de nem pont az van hogy az IMF-et kizárják? az EKB re pedig azért oda oda figyelnek a németek, erős lenne megint 400milliárdot elégetni
de nem pont az van hogy az IMF-et kizárják? az EKB re pedig azért oda oda figyelnek a németek, erős lenne megint 400milliárdot elégetni
"vagy elgondolkodnak hogy azokat az újfajta görög kötvényeket ki fogja lejegyezni,"
Akik eddig is, EKB, IMF...,a nagy pénzcsinálók.
dax shortot én veszélyesebbnek tartom most, ez a EKB program ,hm,hm picit erős
viszont ha rájönnek az invesztorok hogy a görög trükk az adósság lízingelésére pofátlan és ragadós dolog lehet , visszaadják az optimizmus emelkedését
vagy elgondolkodnak hogy azokat az újfajta görög kötvényeket ki fogja lejegyezni, egyszer kétszer elszarták már a becsületet
Kösz az infót.
Segit a stoppszint meghatározásában.
Korábban még soha nem shortoltam S&P-t.
Szerintem Dax azért tünik hajlamosabbnak az esésre, mert Euro most korrekcióban van?
Nekem úgy tűnik, hogy most a dax lesz a gyengébb láncszem.Mintha nagyobb hajlandóságot mutatna az esésre.Mindenesetre, rám férne.
nekem jó a dax..ma shortoltam volna 950-70en daxot.. de elaludtam.
Daxban minden 250-500.750-950 fontos szint..
Meglátjuk zárás után..tegnap is akkor ment reggel meg kattogtak a stopok.
sztem azért megy dax mert chf bivaly lett..sokan eladták a svájci papírokat és átkonvertálták német részvényekre a zsetont..
dollár eur árfolyam is kedvez a német papíroknak.. a cégadatok kiválóak..a válságot jól használták ki a cégek..az ország- és eu közösségi adatok nem annyira jók.
Daxot erősíti az is az eus felzárkóztató pénzek zöme a német cégekhez megy vissza megrendelés formájában..
Ilyenkor már vonzza a 11k..de amikor már megkeresték magukat a befektetők kezdenek realizálni..akkor érdemes shortolni..
Usa örült megerősödött euroval szemben..most kezd rájönni gyenge eur segíti az exportot..ami majd megint az eus és német cégeknek lesz jó..az adatok 3-4 hónapot késnek..autóexport adatok stb..
erről a longról lemaradtam..pedig látszott benne az erő..de túl sok dolgot vesz figyelembe az ember.. ukrán válság senkit nem érdekel..
Bölcs voltam, hogy nem shortolódtam be.
Viszont nem voltam bölcs, hogy nem longoltam:-)
Egyébként nekem most van egy vizióm, miszerint az USA és az EUR paritásba kerülnek és ekkor a Dax is utoléri a Dow-t valahol 14.000-15.000 körül.
Ha igy lesz, ezt nem olyan egyszerü lekereskedni.
Vagy most beleülök longba és csak ülök és ülök.
Kétségtelen.
És ez az esély még akár vissza is térhet?
(Sajnos első a munka, második a szórakozás, nem lehetek ott mindenütt és mindenkor:-o
Erre sajnos nem tudom a választ.
És úgy nézem hétfőn nem veszek shortot 10810-en, ezek szerint kivárás van.
mennyi volt a tegnapi adidas záró? 61,4 (Stooq) vagy 61,06 (Random)?
Egy érdekes értékelés:
http://www.finanzen.net/nachricht/aktien/Interview-Dirk-Mueller-Der-DAX-ist-unkalkulierbar-4145392
Ha észak Európának már nincs szüksége az olcsó pénzre, Dél-Európa pedig nem 'hiteles', tessék Kelet-Közép Európában beinvesztálni.
Ez mind igaz, de
... évi száz trade-et daytraderek csinálnak csak, nekem ez már-már kényszerkereskedésnek tünik
... ha beesik, szerintem nem csak 200 pontot megy majd lefelé
... korábban volt 3 short certi is 250-250 pont különbséggel, azt meg mind kiütötte.
Es mivel a dax centiben tiz pont dax elmozdulas kell a spread ey a brokidij ledolgozasahoz evi szaz trade el ezer pont dax minuszt nyel be a kedves centitrader szuksegtelenul.