Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Re: nincs cím

#718097 matgab Előzmény: #718071

írtani nemcsak pokolgéppel , fegyverekkel lehet, hanem pénzzel is. A nyugat és Izrael gazdasági eszközökkel ugyanúgy a mai napig is népírtást követ el azzal ahogy kizsákmányolja például Afrikát,, vagy amilyen állapotban tartják a palesztínokat Gázában. Hány és hány ember pusztul éhen és betegségekben, vagy éli le a teljes életét nyomorban a nyugati kizsákmányolás miatt?!

Arról meg nem is beszélve, amikor a nyugati államok felfegyverzik a szíriai, líbiai, iraki ellenzéket , hogy utána polgárháborúba taszítsák ezeket az országokat.

Szóval megintcsak ott tartunk, hogy mindenki saját fegyverével küzd. Sok millió iszlám vallású éldegél békében akár a saját nyomorában és sok millió fehér él békésen. De sok fehér jól jár a többiek népírtásából, az arab szélsőségesek meg kifejezik nemtetszésüket ahogy tudják.

Háború van. Modern háború, ami mivel az egyik állam egyértelműen erősebb, mint a másik fél, ezért ilyen módszerekkel vívják, nem nyílt ütközetként. Amióta a világ világ így megy ez.

#718076 birkanyiiroo Előzmény: #718073

"...Jó hogy nem mindenért már a zsidók a hibásak, azért is közvetve, mert ilyen francia cikk jelent meg..."

ezt miért nekem írod?... illetve miért jutott eszedbe ilyen gondolatpárhuzam?

#718073 rbbj11 Előzmény: #718034

Sztem ez a címlap önmagában legalább annyira felháboríthat egy keresztényt, mint egy muszlimot.

De ettöl nem kezd el egy keresztény robbantgatni. Még akkor sem, mikor ISIS nyílt keresztény öldöklésbe és üldözésbe kezdett, nem csak firkált egy újságban.

Jó hogy nem mindenért már a zsidók a hibásak, azért is közvetve, mert ilyen francia cikk jelent meg...

#718071 rbbj11 Előzmény: #718028

Nem is arról volt itt a fórumon sem sose vita, h. a II.vh-ban követtek el a nyugati hatalmak háborús bünöket. èn ezt most elöször olvasom pl. töled. És egyet is értek vele, hogy bizonyosan követtek el, és ennek sajnos nem adtak elég hangsúlyt, és sajnos nem ítéltek el a nyertes oldalon a bünösöket. DEEEE egy felelösségre nem vont bün nem azt jelenti, hogy egy másik bün semmis!! Menj el szépen megfelelö könyvtárakba, mond, hogy kutatatod a náci bünösök vallomásait, olvasgasd pl. Rosenberg elökerült naplóját, eredeti nyelven, nézz utána hitelesítve. Számtalan náci vezér maga mondta el a nürnbergi perben is, mit es hogyan csináltak. Voltak, akiket annak ellenére elítéltek, hogy megbántak tetteket, mások nyíltan, az utolsó szó jogán is értetlenkedtek, és vallották, hogy nincs mit megbánjanak, mert a zsidókat ki kell irtani. Mikor egy francia ügyész vádbeszédet tartott Rosenberg perében, amiben elhangzott, h. a zsidó és keresztény vallás eszmevilágát megbélyegzik (...) ezek az elvek No-t szükségszerüen agresszív háborúba vezették, s azt eredményezték, h. a hadviselés során módszeresen alkalmazott bünös eszközöket; a vádlottak padjáról az volt mindössze a reakció (Hans Franktól), hogy mégis irónikus a per, miközben francia de Gobineau kezdeményezte az egész faji ideológiát.

Matgab, öszintén, mennyire merültél te el a Holocaust vagy épp a náci történelmeben, a perek irataiban? A kurucinfo nem hiteles forrás, mielött arra hivatkoznál. Az egy szennylap, akkor is, ha van igazság tartalma, kb. a Blikk szintje. Elmerülés alatt azt értem, hogy ellenörizhetö források, lehetöleg saját nyelven írt anyagok, mivel a fordítások eleve csúsztatásra adnak lehetöséget, ha vmi 10. kézen át érkezett forrás, az megint köszönöviszonyban sincs az eredetivel. De a józan paraszti ész alapján is következtetésre juthatnál, ha pl. Rosenbergtöl csak néhány tucat oldalt olvasnál...persze német nyelven.

Épp az a probléma, hogy megismétlödhetnek újból és újból a népirtások, mert embercsoportok kétségbe vonják egyáltalán a megtörténtét. Törökországban is mai napig nem ismerik el a 100 évvel ezelötti örmény népirtást, ami felért majd egy Holokauszttal. Még csak az kéne, h. a II. vh-s népirtásokat is elfelejtse a történelem. Nem akarok olyan országban élni, ahol kétségbe vonják a történelmet, pl. Törökországban...nekem nem hiányzik egy iráni vagy török politikai és szellemi környezet. Akinek igen, menjen oda lakni.

