Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#720265 banyaiz Előzmény: #720259

Milyen fatalista hozzáállás ez. :) Már csak azért is érdemes vsz megnézni a számokat, hogy majd lássuk a tendenciát. Meg hát milyen lehetőségek vannak a számokban , milyen verziók.

Nehéz lesz szétválasztani, sőt mondhatnám lehetetlen azt, hogy külföldi vagy belföldi bank. Vannak lehetőségek arra helyzetbe hozni szimpatikus bankot, de véges lehetőségek. Nézd meg pl ruszkikat. Putyin dolgaihoz képest Viktor egy szerény kis napközis gyerek az unortodoxiájával . Mégis orosz bankrendszerben is vannak komoly meghatározó külföldi bankok.

Piac az nem csak abból áll, hogy Kistarcsán a települési önkormányzat nyit egy számlát az mkb-nál mondjuk. Nyilván ilyeneken lehet piaci részesedést juttatni egy egy banknak.

Arra pedig ha direktben helyzetbe hoz saját bankot ugrik az EU azonnal. Most nagyobb esélyt adok arra, hogy jó kisfiú akar lenni ezen téren. :) Majd megnézegetjük a számokat, olyan 2016 végére azért okosabbak leszünk ebben a kérdésben is. De akár 2015 végére is.

#720259 Kissherceg Előzmény: #720252

Most épül a bankár kormány, otp fő tulajdonosai a külföldiek. Ergo nekik nem lesz jó, szerintem felesleges a cég számait nézni, mert az a múlt...

#720252 banyaiz Előzmény: #720248

Folytatva ezt a gondolatmenetet, jól elbeszélgetek itt magammal.

Adódik az a kérdés, hogy a dev hitelek forintosítása, illetve a bankokkal való megegyezés hogyan hat a jövőbeni hitelállomány alakulására és a képzett céltartalékokra.

Forintosítástól kevesebb bedőlt hitel lesz? Attól, hogy nincs hetente újabb ígérgetés a mentésről javul a fizetési hajlandóság? Javulhat a magyar részleg hitekihelyezése egy kormánnyal kötött béke miatt? Ilyen és ehhez hasonló dolgok piaci megítélése a kérdés, aztán persze ebből milyen tényszámok lesznek. Ez csak belföld.

#720250 Ibiza Előzmény: #720245

ma már változott a világ..napi24 órát lehet kereskedni..

- A nagy bef.alapok nem vehetik a bóvli kategóriás országok papírjait..ha van nekik ilyen akkor azonnal el kell dobniuk..ment a spekula..ha kikerülünk a bóvliból akkor kurrensek lesznek a magyar alulértékelt paírok..

- megint igazolódott a VIP elméletem..olcsó részvény drága valuta az VIP beszálló.. a médiás haverok meg erősítik a pozit.. a többiek mire észbekapnak már tömve vannak.

- A hosszútávú befektetők fundamentumokat néznek kockázati besorolással súlyoznak, a világban alacsonyak a kamatok a sok pénz keresi a helyét.

#720248 banyaiz Előzmény: #720245

Továbbra is változatlan a lényeges kérdés szerintem. Mikor tud olyan állapotba kerülni a bank, hogy bővülő hitelállomány mellett a negyedéves céltartalék képzés visszaesik ezekről az extrém szintekről?

Vagy pesszimista megfogalmazás szerint egyáltalán tud e ilyen állapotba kerülni? :)

Kb ezeket találgatja a piac. Van egy mondjuk 4700-as egy részvényre jutó saját tőkéjű bank. Mindez a látott körülmények között, extra bankadó, extra bedőlt hitelállományok, extra költség a devhitelmentésekben, ukrán, orosz szétesés, pü-i válság és a tököm tudja még mi. Kérdés, hogy egy ilyen papírral adott szituban 3400-on kell e kereskedni, vagy 3650-en? Ennek a megválaszolása az a fenti kérdésekre adott választól függ. :) Ez meg már egyéni ízlés és annak az össz piaci megjelenése. :)

Az egyik héten ez az össz piaci válasz az volt igen kell 3400-on kereskedni vele, a másik héten pedig az volt, hogy nem kell hanem 4300-on kell vele. :)

szerintem a shortosokat …

#720245 Ibiza

szerintem a shortosokat rakták rá a bránerre.. jó lenne látni egy naprakész adatot mennyivel csökkent a short állomány.. eladták nekik a papírokat.. a shortosok egy része chartokat nézeget.. esetleg longba fordultak..mondtam a 3650 fontos szint..ott azért érdemes venni.. a 950 a következő..

ha valódi dolog van az emelkedés mögött akkor még lesz egy long kirázás..mondjuk egy 3850-3950-es szinttel..

Tegnapi beszélgetéshez s…

#720244 banyaiz

Tegnapi beszélgetéshez számok.

Pü-i rezsicsökkentés, és konkurenciaharc a forradalmi bankokkal:

Saját tőke dev hiteles elszámolás miatt lejön vhová 4600-4800 közé/részvény ez összegszerűen vhol 1300 mrd környéke. Az összes Mo-n ténykedő bank saját tőkéje együtt kb ennyi, vagy kevesebb vmivel.

Piaci részesedés: Otp 25% környéke Állami bankok : mkb, bb, fhb, takszövök együtt 15-17%, plusz ugye erstében a részesedés.

