Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ibiza blog

Re: nincs cím

#713232 BudFox

"Utcán volt egy lajtos kocsi..rajta egy db üvegpohár..a lajtos kocsiban a kvasz..erjesztett kenyér és alma..abból az egy pohárból ivott mindenki...majd visszarakták.."

Egyik ismerősöm régen kamionsofőr volt, és járt Oroszországba is...

Egyszer valami vidéki városban állt meg...látja hogy emberek állnak valamiért sorba...

de olyan 50 -en állnak sorba...

előremegy..megnézi miért állnak sorba.

Aztmondja olyat még nem látott,...volt egy üdítő automata ott...olyan pre-mix -rendszerű

ami sűrítményből és szódából állítja elő az üdítőt, mint a Mcdonaldsban...

szóval volt rajta két gomb : Kiwi, és narancs. és volt egy üvegpohár ott, meg egy kiszolgáló.

Jött a sorban következő...kért egy italt...megitta...

a kiszolgáló fogta utána a poharat, elöblítette, majd jött a követező ember a sorban :-))

#713226 BudFox

Tisztára olyan kaland mint a Terminál -c. filmben Tom Hanks -el :-))

az a fickó,...tutira rá is illik a szituáció :-))

lehet hogy már a büféből kunyerálta el a kávéhoz adott kekszeket, és töltötte meg ketchuppel :-)

vagy a hordárkocsikból szedte kis az aprópénzeket hogy büfében tudjon valamit venni :_)

kár hogy nem volt akkor még kamerás mobiltelefon...jó kis emlékek lettek volna ezek a helyes orosz lányok :-)

apropó...ti végül is, milyen cégnél dolgoztatok?

ahogy leírtad, valami elektrotechnikai berendezéseket, komolyabb felszereléseket állítottatok üzembe, vagy tartottatok karban.

#713212 BudFox

Gyááááá ! mekkora sztorik ezek :_)))

nem semmi kalandjaid voltak kinnt...

sok ilyen nepper lehetett akkor ott kinnt.

azok a gengszterek akik elvittek, biztos valami kábítószert tettek az italodba..lehet ki akartak rabolni, vagy valami...elvenni az irataidat, kitudja.

Anyám is volt kinnt még régen Jerevánban.

Farmert vitt ki eladni, meg amit tudott.

Sétál JErevánban az utcán, és az Orosz nők odajöttek hozzá és a ruháját húzogatják : Ez mennyi ? ez mennyi ?

megvették volna az összes ruhát ami rajta volt :-)

Itthon PEsten a belvárosban szeretett anyám a legjobb butiikban öltözködni, és jól is nézett ki szerintem :-)

amit eladott farmert, csempészárút azon elektromos fúrót, meg barkácsgépet vett apámnak ...

tán még meg is van az a fúró.

#713101 BudFox Előzmény: #713095

jah...én mindent el tudok adni :D

akinek eladtam van neki 2800 darab...még képeket is mutatott..komoly gyűjtő.

Úgy vagyok vele hogy tele a garázs ilyen régi cuccokkal...gondoltam felpakolok mindent az apródra...sok mindent eladtam már :

van pl régi rádiókból gyűjteményem, 44 tételből már csak 19 van meg....elkezdtem egypárat venni, és hipp-hopp már 50 darab volt hirtelen..most kis haszonnal eladogatom.

de elvitték a régi DVD lejátszómat, régi projektoromat, régi CD lejátszómat, házimozi rendszer hangfalait 6 óra alatt eladtam, erősítőt, is stb... hobbi :-)

#713100 BudFox

kár hogy nem voltál ilyen thai bárokban..:-))

Valami orosz sztorit meséljél még oroszországról.

pl....minden olyan szürke volt ott ? nem volt olyan színes mint mondjuk nyugaton ?

boltok ? emberek ?

tapasztalatok ?

#713099 BudFox

aha...szóval olyan 10-200 dollárig bármi..

akkor a 200 dollár elég nagy pénz lehetett, gondolom az a luxus féle lehetett mindennel, és biztos hogy bundában érkezett :-))

...no azért az is dícsérendő hogy a szegénység ellenére törődtek a veteránokkal.