#718068 rbbj11 Előzmény: #718013

szatíra volt az iszlámról, te meg arrogánsan csúsztatsz ebböl: "Próbálna csak valaki holocaust-ot gúnyoló rajzokat készíteni"

Kb. almát keversz körtével, söt, inkább tehenet zöld szemes ostorossal, annyira távol el egy népirtás gúnyolása egy vallás szatírától.

Szatíra egészen biztosan megjelent már kereszténységröl is, söt, lefogadom bármiben, hogy nyílt uszítás is volt keresztények ellen iszlám államok sajtójában. Komolyan mondom kiborít, mikor ehhez hasonlókat olvasok: mintha elfelejtenétek, hogy az iszlám államokban gyakran nyílt keresztény ellenesség van, mégsem robbant sem francia, sem angol náluk újságírókat...

#718053 tozsdenyul Előzmény: #718047

Tőled igazán érdekes ilyesmit olvasni, amikor 95%-ban csak zsidókkal kapcsolatban írsz, cukorfalat :)

Pl. az iskolai esetről miért is írnék, amikor mindenki egyetért?

Azért remélem fel tudod ezt is dolgozni majd valahogy, miközben elemzed írói munkásságomat :)

#718047 Ibiza Előzmény: #718031

nem olvastam tőled ilyet amikor usai majmok iraqban esküvői meneteket lőttek szét..vagy a zsidók 25 gyereket öltek meg az iskolában..miközben az ensz alkalmazott folyamatosan bizonygatta az iskolában nincsenek fegyveresek..szelektív érzékenységet tapasztalhatunk..

#718038 birkanyiiroo Előzmény: #718036

ilyen hosszú hsz-eket nem szoktam elolvasni, most sem tettem, főleg mivel már az első 7 szó elég volt belőle... minden jót! :)

#718036 tozsdenyul Előzmény: #718034

újság címlapnak mi köze van a sajtószabadsághoz? nem tudom, érintőlegesen sem találkozik nyilván a két dolog :)

alapjaiban nem rendültem meg a leírt gondolatoktól, legfeljebb elhűltem, hogy ennyi ostobaságot, te alapokat megrendítőnek tartasz :)

-a kritika miért ne lenne szabad? épp most írtál ide egy kritikát, legalábbis annak kísérletét. Máris az első mondatban önellentmondásba bukott, ezért tekintsük inkább kísérletnek, esetleg karikatúrának :)

-újabb szép nagy hülyeség, azért mert elfogadok valamit, még lelkesednem nem kell érte.

leírtad, hogy azért kellene a legjobban lelkesednem, amit a legjobban útálok? gratula a logikádhoz

-a liberalizmus nem jelent korlátlanságot, az az anarchia

alapvető és gyakori hiba a kettő keverése, kár hogy nem sikerül megérteni azt, amit kritizálsz, de legalább értetlenül is szabad kritizálnod, igaz? :)

-lásd korábbi pont, azért mert elfogadom, lelkesedni még nem kell, egyébként meg senki és semmi nem hibátlan, egy eszme sem, és követői sem

-az utolsó meg egy nehezen értelmezhető bullshit

----

személyes véleményem pedig, azon túl, hogy az én számomra ártatlan áldozatok vannak csupán, mert a vélemény kritikájába nem fér bele a forrásának legyilkolása, más ártatlanabbaké meg még úgyse, nekem nem fér a fejembe az áldozatok hibáztatása, de el kell fogadjam, az emberek egy részénél a gondolkodási séma ez.

Részvétem minden áldozatnak.

Ugyanakkor minden vicc alapja a karikatúra, a kifigurázás. A túlzás, a sarkítás.

Vannak jó és kevésbé jól sikerült viccek. Vannak sértőre sikerült viccek.

És? A viccet ezért még nem szeretném betiltani, és azt sem szeretném, ha más mondaná meg, hogy mi lehet vicces és mi nem.

Felnőtt gondolkodó lény vagyok, majd én eldöntöm, és azt olvasom ami nekem vicces. Aki meg mást olvas az olvassa azt.

Persze én a rövidszoknyát sem akarom betiltani, azért hogy ne essek kísértésbe, jaj, mert tudom kezelni a szexualitás kérdését is.

Érdekes látni ezt a kacskaringós kört amit a magyar társadalom leírt az elmúlt 25 év alatt.

Félni kezdtünk a szabadságtól, amit előtte annyira akartunk, mert ahhoz fel kéne nőni is, na meg önálló lénynek kellene lenni ...

majd egyszer lesz rá igény megint, most úgy tűnik hogy egyre kevésbé.

