban a 29. éve emelkedik. Kína jelenleg a második a költés szempontjából az USA után.

Broken arrow

#819558 tozsdenyul

Katonák voltunk (We were soldiers)

Rövid, szerkesztett részlet, a Broken arrow rádióforgalmazási kóddal.

A film a La Drang -i ütközetet dolgozza fel, a Vietnámi háború tulajdonképpen elsö nagyobb ütközetét. Az amerikaiak és a vietnámiak is gyözelemként értékelték, és megerösítette mindkettejüket, hogy megfelelö a stratégiájuk.

A gerillaharcot folytató vietnámiakat próbálták az amerikaiak elöcsalogatni, kis létszámú, 'csali' egységekkel nagyobb ütközetre kényszeríteni, majd eröik légi szállításával és légitámogatással koncentrálni tüzeröt.

La Drang-nél vetették be elöször az Air Cavalry (légi lovasság) alakulatot a stratégiának megfelelöen.

Több leszállási zóna is ki volt jelölve, végül a legszerencsétlenebbet választották, LZ X-Ray.

Jelentös túleröben lévö, magaslati pozíciót elfoglaló ellenség kellös közepébe.

Több napos ütközetben végül lerohanják az amerikaiakat, az ezredest (Mel Gibson) tájékoztatják a tisztek, hogy mind a 4 század egyidejüleg az összeomlás küszöbén. Ekkor rádiózzák a kódot: Broken Arrow.

A kód késöbb mást jelentett, a Broken Arrow (kettétört nyílvesszö) és Bent spear (meghajlott lándzsa), nukleáris fegyverekkel kapcsolatos vészhelyzetet jelöltek.

Eredeti, vietnámban használt jelentése nem nagyon lenne ismert, ha nincs a film.

A Broken Arrow jelzi, hogy az egységet lerohanták, már nem különíthetö el az ellenség, és barát pozíciója. Azonnali prioritással légi támogatást kér minden, a közelben lévö légi egységtöl, gyakorlatilag légicsapást rendel el saját pozíciójára.

(füsttel jelzi amennyire tudja, a közvetlen pozícióját)

Általában a hasonló rádióforgalmazást (ma erre más kódokat használnak) meg kell erösíteni, más jelzéssel, hogy valóban, a saját pozícióra veszélyes közelségü csapás elrendeléséröl van szó.

Szövegkörnyezettöl függöen, nem rádióforgalmazásban, ma is hivatkoznak hasonló szituációkra, mint Broken Arrow helyzet, Broken Arrow kérés.

Nagyon ritka, az ilyen jelzés.

A nukleáris vészhelyzetet jelentö Broken Arrow-t 32-szer jelentettek.

A Broken Arrow légicsapást jóval ritkábban.

Ebben az évszázadban csak 2009-ben, illetve 2017-ben.

Jelentöségéröl ezeknek majd a migráns topikban írok.

http://24.hu/belfold/201…

#805588 Ibiza
http://24.hu/belfold/2017/10/21/a-levegobe-lott-eg...

"Az engedély nélkül tartott fegyvert lefoglalták,.." megy a butaság.. és persze a rendőrök hozzá nem értése.. közterületen viseléshez kell engedély.. és ne feledjük az önvédelemhez való jogot.. amit a patáknyarcú nem nagyon szeret..

2évig peresedett egy faszi.. mert felfegyverkezett csürhe ellen használta a fegyverét.. egyet lelőtt..

Messziről lőtt, ilyen t…

#804814 banyaiz Előzmény: #804805

Messziről lőtt, ilyen távolságról a géppuska lett volna az ideális ámokfutó eszköz , vagy valami hasonló tűzerejű jószág.

Azért persze így sem lehet mondani , hogy szerény eszközökkel állt az ámokfutáshoz.

Volt Usában egy olyan bankrablás ahol a rendőrjárőrök odaértek, leginkább pisztolyokkal felszerelve. Bankrablóknál kalasnyikovok voltak nem tudom melyik típus. + testpáncél vagy golyóállában voltak . Kijöttek a bankból és tüzet nyitottak a rendőrökre a parkolóban a bank környékén rommá lőttek mindent . Nem is tudom meddig ment a harc mert gyalog menekültek a város utcáin, rengeteg lőszer volt náluk . Tiszta Kambodzsa volt neten vannak róla felvételek. Nem volt a rendőrség tűzerőben egálban velük úgy fel voltak szerelve. Ez régen volt, nem most. Csak eszembe jutott most erről az AR-15-ösről.

Egy ilyen amcsi fegyverboltban elképzelni sem tudom milyen eszközök lehetnek, amik már engedélykötelesek. Egy nagyobb városban, egy nagy fegyverboltban lehet olyan arzenál mint egy hadsereg raktárában. Lehet még egy föld levegő rakétát is elővarázsolnak a raktárból. :) Ezek nem kispályáznak.

Ja néztem. De hát ezzel…

#804813 banyaiz Előzmény: #804757

Ja néztem. De hát ezzel gyakorlatilag húzza a ravaszt és amíg van töltény a tárban tüzel , mintha automata lenne.

Így sok értelme nincs engedélykötelessé tenni az automatát.

Nem tudom, pontosan mily…

#804805 MGHUN Előzmény: #804757

Nem tudom, pontosan milyen szerelékek voltak a fegyverén, de ez is pl. sok helyen engedélyezett sportlövő ar-15-ös az USA-ban. Kurva könnyű, pontos, és gyorsan lehet vele tüzelni, mert arra tervezték. Ha egy ilyenre tette volna rá a speciális válltámaszt, akkor még legalább ennyi áldozat lett volna. Amúgy az a válltámasz a visszarúgást is hivatott csökkenteni, sőt néha megszüntetni.

Itt a fegyver: (F1 ars bdr-15 3g)

Képtalálat a következőre: „f1 arms ar15”

Nem volt átalakítva, csa…

#804757 KawaBazsy Előzmény: #804754

Nem volt átalakítva, csak speckó váltámasz volt hozzá, ami hagyja, h a lövés erejétől ugráljon a kezedben. S ha mereven tartod az ujjad, akkor így sorozatot lő (mintha gyorsan rángatnád az elsütő billentyűt)

Már megint az AR 15-öst …

#804754 banyaiz Előzmény: #804340

Már megint az AR 15-öst használták Las Vegas végállomásban.

Utóbbi években nagyon eltolódott az ámokfutók piaca, nagyon erre teszi a voksát.

Még alig történt meg a merénylet, de már azt találgatták pontosan melyik fegyvert használhatta, mint központi kérdés. :) Ez kész.

Elképesztő milyen fegyverekkel szaladgálnak .

Az volt a "szerencse" idézőjelben vsz, hogy ilyen messziről lőtt. Mert ekkora tömegbe ilyen fegyverrel lő mondjuk 50 méterről lekaszált volna több száz embert . Amilyen tűzereje van ilyen közelről tömegben 1 golyó akár több embert is megölt volna.

Átalakítva automatává. Mindez legálisan, komoly.