Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika és társadalom ahogy ÉN látom...

Re: nincs cím

#713853 matgab Előzmény: #713819

Na pont erre mondtam, hogy a royaltyt is meg kellene adóztatni...

Amúgy a cikkben ahhoz képest, hogy adószakértő írta elég sok hozzá nem értő vagy pongyola megfogalmazás van.

Pl. A royalty összegével az adóalap nem csökkenthető max az adózás előtti eredmény, ami viszont nyilván a végső adóalap kiindulási pontja.

Az hogy mekkora társasági adót mutat ki a Tesco a hazai beszálmolójában és mennyit a nemzetköziben az két külön dolog. Pl. IFRS szempontjából a helyi iparűzési adó is társasági adó soron kell bemutatni, míg a magyar beszámolóban ez egyéb ráfordítás. Egy TESCO sztem HIPA-t elég sokat fizet sztem.

Az adóalap csökkentő tételekről nem igazán van információnk, márpedig a Magyarországon hagyott 2,5 milliárd után a cikk szerint csak 57 milliót fizetett a cég a 250 millió helyett. De ezt okozhatja pl. az is, ha a cég az eszközök értékcsökkenési leírást az adótörvénynél degresszívebb módon írja le, vagy volt elhatárolt vesztesége, azaz önmagában ez az információ nem mond semmit.

Szóval mondanám egy populista szakmaitlan cikknek.

Mindamellett az biztos, hogy az egy elhibázott lépés volt anno a szoci kormnyok részéről, hogy az összes nagyáruházat ráeresztették a magyar élelmiszer piacra, mert a kis közértek biztos, hogy több munkaerőt foglalkoztattak és kiegyenlítettebb -egészségesebb -erőviszonyokat tartottak fent a termelőkkel, mint ezek a nagy áruházak... Ergo nemzetgazdasági szempontból a hipermarketek károsak. De akkor sem így kellene intézni az ellehetetlenésüket...

#713819 Boby. Előzmény: #713784

"Meg oké, hogy a lokális kis közérteket támogatni kell, de hogy egy adott adó hatvanszorosa legyen egy másik ugyanabban a szektorban dolgozó cégnek, az durva... "

Érdekes látni a szittya magyarok multi siratását.Azért mielőtt szeppukut követnél el ősi szittya szokás szerint, ajánlom elolvasni az alábbi cikket,amely a Tesco 2010. február 28-án lezárt pénzügyi évéről szól és megállapítja, hogy e cég Magyarországon fizetett összes adóterhelése 3 százalék!

http://adozona.hu/archive/20110128_valsagado_

#713784 matgab Előzmény: #713783

Ennyi erővel azt mondom kár volt 3 évvel ezelőtt küzdeni a francia cégekkel, meghozták volna ezt a szabályt és ma már nem lenne utalványos cég.

Meg oké, hogy a lokális kis közérteket támogatni kell, de hogy egy adott adó hatvanszorosa legyen egy másik ugyanabban a szektorban dolgozó cégnek, az durva...

#713783 matgab Előzmény: #713240

http://www.portfolio.hu/gazdasag/kkv/bezarnak_a_boltok_vasarnaponkent_marciustol_2.5.206077.html

Ez legalább akkora baromság, mint az internet adó...

Gyakorlatilag én nem értem a Fideszt, hogy miért akarja kinyírni a saját szavazótáborát...

Illetve nyilván értem, a 400 m2 alatti trafikok és CBA-knak akarnak mesterségesen piacot generálni, de ezzel tényleg kicsit túllőnek a célon, erre már én is azt mondom, így nem lehet fiúk...

A cafeteria visszaszorítását sem értem... Mert a cafeteria rendszernek igenis megvan a szociális értelme és a lokális piacok gazdasági támogatása is.

Egyszerűen le vagyok döbbenve azon , hogy az elmúlt 4 év okos és értelmes politizálása után most mintha elgurulni látszana a gyógyszer...

Lehet, hogy lehet készülni a Jobbik kormányzására?? Vagy egy anarchikus 33-33-33%-os parlamentre?

Tényleg nem értem...

#713782 matgab Előzmény: #713240

http://www.portfolio.hu/gazdasag/kkv/bezarnak_a_boltok_vasarnaponkent_marciustol_2.5.206077.html

Ez legalább akkora baromság, mint az internet adó...

Gyakorlatilag én nem értem a Fideszt, hogy miért akarja kinyírni a saját szavazótáborát...

Illetve nyilván értem, a 400 m2 alatti trafikok és CBA-knak akarnak mesterségesen piacot generálni, de ezzel tényleg kicsit túllőnek a célon, erre már én is azt mondom, így nem lehet fiúk...

A cafeteria visszaszorítását sem értem... Mert a cafeteria rendszernek igenis megvan a szociális értelme és a lokális piacok gazdasági támogatása is.

Egyszerűen le vagyok döbbenve azon , hogy az elmúlt 4 év okos és értelmes politizálása után most mintha elgurulni látszana a gyógyszer...