#713097 KawaBazsy Előzmény: #713095

Matchboxok nekem is mind megvannak, vmint a plüss játékok is. Úgyhogy akár fiam, akár lányom lesz, nem kell messzire mennie játékért.. :-)

#713095 Sumér harcos Előzmény: #713088

bexarok,eladtál 21dbot belőle 5800ért......

nem semmi..ezt nem gondoltam,hogy gyűjtik még.

nekem egyik unakatesóm gyűjtötte őket eszetlen módon,mindenhol az volt már a radiátorcsövön,szekrényeken akkoriban,de biztosan kidobta már....

nekem 1975-1988 összes matchbox megvan még...autoskártyák....gombfocik...a jo ég tudja mi nem..

igazából a mai gyerek teljesen más dimenzio már.....valóban azonnal kihisztizve minden drága dolog...de aszongyák minden 2.os gyereknek okostelkó van már.....hihetetlen.

#713093 Sumér harcos

ez sem rossz:)

egyszer jártam ugy a müpában....mentünk vmi előadásra.....és hoztak egy szellemileg nem egészen korrekt kisebb csoportot is.....a büfében ülünk 2en egy asztalnál,erre sutty odaült hozzánk 2emberke,se kérdés semmi...először néztem mi lesz ebből,vigyorogtak ott...

később ez a 2illető, bent a teremben is akciozott,már közönség őket nézte...áá mondom a kinti büfés haverok:)

#713088 BudFox Előzmény: #713087

:D

na, még egy...teljesen más világból való , megmosolyogni való régi történet :

No, én elsős lehettem mikor valahogy elkezdtem gyűjteni a sörösdobozokat....

nagynéném Sopronban a vámhivatalban volt irodista, és én egyszer voltam a Kópházai határátkelőn...

Aztán észrevettem hogy a kukák csurig tele voltak ilyen színes, nagyon frankó dobozokkal :-))

de szó szerint dugig tele volt estére mind :-))

Hazahoztam magammal kb. 6 dobozt...

Aztán megkértem nagynénémet hogy valami ismerősével "guberáltasson" már össze nekem a Kópházai parkolóból ilyen frankó dobozokat...tényleg leesett az állam hogy micsoda szépek voltak...

Aztán úgy is lett..két zsák dobozt kaptam onnan....megkérték a takarítókat hogy szedjenek össze nekem dobozokat..(ezek amik a kartondobozba lettek rendszerezve) itthon a nagymamám meg adott egy gumikesztyűt...egy nagy lavórt, mosogatgószerrel...és a kertben a kőasztalon szépen elöblítgettem őket .-))

mikor megszáradtam felraktam az egész készletet így gúlába, napokig nézegettem, meg a keresztanyám is...hogy micsoda szépek .-)))

Hiába...más idők voltak azok...kis dolgoknak is mennyire tudtunk örülni .-)) régi emlékek...

Most mondjátok meg...egy mai kisiskolás mikor tud örülni ilyen "apró" dolgoknak manapság ?

ha nem kap okostelefont, meg internetet, fel van háborodva ha nincs neki.

Azért is írom ezt, mert nemrég megtaláltam a dobozokat a régi padláson...és felraktam a netre eladni...és már el is adtam 21 darabot 5800 -ért :D

mára megjött az ára ezeknek a "kincseknek". Pepsi és Coca cola , Fantás, régi dobozok aranyat érnek.

#713087 KawaBazsy Előzmény: #713085

Ja, meg a pingpong show.. Amikor én mentem, akkor hiába magyaráztam, h engem ezek meg a k.vák nem érdekelnek, az egyéb látnivalók miatt megyek, a pinabubus beállítottságú haverok nem hittek nekem.. :-)

#713085 BudFox Előzmény: #713083

jesszusom...ez nem is tudtam...

fura világban élünk..

No..majd Ibiza jön és biztos mesél valami olyat is hogy egy bárban a csaj a puncijával fogta meg a cigit, vagy úgy szívta el..stb....az mennyivel jobb, nem ?:D

#713084 BudFox Előzmény: #713082

Szóval én még kicsi voltam a régi rendszer idején...olyan nem lehetett hogy helyes Orosz csajoknak csapjam a szelet Moszkvában..stb :-)))

Se Thaiföldi kalandok csajos bárokban...

Amikor először a keresztpapám kivitt minket Oberwart -ba,1986 -ban, Ausztriába megálltunk Deutschkreutz -ban, az első faluban ....

