Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Politika totyik

Re: nincs cím

#710680 banyaiz Előzmény: #710646

Hozta azt a "taktikát" amit más ügyekben is követnek . Azaz nem a valóságban történő események fontosak , nem a különböző közgazdasági, jogi, matematikai , egyéb területek definíciói szerinti történés , hanem amit elképzeltek maguknak, hogy jól hangzik az adott történésről. :)

Mindenkitől furcsán hangzik.

DE egy gazd minisztertől valóban úgy hat mintha megőrült volna. Ehhez hozzájött még némi bal****kodás is,

Amit szintén a fenti stílusban utasított vissza. Ettől még szánalmasabbnak tűnt.

Nekem ennyi a véleményem az emberről. A jegybankban is ezt megcsillogtatja néha, de még nem nagy dózisban , szerencsére.

Forintosítás most kínálja magát jelentősen lecsökkent a Ft hitel kamatok és dev hitel kamatok közötti különbség, piacokon nyugalom. Szóval most mehetne.

#710649 prospero Előzmény: #710623

Már régen nem foglalkozom a kormány kommunikációjával, mert azzal nemigen tudnak megszólítani. Ha látom egy intézkedésről, hogy lehetnek pozitív következményei akkor tudom támogatni. Itt can pl. A végtörlesztés kérdése: 2011-ben nagyon negatív volt a megítélése, bóvliba kerültünk miatta. De az ország sérülékenysége devizasokkoktól jelentősen csökkent. Már akkor mondtam Neked hogy 2 év múlva már nem lesz bizalomcsökkentő ez a lépés, sőt jobb gazdasági helyzetbe fogunk kerülni. Lehet, hogy a kommunikácio rossz volt hozzá, gonosz bankok stb. Bár azt sem értem miért kellett volna polkorrektnek lenni a bankok szerepével szemben ebben a történetben.y

#710646 prospero Előzmény: #710623

A fogadókészséget nagyban befolyásolja, hogy miaz amin szocializálódott az ember. Ha neolib tanokon, a piac jobb szervezőerő, mint az állam stb, akkor nehezen fogadja el a más gondolatokat és akkor jön, hogy hülyeség, meg rossz a színvonal.

1-2 évvel ezelőtt még maga Matolcsy volt a patás ördög, és dokan azt jósolták, hogy össze fog omlani a forint, ha jegybankelnök lesz. Neolib tanokon szocializáltak meggyőződése, hogy Matolcsy egy őrült, de nem tudják megmagyarázni, hogy azok a fegyverek amiket bevetett miért működnek. Pl. Nhp., aminek bevezetését ugyan várhattuk volna Simortól, vagy jegybanki csökkentést...

Mai hír: bankok elismerték, hogy most van olyan állapotban a gazdaság, hogy képesek vagyunk forintosítani a hiteleket.

#710623 banyaiz Előzmény: #710559

Nem itt kezdődik vsz a probléma. Államosítás/piac, szociáldemokrácia/vadkapitalizmus. Nagyon fontos kérdések aránya, módja stb.

De a problémám ott kezdődik mikor a megválasztott vezetőm legyen az akárki úgy szól hozzám mintha a gyogyóban lennénk. Teljesen mindegy milyen témában, és mi a célja ezzel. Ez nem normális állapot.

Az ilyet azt tartogassa a hűbéreseinek akik tapsolnak bármit mond.

Itt kezdődik a gond. Ha elmondja mit miért akar normálisan értelmesen maximum nem értek a konkrét intézkedéssel egyet. De legyen bármi is az intézkedés ha így adja elő akkor részemről zéró tolerancia. Ezek is bumerángok mert mi lesz ebből a tendenciából, minden fontos kérdés ilyen szinten zajlik? Sok jó nem az biztos.

Kb az a kép rajzolódik ebből ki, hogy lökjük vmi moslékot a disznóknak (értsd választók) és utána tudunk foglalkozni a fontos dolgokkal (értsd mit lehet még ellopni :)

Sajnos ezt a látottak nem is cáfolják, sőt.

#710620 Ibiza Előzmény: #710582

ez akkor lenne igaz ha nm vesszük figyelembe az elveszett pénzt és a feketepiacot..a kábszer és fegyverkereskedelmet..a nem aktív széfekben gubbasztó zsetonokat...a pénz nagy része virtuális..

