Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Ebből a 3000-5000 között…

#720377 banyaiz

Ebből a 3000-5000 közötti sávból :) amiben mozog itt amióta régiónk, és országunk és eu megítélése nagyszerű fel tudna keveredni 5-7 közé az egy változás lenne.

Na ehhez kellenének a számok is a gyorsban, kellene a felminősítés , régiónk jobb megítélése stb.

Olyan hírek, hogy a CECE stb súlyozásunk a mostani gyakorlattal ellentétben nem időnként 1%-al csökkent és tart a 0 felé hanem 1%-al nő bizonyos napig és hasonlók. :)

5 k-t ebben a nyomor időszakban is megnézegettük közelről egy párszor. Csányi eladás előtt többször, tavaly is lenyomták egyszer 3400 környékére aztán onnan fel osztalék előtt 5 k környékére.

Ebben még semmi extra nincs.

Re: nincs cím

#720374 banyaiz Előzmény: #720325

4150-4500 között mozgott sokáig mielőtt megnézegette idén is a 3400-at. Persze, hogy ha nagy alapok venni kezdték volna a súlyozását megemelve alulsúlyozásokról stb nem 4300-on lenne vszínű.

Márciusban jön most a gyorsjelentés. Szerintem abban maximum azt a pozitívumot láthatják meg ha az ukrán és orosz veszteség kisebb lesz a vártnál. Ukrajnában az otp-s hitelek 60% ha jól emlékszem dollár alapú. Biztató. :)

Magyar részlegnél ami a legfőbb részlege Otp-nek mindenképpen pozitív a dev hitel forintosítás, és ez a bankadó csökkentéses egyéb fontos pontokat tartalmazó megállapodás. De ahhoz, hogy ez már tényszámokban pozitívumokat hozzon, ha hoz, hát pár gyorsjelentést meg kell várni .

Felminősítésünk viszont szerintem nem év vége , benne látok egy tavaszit is.

#720369 Csusza Előzmény: #720366

Szerintem leküzdötte. Erről írtam.

Most kéne egy haver pincér, aki a tárgyalásokon szolgál fel, és nyomja zsebből a friss sms-eket... :-)

#720354 Tapasz Előzmény: #720147

Most elment a 4358 ért a 4238 as pakk. Felfelé és lefelé 50 forintonként állok bent.

#720352 Csusza Előzmény: #720351

Az jó. Szerintem megfeszült 350 alatt. Ha jönne egy jó hír az orosz-ukrán tárgyalásokról, elszállna rendesen.

ment egy pü is...

#720325 Kissherceg Előzmény: #720322

Piaci szereplők szerint főleg shortzárások álltak az OTP-részvények e heti 9,5 százalékos emelkedése mögött. A bankadó mérséklése után érkező céláremelésekre az alapkezelők vélhetően csak később, a bank gyorsjelentésének ismeretében reagálnak.

http://www.napigazdasag.hu/cikk/35663/

#720322 banyaiz Előzmény: #720304

Bizalmat könnyű elveszíteni nehéz visszaszerezni. De azért ezek a hitelminősítők is láttak már néhány hazugságot a világban. Nem az Imf pávatáncunk és a különadók körüli összevissza hazudozás volt az első ilyen élményük. :)

Számokról dumáltunk akkor dev hitel forintosítás hatásainak előzetese, különadós hatás számokkal.

Valahol 150-200 mrd között lesz várhatóan a kamatvisszatérítés vesztesége. Bank 170 körül számolt el előzetesen ami lenyomta a saját tőkét 1500 mrd környékéről 1300 környékére. Ami azért nem mindegy 5300 ft/részvény, vagy 4700. Megképzett ct-ből is lesz valamennyi visszaírás ez miatt ezt nem tudom mekkora összeg, de az is egyszeri összeg.

Forintosítás hatásai: A kamatmarzs kisebb lesz az átváltott hitelekre mint volt a kamat visszat. előtt még chf-es korukban. Ez csökkenti a kamatbevételeket /év 15-20 mrd-al (nem kevés). Mennyivel kevesebb céltartalékot kell majd ezekre képezni azért mert nincs árf kock azt nem tudnám megtippelni, vmivel biztos, de nem biztos jelentős ez az összeg.

Különadó "felezés" 16-ban aztán később további csökkentés: az éves különadó 30-40 között. Tehát a "felezés" 15-20 mrd között hoz a konyhára.

Nagyjából kompenzálja a fent írt kiesett kamatbevételt.

Szóval ettől a bejelentéstől hirtelen nem lesz itt a Kánaán. Az a hatás ami felmérhetetlen ha sikerül egy kiszámítható , bizalmi légkört teremteni. Mindenképpen a hitelállomány komoly bővülésére van szükség anélkül ezek az adózási kérdések önmagában nem segítenek a bankon. Annyit lehet elmondani legalább nem lenne ez a nesze sánta itt egy púp még szitu.

#720314 Ibiza Előzmény: #720309

ha felértékelnek minket beáll sztem egy 4650re +/- 500 Ft rangéval..

a mostani piaci viszonyok között én ezt látom fair értéknek.. ha kialakulnak a viszonyok akkor nyereségarányosan 5600környéke lesz a következő energiaszint..

#720268 banyaiz Előzmény: #720266

Rengeteg minden nyomasztja, ha olyan cég lenne aminél dinamikus növekedési kilátások egyértelműek ilyen bázissal akkor nem is 4xxx-en kereskednének vele.

Olyan szempontból látom a jelentőségét ezeknek a számoknak, hogy eltört e a gerince a banknak. El nem tört de tesztelés alatt van. Komoly tesztelés alatt.

#720267 banyaiz Előzmény: #720259

Mondjuk 2016 végére az otp magyar piaci részesedése visszaesik 15%-ra, és a forradalmi bankcsoport piaci részesedése emelkedik 25-re akkor azt mondom valami árulás történt. :)

De amilyen eszközök itt az Eu-ban vannak hát ez csak kormányzati hátszéllel nem fog menni.

Nézd meg médiaadó témát. Rtl-t szopatni akarták, Eu fejükre koppintott.

#720266 Kissherceg Előzmény: #720265

persze nézzük a számokat, de az nem sokat vitt előre az elmúlt évek során, és szerintem most se fog... Szépen beárazódott az optimista forgatókönyv, de otp egyelőre nem egy növekvő cég...