Ennyiben bizony nagyon is a szabadságról szól most ami Párizsban történt, és a szabadság kérdése sokszor lesz még aktuális, ahogy a Nyugat szép lassan feladja apránként.

Itthon meg?

Most jön az a világ, ahol nemi érésben megrekedt, humortalan alacsonyképességűek majd előírják, hogy mit írjál, mivel vicceljél, hogy öltözzél. Nem fogok lelkesedni érte, de ha ezt akarja a szintén gyermeki többség...nem ördögtől való, csak a személyes véleményem szerint visszalépés. Aztán egyszer hátha felnövünk majd mégis.

Addig meg maradhatunk gyerekek, hibáztathatunk mindig mást, mószerolgathatjuk egymást a viceházmesterek földjén, elvegetálgatunk majd szépen, már azok akik itt maradnak. Akik meg felnőttek értelmileg, azok egy része meg elhúzott a felnőttek földjére, ahol önállóan gondolkodhatnak, és ahol még érték a szólásszabadság (egy ideig még).

#718034 birkanyiiroo Előzmény: #718031

"...sajtószabadság eszméjének lekicsinylését"

ne haragudj, de mi köze van a sajtószabadságnak pld. az ilyen címlappal megjelenő újságokhoz?

https://pbs.twimg.com/media/B6xEuQQIgAAo5e_.jpg

itt pedig 5 mondat, ami alapjaiban rendíti meg a szabadelvű eszmerendszer illúzióját:

"A szabad véleménynyilvánítás kritikája láthatólag nem tartozik bele a szabad véleménynyilvánítás körébe."

...

"A tőrőlmetszett szabadelvűnek semmiért sem lenne szabad annyira lelkesednie, mint azért, ami szemléletétől különbözik; és minél inkább különbözik valami tőle, annál inkább lelkesednie kellene érte."

...

"A liberalizmus inkoherenciáját többek között az mutatja, hogy aki megpróbálná konzekvensen keresztülvinni, annak az antiliberalizmust is üdvözölnie kellene."

...

"A máskéntgondolkozás elkötelezett hívei nem minden máskéntgondolkozásnak, hanem csak egy bizonyos jellegű máskéntgondolkozásnak a hívei."

...

"Amennyire hatástalan küzdelmet folytat a liberalizmus a terrorizmussal szemben, éppen annyira hatékonyan küzd mindenféle magasrendűség ellen."

...

:)

#718033 Kiss Zoltán Előzmény: #718024

Túl közeli még ez a tragikus esemény,ilyenkor az indulatok pro és kontra hamar elszabadulhatnak.Lehet egyetérteni,és lehet nem a szerkesztőség dolgozóinak a tevékenységével,de most csak a részvétnek van itt az ideje!

#718032 tozsdenyul Előzmény: #718029

Egyébként meg évekkel ezelőtt megmondtam, rossz lesz megint zsidónak lenni.

Nem nehéz megjósolni a folyamatokat, az emberi természet ilyen, 70%-nál legalább, aki nem tudja meghaladni.

Rossz lesz nőnek is lenni, rossz lesz kritikusnak, úgy egyáltalán gondolkodónak lenni.

Fog majd hiányozni sokaknak a liberalizmus, amikor hiány lesz belőle.

Hogy hol tartunk ebben a folyamatban, az többek között a te szövegeiden is lemérhető.

Amúgy meg érik a fentiek mellett az arab-európai konfrontáció is.

Ennyit a folyamatokról, amiket látni akarsz.

Sokaknak lesz rossz, de ahogy számtalanszor már, a zsidóknak kivételes szerep jut majd megint, amikor a gyülölet keres célt magának.

#718031 tozsdenyul Előzmény: #718030

Akkor nyilván mást értünk a kifejezés alatt, de ez a legkevesebb.

Nagyon sok ártatlan halt meg, akiknek semmi közük nem volt semmilyen célhoz.

Fuj, ezek a gusztustalan zsidók.

Az én részemről részvétem minden áldozatnak.

A gusztustalanságok tárgyalását, gyülölködést, sajtószabadság eszméjének lekicsinylését, az érte meghaltak nevében is meghagyom a gyász órájában azoknak, akiknek más gondolatuk nincsen.

#718030 matgab Előzmény: #718027

amúgy meg nem válogatás nélkül volt, hanem igencsak célzottan... Ha válogatás nélkül lett volna, akkor nem tudtuk volna, hogy miért ölték meg őket..

#718029 matgab Előzmény: #718027

Ha valaki nem tud vagy nem akar a folyamatok mögé látni, azzal nem tudok mit kezdeni...

Sajnos az emberek 70%-a nem szeret gondolkodni, pont ezt tudja a politika kihasználni.