#710619 banyaiz Előzmény: #710618

Ebben az ellenzék sem tud egy alternatívát felkínálni , mert hasonlóan politizálnak. Szellemi mélyszegénység. :) Disznók és tehenek párbeszédét előadják , bár abban lehet több értelem van csak nem tudjuk mit szövegelnek egymásnak.

Mit akarunk egyáltalán elérni azt tudjuk, vagy kiderült? Azon kívül, hogy mindenki gonosz ?

Ebben a közegben egy Bokros kiemelkedik vsz. Aztán ha miniszterelnök lenne egyszer mit tudna kezdeni az egy másik kérdés. Ez egyelőre nem "fenyeget". :)

#710618 banyaiz Előzmény: #710558

Egyik pillanatról a másikra egy teljesen más világrend. Egyik héten még a dolgozó népet szolgálod a másikon már saját magadat. :)

Nem könnyű váltás .

Azóta sem sikerült ezt feldolgoznia az országnak.

Ezt nagyjából megértem. A közbeszéd értelmi színvonalának ekkora csökkenését ami 25 év alatt bekövetkezett már nem.

Illetve azt sem , hogy az állam megszervezése ennyire silány kell legyen amilyen, körülmények ide vagy oda. Ez egy olyan versenyhátrány amit saját hatáskörben azért lehetne kezelni. Itt nem arra gondolok mennyi segélyt osztunk ki és a többi , hanem szervezeti felépítés, mennyire hatékony a "rendszer", mennyi ember dolgozik az államnak és a többi. Rengeteg pénz elfolyik itt. Ezért sem tudok tapsolni államosításoknak.

Érdemi vitákra "sorskérdésekről" nem is kerülhet sor, hiszen azon a szinten megy a közbeszéd a megszorítást minek hívjuk, vagy ki mit lopott, és anyázás. De közben megyünk valahová ki tudja hová kedves vezetőnkön kívül, lehet ő se. :)

#710616 prospero Előzmény: #710602

Szerintem teljesen természetes, hogy ha az emberek azt érzik, hogy a privatizácio és a magánosítás kudarcos, akkor azokban a szegmensekben ahol egyébként az állami tulajdon stratégiai jelentőségű nyugati országokban is, ezeken a területeken az állami tulajdon térnyerésének pártolása nagyon is normális emberi reakció. Mondhatnám úgy is, hogy az előző időszakok privatizációs ámokfutásának korrekciója zajlik az emberek gondolkodásában is, mert felismerték, hogy a tisztán állami tulajdon nem jó, de az sem jó, ha minden piaci kézben van. Szerintem ez teljesen normális reakció az emberektől, sőt még azt is mondanám, hogy racionális is..

#710604 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #710584

Köszi! Tisztában voltam vele, hogy nem új a történet, csak most lett megint némi aktualitása (így a szülők iránti nagy tisztelet idején :-) és próbáltam óvatosan fogalmazni, mert ki tudja.. :-) Igaza is volt a Szíjjas gyereknek mikor azt mondotta a napokban, hogy: A szüleim sikeresek, és?? :-) oszt mi van a Luxus baloldallal?(mostanában valahogy kevesebbet hallom....) Az már le van xarva? :-)

#710602 Ricsi Előzmény: #710600

Hogy miért nincs támogatottsága?

Mert az ország nagy része komcsi, és szerintem leghamarabb a mostani 20 évesek lesznek az elsők, akik már nem azok.

Most mindenki ráugrik mindenféle populista süketelésre (rezsicsökkentés, banki elszámoltatás, de mondhatnék a másik oldalról is, csak nem jut eszembe). Amíg a populizmus vezeti az emberek gondolkodását és az, hogy dögöljön meg a másik, addig itt nem lesz változás.

Szerinted miért van az, hogy mindenféle harcot és háborút hirdetünk minden és mindenki ellen, és ez tetszik az embereknek? Miért nem lehet békességben élni?

Még mindenki az államosítást látja a legjobb dolognak. Államosítsuk a közműveket, a bankokat, a tökömtudja miket. De az államosítás komcsi dolog, és amíg ennek az emberek nagy része tapsol, addig itt semmi nem fog változni, és normális pártnak nem lesz támogatottsága.