Volt az első faluban egy Puma márkabolt, cipőbolt...és vettek nekem egy Puma sportcipőt :_)))

én voltam a legmenőbb itthon a tornaórán :-))) senkinek nem volt olyan menő cipője :D

Aztán bementünk az első Billa -ba...és emlékszem...elámultam hogy egy egész sor polc tele volt finomabbnál finomabb csokival, és olyan színes, mindenféle formájú csokikkal, szebbnél -szebb csomagolású csokikkal..csak álltam ott :D Földbe is gyökerezett a lábam ott :-))

itthoni választéknál fényévekkel jobb volt.. :-))

Ez maradt meg bennem legelőször amikor Ausztriába jártunk :-))) lehet ezért lettünk cukrászok ?

DE jártunk még akkoriban a DOGRO árúházban is..arra emlékszik valaki ? bokszoló krokodil volt az emblémája :-)

meg a Shopping City -ben is...más dimenzió volt mint itthon valamelyik vidéki városban a nagy árúház az biztos.

emlékszem apám , anyám meg keresztanyám azon nevettek itthon hogy vásároltak a DOGRO -ban, és akkora nagy volt az egész, meg olyan nagy árúkínálat...a nagy ámuldozásban elhagyták a bevásárló kocsijukat is...meg sem találták...már félig tele volt rakva pedig...nem voltak hozzászokva ekkora helyekhez meg nyüzsgéshez, csak ilyen 20-30 négyzetméteres kis boltokhoz itthon :D....hozni kellett egy új kocsit és megpakolni megint.

ma már sok ilyen dolgon csak mosolyog az ember...:-)

#713083 KawaBazsy Előzmény: #713080

Még kiskorukban nevelik át őket, ugyanis a szülőknek több biztosíték az, h a lányuk gondoskodni fog róluk, mintha a fiuktó várnák..

#713082 BudFox

No, amíg Ibiza kiküldetésben van addig had meséljek el én is egykét vámos-régi rendszer sztorit.:

Én még kicsi voltam amikor tartott a régi rendszer.

Épesapám mérnök volt, villamosmérnök, és haverjával kitalálták kb. 1987 -ben hogy hóláncot fognak gyártani....

ne kérdezzétek hogy hogyan jutott eszükbe a hólánc :-))

No, lánc kellett ugyebár,

Szlovákiából lehetett olcsón hóláncnak való anyagot behozni,

hát kimentünk egy adag hóláncért családostul a Skoda kisbuszunkkal. :)

olyan 200 kg -t vettünk...annyit bírhatott el kb. a Skoda hogy még ne legyen feltűnő.

Berakták apámék a hátsó és a középső üléssor alá, és leterítették egy pokróccal.

Anyám meg rámparancsolt hogy hogy oda üljek rá, és ott játszok,

vagy volt egy paplan is mellettem, hogy majd ott alszok.

Ha vámosok érdeklődnek, hát ott szeret aludni a gyerek és kész.

Láncot meg nem veszi észre senki :-))

Így voltam benne az egyik "csempészésben" :D

jah.....a hólánc biznisz nem nagyon vált be...nem is értem :DD

pedig profin meg volt csinálva...apám tervezte az összekapcsoló zárat hozzá...

színes műanyag slag darabok voltak rajta..hogy a felnit meg ne sértse a huzal..

profi reklám-hordtáska is volt hozzá...

tán egy darab maradt meg nekünk mutatóba...

úgy 6-7 éve nagy hó volt...és kitaláltam hogy vegyük elő, próbáljuk ki....

mi magunk sosem használtuk...ráraktuk a Skoda :)) hűtőkocsinkra,

és furikáztunk egyet a kisvárosban.

Úgy ment át a gyenge Skoda Felcia Pick up a 40-50 cm -es havon, még emelkedőben is mintha ott sem lett volna..:-))

#713080 BudFox

ezt sosem értem hogy ilyen távolkeleti fickókat mi visz rá arra hogy nőnek öltözzenek, és kurvának álljanak...

mondjuk aki meg akarja valahogy ismerni ezeket a "csajokat" nem árt előtte ilyen ....shemale....oldalakat nézegetni...akkor talán lesz annyi érzéke hogy egyből felismeri őket :D

#713078 BudFox

winrar nevű programot kell letölteni hozzá, - kis program, ez kicsomagolja.

ha nemmegy majd átküldöm Jpg -ben is.

#713075 BudFox Előzmény: #713071

még élek...rengeteget dolgoztam az elmúlt időkben...tudod ez a GEkko sosem hagy pihenni :-)