Eredmények: 2011-től minden év veszteséges a szektorban, kivéve 2013-at ami kis plusz leginkább a tőkeemelések főleg mkb miatt. Mindez úgy áll össze ráadásul, hogy a szektor fele kb masszívan veszteség, élen az mkb-val, raiffeisen-erste, Széchenyi bank (ami ugye már kiesett a játékból)

Orosz -ukrán szitu: kb teljes hitelállomány 20%-a van ezekben a leányokban . Iszonyat rossz hitel állomány ukránoknál főleg, hrivnya gyengülés dollárral szemben hát sok jót nem ígér rövid távra mert k sok dollár alapú hitel van ott. Ukrán goodwill leírva már 0-ra! Tehát a teljes vételárat már leírták , csak az a baj elég sok forrást vittek oda pluszban hitelezni hitel /betét 2 felett van.

Orosznál kicsi a dollár alapú, de nyakig belemásztak a személyi kölcsönökbe , áruhitelekbe. Lett is belőle egy rakás problémás. 20% felett a problémások aránya.

4188 tól visszavételek l…

#720240 Tapasz

4188 tól visszavételek lefelé 50 forintonként

#720228 banyaiz Előzmény: #720193

De jó, hogy mondod nekem is van mkb-s . Ott még tavaly ősszel átvariálták a csomagokat aminek a lényege az volt, hogy drágább lett volna, ha nem jelzem ez nem tetszik elviszem számlám, maradt úgy ahogy volt. De lehet, hogy ez még állami tulajdonszerzés előtti ötlet volt, csak mire megvalósult addigra szállt be az állam. Viszont le nem állította az állam ha nem is az ő ötletük volt. Ettől persze még hosszú távon felhasználhatják pü rezsicsökkentésre nem zárja ki.

#720193 Margaretta Előzmény: #720188

A céges számlánk MKB-s.

Csak nézem, hogy egyre magasabb díjakat számláznak ki.

Ami eddig is volt, de egyre emelkedik a számlavezetési díj, aztán jött hozzá még a tranzakciós díjrész, a könyvelési díj (ami a számlavezetésinek kb. fele), a belföldi fizetés giron keresztül jutalék is egyre nagyobb, a devizabetétszámlán még ehhez képest is turbó összegek vannak levonva, ilyen-olyan címszóval, pedig a konkrét utalásnak is nőtt a díja, hiába sepán van.

Az eferrel 3 hónapig próbálkoztam, de feladtam, miután azon bankosoknak is és az apehosoknak is én magyaráztam el először, hogy mi az az efer, ami ügyében telefonálok és miért nem sikerül.

Én így vagyok ezzel.

#720189 banyaiz Előzmény: #720188

Pénzügyi rezsicsökkentés alatt azt értjük , hogy a banki terhek csökkenek arra van mozgástér.

A másik irányba nem nagyon van vsz. Most ezt ne úgy értsd, hogy semmi felszíni hókuszpókusz történet. Hanem mint fő irány nem ezt várnám most már így választás után, más az érdek már.

Mkb-t erre használják azt végképp nem várnám.

Az már neccesebb , hogy állami ügyfeleket terelgetni arrafelé. Arra lehet szándék.

De hát várjuk ki aztán meglátjuk mint a jegybanki alapkamatnál is, ott neked lett igazad.

#720188 Spade Előzmény: #720187

jajaja tényleg nincs tér, akkor ez mi ?

.

"Jön a pénzügyi rezsicsökkentés! - Megvan, mire készül az MNB" 2014.dec 17.

"Az átutalásokat jövőre 20 százalékkal olcsóbban számolják el a bankoknak, ez azonban alig érinti majd az ügyfeleket. Ennél viszont sokkal nagyobb díjcsökkentések jöhetnek, ha az MNB a jelenleg is zajló elemzésekből azt a következtetést vonja le, hogy tisztességtelenül magas díjakat számítanak fel a bankok. Ebben az esetben akár felső korlátot is bevezethetnek az átutalási díjakra"

.

persze nem a kormány mondta hanem az MNB.......ha más nem majd akkor a saját bankjában bevezeti. Az mkb nem lesz veszteséges mert a rossz bankot leválasztják róla. Érdemes komolyan venni amit mondanak, sztem

#720187 banyaiz Előzmény: #720186

:) Tehát az én véleményem annyi, nincs mozgástér pénzügyi rezsicsökkentésre, és nincs értelme sem politikai szempontból. Ami játéktér volt bankok szopatásában az nagyjából megtörtént.

Most az érdek kettős: 1. Lenyúlni az állami bankokat (lehetőleg minél jobb állapotban) 2. A bankszektor normális működését helyreállítani gazd növekedés érdekében, mondhatnám úgy is a forradalmi károkat eltakarítani.

Persze nehéz lejönni a szerről tehát ez egy átmenet lesz.

Lajos ügyben pedig várjuk ki a végét ki kerül rá a bránerre. Még a végén folytatja a meglepő nyilatkozatokat, aztán csúnya dolgok derülnek ki.

#720186 Spade Előzmény: #720183

hiszel mert hinni akarsz, lajos is azt hitte h a retek ellen van a reklámadó aztán a végén mégis ő került rá a bránerre...