Lehet, hogy lehet készülni a Jobbik kormányzására?? Vagy egy anarchikus 33-33-33%-os parlamentre?

Tényleg nem értem...

A főnök ma Soltvadkerten…

#713240 walex

A főnök ma Soltvadkerten adott át egy EU-s pénzből épült óvodát.

Re: a szigetlakók :o)

#713237 Turkoglu Előzmény: #713229

A főnök Bécsbe jár kezeltetni magát mert ott nyilván jobb az egészségügy, felírhatnának neki valami "leszarom" tablettát aztán mehetne itthon minden teljesen flottul a párton belüli értelmes arcok irányításával...

A főnök meg csak integetne mint Castro v. Jelcin az emelvényről...

Több ideje is lenne az összes NBI-es meccsre kimehetne a testőreivel együtt, mindjárt nőne 10-el az átlag nézőszám...

#713229 banyaiz Előzmény: #713130

"Varga Misi rángatta a kezem" mint az oviban.

Kb így tudtam volna elképelni az ügymenet. Ezért van ennyi baromság, ott ülnek értelmes emberek ( már aki) de a főnök nem bírja a kritikát aztán senki nem mer pisszenni se mert Viktor azt mondta akkor ellenvetésnek nincs helye. Nem csoda, hogy kijönnek ilyen ökörségek.

#713227 banyaiz Előzmény: #713130

http://index.hu/gazdasag/2014/10/31/szazadveg_mellar_tamas/

Akkor erről mi a véleményed? Elmebetegség kontra államigazgatásban elfolyó pénzek témakörben olyan embertől aki eléggé közelről látta.

"Századvég egy pénzmosoda" "Valamit kaparjatok össze majd úgyis kifizetik" "Varga Miska rángatta a kezemet, hogy ne mondjak ilyet, és egyből látszott, hogy Orbán a kritikát abszolút nem tudja elviselni". Hát igen aki miniszterelnökként nem lehet szólni nincs igaza az tényleg teljesen normálisnak tűnik. Hát erről beszélek.

#713225 Bendeguz Előzmény: #713207

Ausztriában is zárva minden bolt vasárnap, hajam égnek áll tőle. Nem azért, mert annyira vásárolnom kéne, egyszerűen a lehetőség hiánya.

#713207 matgab Előzmény: #713180

szerinted a multik ha vasárnap nem kell nyitva tartaniuk akkor az alkalmazottaik hány százalékát bocsátanák el egyből?

Milyen hatása lenne ennek az ÁFA és egyéb adó bevételekre??

A kis boltok szerinted bejelentik az alkalmazottaikat fullosan?

A turista szerinted elhalasztaná hétfőre a vasárnapi vásárlását?

A határ mentén élők vásárlásait hogyan befolyásolná az, hogy mondjuk 2 km-rel odébb nyitva vannak az üzletek (nem az osztrák határ)...

Ez megint olyan politikusok találták ki, akik az életben nem dolgoztak, viszont a mi adó pénzünkből hétköznap járnak shoppingolni Ausztriába...

#713181 Turkoglu Előzmény: #713178

A kereszténydemokrata ökrök minden évnem előlépnek ezzel a baromságukkal... a hajam égnek áll az egésztől

Nekem például a gyerekeimnek rendszeresen meccseik vannak zömében szombatonként amire természetesen megyek velük, úgyhogy vasárnapi vásárló vagyok...

A következő húzásuk meg az lehetne ,hogy elő is írnák, hogy vasárnap menjek misére, ahol a szentatya elmondaná nekem, hogy miért és kire kell szavazzak majd...

#713179 matgab Előzmény: #713178

ezt az ötletet ki adta már megint nekik? A trafik az miért lehet nyitva vasárnap? Na arra pont elvileg semmi szükség...

#713178 matgab Előzmény: #713175

http://www.portfolio.hu/gazdasag/szeretned-e_hogy_a_boltok_vasarnap_zarva_tartsanak_szavazz.5.205765.html

"Nein, nein , nein" hogy Wasit idézzem Erdőbényéről...

Tényleg elvesztik a józan eszüket! Miért kellene hogy az üzletek zárva legyenek vasárnap?

Nem emiatt nem mennek az emberek templomba...

Mennyi üzlet fog tönkremenni, ha a vaásrnapi árbevételét elveszti, amellett, hogy a bérleti díját fizetnie kell (hiszen ez alapján kötötte meg anno a bérleti szerződését, hogy kalkulált a vasárnapi bevételekkel)!!

Mennyi ÁFA bevételtől fog elesni a kisebb fogyasztás okán?

Mennyi munkaerőt fognak a multik elbocsátani a szolgáltató szektorból? Pontosan a munkavállalók 1/7-ét!

Komolyan ezek nem akarnak kormányon maradni...?!?

Orbán visszavonatja az i…

#713164 Lenthor

Orbán visszavonatja az internetadó törvénytervezetét. Indok ők kiterjesztett távközlési adót szerettek volna bevezetni, de az emberek az internettel kapcsolták ezt össze. Így nem terjeszthetik be. Januárban viszont nemzeti konzultációt tartanak!