Regisztráció Elfelejtett jelszó

Utazás

Re: Bulgaria

#73376 matgab Előzmény: #72076

azt sem ertem teljesen, hogy nalunk a taxisok mit panaszkodnak arra, hogy nem tudnak megelni.

Itt kevesebb, mint 0.5 EUR-ert viszik az embert 1 km-re es annyi taxis van egy kis faluban, mint Pesten egy keruletben...Barhol setal az ember a taxisok kiszolnak az autojukbol , hogy kell/-e fuvar. Nalunk meg azt mondjak, hogy sok van, pedig gyakran 10-15 percet kell varni, szilveszterrol nem is beszelve.

Mondjuk erdekes itt nincsenek taxitarsasagok, viszont szabott egyentarifak vannak. Es nem kell telefonon hivni oket, mert mindenhol ott vannak.

A masik ami valahogy itt maskent mukodik, mint otthon, hogy rengeteg penzvaltos van, de olyan kicsi spread-del dolgoznak, hogy el sem tudom kepzelni, hogy elnek meg...

EUR-t be lehet valtani 1,952-n es el lehet adni 1,958-on. Meg a kinti OTP a DSK is ugy valtja az EUR-t, hogy 1,94-1,96... Nalunk meg a bnakok a valutanal betesznek legalabb 10% spreadet... Hogy van ez?

Meg azt sem ertem, hogy Mo-n miert nem tudjak a jardakat megcsinalni ugy, hogy a mozgaskorlatozottak is hasznalni tudjak, mikor itt meg tudjak oldani?

Burgaszban is sok a firka a falakon, de kisebb varosokban szerencsere mar abszolut nem jellemzo. Meg a szemet sem (az meg Burgaszban sem volt), ugy latszik nalunk olyan igenytelen tetvek csak az emberek, hogy szetdobaljak a cigi csikkjeiket, meg egyeb szemetuket...

Mondjuk Burgaszban az ELMU az katasztrofalis...A vezetekek osszevissza lognak, ugy, mintha a villanyszerelokepzes teljesen autodidakta modon zajlana es barki gyakorolhatna a kozszolgaltato vezetekein. Fara vannak felcsomozva, egyik ablakon ki, csatornan le, 40 parhuzamos es kereszt vezetek egymas alatt es felett... Itt biztos nem szivesen lennek aramszolgaltato...

Tovabbra is 28 fok van es napsutes, bar hajnalban volt egy akkora vihar, hogy en olyat meg nem lattam...Jo , hogy nem kempingezni vagyokunk itt...

#72076 Hathor Előzmény: #71996

megnéztem a wizzairt, van bőven jegy julira.. 8.990Ft-5990Ft/fő/per oda út.

2gyerek, 2felnőtt oda-vissza 13napos úttal 59.900Ft wizz kártyával, egyébként 66EFt.

Nagyon korrekt ez kb. 16EFt/Fő.

Már csak szállást kell találni. Párom valami tengerparti cuccost keresne. Gyerekek miatt jó lenne a félpanzió. Majd megnézem a linkedet is.

#71952 Amatoregy Előzmény: #71949

www.accuweather.com

kétszer kell beírni a város nevet. jobb mint a magyar előrejelzés..

Re: Horvát tengerparti szállások

#71948 Dogi78 Előzmény: #71762

hmmm... Porec, másfél éve, nászút, szép emlékek... :)

#71945 Hathor Előzmény: #71914

köszi, rákeresek.. úgy is kíváncisak voltunk Bulgáriára is. ott legalább még nem voltam, és a homokos part jó a piciknek..

Milyen az idő ott? Itt már 13fokok vannak csak, gondolom arra is elmegy a hideg nyugat felől.

Hány fokos a tenger?

#71762 Hathor Előzmény: #71761

Pula nagyon szép Isztrián belül, Porec-csal együtt..

#71761 _pda_ Előzmény: #52360

Medulin, nézd meg a google earth-ben

közel van, ott van Pula bevásárlási lehetőséggel, nagy piaccal

én kedvelem

#71759 Hathor Előzmény: #71734

Szuper, jó neked..

Én egy hónapja voltam Wizzairrel Olaszban. Nápolyba mentünk a wizz gépével. Kettőnknek a repülő mindennel együtt 36EFT volt oda-vissza. Szállást foglaltam a hotels.comon. Bejártuk Nápolyt, megmásztuk a Vezúvot, voltunk Pompeiben, Ercolano-n, Sorrento, Capri, Sulfatare vulkánnál. Szuper volt.. mi is mindig magunk szervezzük az utakat. Idén a gyerekekkel Horvátországot vettem célba, vagy valamelyik Görög szigetet. Horvátországban Pag, Rab, Losinj szigete esélyes, arra van pár homokos rész is a picuroknak.. Görögországban Zakynthos szigete volt nekem a legszebb, de jó Kréta, Rodosz, Kréta is.. kocsival pedig a Peloponészoszi félsziget.. viszont ez a Bulgáriai út is érdekelne.