#710601 Ricsi Előzmény: #710600

Már mondtam értelmesen, ha ez az ország a vezetők tekintetében csak ennyire képes, akkor ...

Továbbra sem írom le megfogalmazva, mert megsértenék valakit.

#710600 prospero Előzmény: #710598

Hol van az a szerinted" normális" ember? Mutasd meg, nevezdd meg és bírja az ország támogatását: képes választást nyerni, bizalmat ébreszteni maga iránt, van koncepciója azon túl, hogy váltsuk le a zorbánt.majd azt is magyarázd meg Nekem, hogyha szerinted "normális" miért nincs társadami támogatottsága???t,

#710598 Ricsi Előzmény: #710593

Komolyan, el nem tudod képzelni, hogy normális emberek vezessék ezt az országot?

A gazdaság meg süket duma, mert a növekedést a Merci meg az Audi csinálja, amik nem magyar cégek. Emellett olyan alacsony volt a bázis, hogy onnan nem nagy dolog növekedni. Ezzel csak a hülyéket, és a matematikailag teljes analfabétákat tudják megetetni.

#710597 Ricsi Előzmény: #710593

Ha ez az ország csak egy Gyurcsányt és egy Orbánt tud kitermelni és elképzelni vezetőnek, akkor ez a nép...

#710593 prospero Előzmény: #710560

Hát ha megnézem a jelenlegi ellenzéket, nem is értem....arra gondolsz hogy a jelenlegi ellenzék közül bárki is képes lenne vezetni az országot? Igen, de hova???

Gyurcsány államcsődbe vezette,

Bajnai az Imf karjaiba,

Bokros tudománya csak addig tart amíg van mit eladni.

A baloldali ellenzék jelenlegi állapota tökéletesen megmutatja, hogy hol tartana az ország, ha még mibdig ők vezetnék. 10 nappal a választások előtt megvan a közös jelöltjük. Csak egy példa a képességekre.

Bármely országban csak társadalmi támogatottság mellett lehet intézkedéseket hozni, Jobbik jelenleg a biztos pártválasztók 10-15% át tudja maga mögött és a mérsékeltek között nagy az elutasítottsága. Milyen intézkedêseket lenne képes egy ilen támogatottságú párt elfogadtatni a társadalommal? Maximum erőszakkal, azt pedig remélem senki nem

Megjegyzem gazdasági növekedésben éllovas Magyarország az Eun belül jelenleg. ahhoz képest hogy 2010-ben kormânyváltáskor a legveszêlyeztetebb országok között említették gazdasági mutatóit tekintve, egy ùjabb államcsődre, a befektetők pedig az Imf hitelprogram folytatását várták el az Orbán kormánytól.értsd. az ország nem volt képes a saját lábán megállni.

Persze az is kè..

#710585 Ibiza Előzmény: #710575

hazai politika 3.

Vannak a mozgalmak: amik elvileg civil szerveződések adományokból tartják fenn magukat..olyan célokat tűznek ki maguk elé amiket az emberek támogatnak..

Ehhez képest ezek ma már fedőszervek..pénzmosodák..lobbizók, pártok kifizetőhelye..

Milyen állatvédő párt az amelyik hamis videókat hazugságokat terjeszt a magyar libamáj ellen..de egyetlen állatmenhelyet nem működtet vagy támogat.

Milyen zöld mozgalom az amelyik nem áll ki a magyar génmódosított vetőmagok elleni kiálláshoz?

Milyen civil mozgalom az amit pártok támogatnak vagy pártérdekeket képviselnek?

Ma már ezek is brahi helyek..pénzköltés..összeszedik a pénzeket amiket az emberek a lelkiismeretük megnyugtatására kifizetnek..plusz amit titokban lobbiktól kapnak.. van egy pénz.utazgatnak megveszik a legkorszerűbb dolgokat..egyenruhákat..csinálnak pár molinót..nem kell más csak kirakni fotózgatni..egy ismerős sajtósnak szólni jöhettek jól mutatunk az esti híradóban..láttam olyat több sajtós volt mint mozgalmár..