Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#720374 banyaiz Előzmény: #720325

4150-4500 között mozgott sokáig mielőtt megnézegette idén is a 3400-at. Persze, hogy ha nagy alapok venni kezdték volna a súlyozását megemelve alulsúlyozásokról stb nem 4300-on lenne vszínű.

Márciusban jön most a gyorsjelentés. Szerintem abban maximum azt a pozitívumot láthatják meg ha az ukrán és orosz veszteség kisebb lesz a vártnál. Ukrajnában az otp-s hitelek 60% ha jól emlékszem dollár alapú. Biztató. :)

Magyar részlegnél ami a legfőbb részlege Otp-nek mindenképpen pozitív a dev hitel forintosítás, és ez a bankadó csökkentéses egyéb fontos pontokat tartalmazó megállapodás. De ahhoz, hogy ez már tényszámokban pozitívumokat hozzon, ha hoz, hát pár gyorsjelentést meg kell várni .

Felminősítésünk viszont szerintem nem év vége , benne látok egy tavaszit is.

#720369 Csusza Előzmény: #720366

Szerintem leküzdötte. Erről írtam.

Most kéne egy haver pincér, aki a tárgyalásokon szolgál fel, és nyomja zsebből a friss sms-eket... :-)

#720354 Tapasz Előzmény: #720147

Most elment a 4358 ért a 4238 as pakk. Felfelé és lefelé 50 forintonként állok bent.

#720352 Csusza Előzmény: #720351

Az jó. Szerintem megfeszült 350 alatt. Ha jönne egy jó hír az orosz-ukrán tárgyalásokról, elszállna rendesen.

ment egy pü is...

#720325 Kissherceg Előzmény: #720322

Piaci szereplők szerint főleg shortzárások álltak az OTP-részvények e heti 9,5 százalékos emelkedése mögött. A bankadó mérséklése után érkező céláremelésekre az alapkezelők vélhetően csak később, a bank gyorsjelentésének ismeretében reagálnak.

http://www.napigazdasag.hu/cikk/35663/

#720322 banyaiz Előzmény: #720304

Bizalmat könnyű elveszíteni nehéz visszaszerezni. De azért ezek a hitelminősítők is láttak már néhány hazugságot a világban. Nem az Imf pávatáncunk és a különadók körüli összevissza hazudozás volt az első ilyen élményük. :)

Számokról dumáltunk akkor dev hitel forintosítás hatásainak előzetese, különadós hatás számokkal.

Valahol 150-200 mrd között lesz várhatóan a kamatvisszatérítés vesztesége. Bank 170 körül számolt el előzetesen ami lenyomta a saját tőkét 1500 mrd környékéről 1300 környékére. Ami azért nem mindegy 5300 ft/részvény, vagy 4700. Megképzett ct-ből is lesz valamennyi visszaírás ez miatt ezt nem tudom mekkora összeg, de az is egyszeri összeg.

Forintosítás hatásai: A kamatmarzs kisebb lesz az átváltott hitelekre mint volt a kamat visszat. előtt még chf-es korukban. Ez csökkenti a kamatbevételeket /év 15-20 mrd-al (nem kevés). Mennyivel kevesebb céltartalékot kell majd ezekre képezni azért mert nincs árf kock azt nem tudnám megtippelni, vmivel biztos, de nem biztos jelentős ez az összeg.

Különadó "felezés" 16-ban aztán később további csökkentés: az éves különadó 30-40 között. Tehát a "felezés" 15-20 mrd között hoz a konyhára.

Nagyjából kompenzálja a fent írt kiesett kamatbevételt.

Szóval ettől a bejelentéstől hirtelen nem lesz itt a Kánaán. Az a hatás ami felmérhetetlen ha sikerül egy kiszámítható , bizalmi légkört teremteni. Mindenképpen a hitelállomány komoly bővülésére van szükség anélkül ezek az adózási kérdések önmagában nem segítenek a bankon. Annyit lehet elmondani legalább nem lenne ez a nesze sánta itt egy púp még szitu.

#720314 Ibiza Előzmény: #720309

ha felértékelnek minket beáll sztem egy 4650re +/- 500 Ft rangéval..

a mostani piaci viszonyok között én ezt látom fair értéknek.. ha kialakulnak a viszonyok akkor nyereségarányosan 5600környéke lesz a következő energiaszint..

#720268 banyaiz Előzmény: #720266

Rengeteg minden nyomasztja, ha olyan cég lenne aminél dinamikus növekedési kilátások egyértelműek ilyen bázissal akkor nem is 4xxx-en kereskednének vele.

Olyan szempontból látom a jelentőségét ezeknek a számoknak, hogy eltört e a gerince a banknak. El nem tört de tesztelés alatt van. Komoly tesztelés alatt.

#720267 banyaiz Előzmény: #720259

Mondjuk 2016 végére az otp magyar piaci részesedése visszaesik 15%-ra, és a forradalmi bankcsoport piaci részesedése emelkedik 25-re akkor azt mondom valami árulás történt. :)

De amilyen eszközök itt az Eu-ban vannak hát ez csak kormányzati hátszéllel nem fog menni.

Nézd meg médiaadó témát. Rtl-t szopatni akarták, Eu fejükre koppintott.

#720266 Kissherceg Előzmény: #720265

persze nézzük a számokat, de az nem sokat vitt előre az elmúlt évek során, és szerintem most se fog... Szépen beárazódott az optimista forgatókönyv, de otp egyelőre nem egy növekvő cég...

#720265 banyaiz Előzmény: #720259

Milyen fatalista hozzáállás ez. :) Már csak azért is érdemes vsz megnézni a számokat, hogy majd lássuk a tendenciát. Meg hát milyen lehetőségek vannak a számokban , milyen verziók.

Nehéz lesz szétválasztani, sőt mondhatnám lehetetlen azt, hogy külföldi vagy belföldi bank. Vannak lehetőségek arra helyzetbe hozni szimpatikus bankot, de véges lehetőségek. Nézd meg pl ruszkikat. Putyin dolgaihoz képest Viktor egy szerény kis napközis gyerek az unortodoxiájával . Mégis orosz bankrendszerben is vannak komoly meghatározó külföldi bankok.

Piac az nem csak abból áll, hogy Kistarcsán a települési önkormányzat nyit egy számlát az mkb-nál mondjuk. Nyilván ilyeneken lehet piaci részesedést juttatni egy egy banknak.

Arra pedig ha direktben helyzetbe hoz saját bankot ugrik az EU azonnal. Most nagyobb esélyt adok arra, hogy jó kisfiú akar lenni ezen téren. :) Majd megnézegetjük a számokat, olyan 2016 végére azért okosabbak leszünk ebben a kérdésben is. De akár 2015 végére is.