Bulgáriában mi volt a cél állomás a Wizzairrel? Rákeresek vannak-e szabad helyek julira.

Jó pihenést nektek!

Bulgaria

#71734 matgab

Ahogy azt mar irtam itt vagyunk Bulgariaban, ahova ugy mentunk ki, hogy nem foglaltunk elore szallast.

Wizzair fejenkent oda-vissza 16.000

Utana busszal Nessebar kozpontba, ahol egybol osszecimbiztunk egy szallodatulajdonossal.

A hotel Sveti Vlasban van, ami gyakorlatilag a ruszki milliardosoknak villamgyorsan felhuzott villanegyede...

Biztonsagi orok 200 meterenkent, minden ontozve, rendor naponta 5* jarorozik, nem mintha tortenne valami effele...

A Hotelre (az is uj) kialkudtam egy nagyon jo arat, ami 10 napra volt kettonknek 220 EUR , amiben benne van mar a reggeli ara is (ebbol szerintem csak reggelibol elfogyasztunk fejenkent 5 EUR-t, mert a reggeli az tenyleg egy terulj terulj asztalka...)

Hotel link:

http://www.agoda.com/europe/bulgaria/vlas/juzhni_noshti_hotel.html#Photos

A strand gyonyoru napos most is 28 fok van (hallom Pesten novemberi ido van) es mivel ez egy domboldalon van a tengerparton folyamatosan jar a szello, ezert meg a legkondit sem kellett bekapcsolni a szobaban(szinten ingyen lenne+egy gyonyoru tengerre nezo terasz is vna)... Ja az ingyen WIFI es szamitogep hasznalat is benne van a szoba araban...Nem is ertem hogy eri ez meg nekik, de ez nem az en gondom...

Bulgaria nagyon szep (mondjuk eddig ezt a kis falut es Nessebart neztuk meg) az emberek nagyon kedvesek az arak egy kicsit a magyar alatt vannak (mondjuk egy korso sor 0.7 EUR).

Ami fontos: soha ne menjetek draga napszemuvegben az erosen hullamzo tengerbe, mert konnyen leesik a fejetekrol:)!!

A kajak is nagyon finomak, a sutik, salatak, halak...

Na udv mindenkinek!

Nekem eddig az utazasi irodakkal mindig az volt a tapasztalatom, hogy vagy nem olyat szerveznek, amilyet en akarok, vagy van rajta vagy 40-50% extra hasznuk. Szerintem az ilyen spontan akciok a legjobbak, ilyenkor ott vagyok a helyszinen es latom, hogy nincs a szallas mellett fout vagy disco, vagy eppen nem a szallastol 12km-re van a legkozelebbi elet...

Jo nyaralast!

chagall

#71691 exmnbs1

Esztergomban július 15-ig, a Bazilika mellett a Gimnázium dísztermében!

Nem a Zsidó Múzeumban 8 éve bemutatott anyag

Harkány

#71690 mikoferi

Aki még nem járt itt annak ajánlom próbálja ki, ez a víz csodákra képes. A környék tele van látnivalókkal: Villányi borvidék /még nagyobb csodákra képes mint a viz/ Pécs a Mediterrán Hangulatok Városa, Duna-Dráva Nemzeti Park , Nagyharsányi Szoborpark, Siklósi vár /itt forgatták a Tenkes Kapitányát/..stb

Szállás ajánlat: http://www.szallasinfo.hu/nimrod_vendeghaz_harkany/index.php

STOCKLANDYard-osoknak 10% kedvezmény

#66505 Ricsi Előzmény: #66500

Nekem az a sanda gyanúm, te csak szivatod a népet. Nincs is annyi pénz a világon, amennyit te elbuktál volna, ha tényleg azt csinálod amit leírsz. Szerintem egy nagyon rendes gyerek vagy, és fordítva beírod, mit gondolsz a piacról. Így, ha épp nem lesz igazad, akkor mindenki gratulál, végre szerencséd volt. Ha érted, hogy értem:))

#66500 matgab Előzmény: #66491

vagy az illető lesz a Wizzair 1 milliomodik utasa és élete végéig ingyen repülhet...

Inkább ez illik a formámhoz...

#66491 Ricsi Előzmény: #66481

Mondjuk a pozijaidat nézve tőled öröm vásárolni, de hátha pont most lesz szerencséd, és lezuhan a gép :)))))

#66489 matgab Előzmény: #66480

Amúgy Fertőrákos is király hely.

Egy magánkikőtőben egy szoba 2 fő részére, bringakölcsönzési lehetőséggel és 2 órás motorcsónakázással 12.000/éjszaka.

Mondjuk a kerékpárutak az osztrák részen jobbak, de nagyon jó kajáldák vannak a falucskában is!