Szép nagy vola van.
Sajnos én nem találom az irányokat, ezért csak partvonalról nézem... :-/
Szép nagy vola van.
Sajnos én nem találom az irányokat, ezért csak partvonalról nézem... :-/
akkor 50k buktam, most egy ügyvéd 100k lenne, és még azt is elbukhatnám!
Amikor írták még nem tudták , hogy munkaköri kötelezettségük az "emberek oldalán állni"
Ha már utána akkor nem tudták megfelelően értelmezni nagy vezetőnk iránymutatását.
Esetleg szabotáltak.
Nem lennék a levél aláíróinak a helyében. :) Mostanánban nálunk ha vkire rásütik nem áll az "emberek oldalán" az kb olyan mintha a világban vkire rásütnék szept 11 óta, hogy terrorista. Nem ígér sok jót. :)
Egyetlen mentségük lehet 2010-11-12-13-ban illetve 2014 nyaráig még nem is tudhatták pontosan hogyan kell az emberek oldalára állniuk. Azóta ugye már nincs ilyen gond. Szóval minden rendben van .:)
"Levezettem nekik, hogy azóta mindkettő alacsonyabb szinten van mint az emelés előtt, de a kamatom nem csökkent."
Nekem a Bíróságtól van 2007-ből ugyan ilyen ítéletem, csak a K&H nálam még emelt is!
sztem add el ezt a levelet az OTP-nek, biztos milliárdokat fizetnének , ha a kezükben lenne egy ilyen PSZÁFos nyilatkozat! :-)
Pakolás közben a kezembe került egy levél. Anno irtam a Pszáfnak, hogy hogy is van az, hogy a CHF hitelem kamatát a bank annó a kamatkörnyezetre és a CDS felárra hivatkozva emelte.
Levezettem nekik, hogy azóta mindkettő alacsonyabb szinten van mint az emelés előtt, de a kamatom nem csökkent.
A Pszáf aztat üzente, hogy minden ok, jól van az úgy.
Most akkor ezt a levelet küldjem vissza, hogy akkor anno tévedtek?
Forintosítás idén nem lesz ez ami biztos a témában , nagyjából. Jövőre mi lesz hát lehet, hogy összejön.
Azért én döntési pozíciókban lévők helyében aggódnék egy csöppet azon meddig olyan a környezet ami kedvez egy ilyen húzásnak, pontosabban lehetővé teszi.
Mert olyan stílusban intézik mintha kurvára ráérnének, aztán nehogy koppanás legyen a vége, és megint sírás rívás kapkodás egy újabb parahullámban. Most a jegybanki kedvező, viszonylag stabil a Ft, van növekedés nálunk, költségvetésben van egy kis mozgástér, nincs különösebb para a világban stb, de csak nyújtjuk.
Példádnál maradva ez a helyzet olyan mintha végig finganád a vacsorát, de ez egyáltalán nem csökkentené a vonzerődet , telik múlik az idő házasság stb, , aztán 10 év múlva (értsd 2004-2014) megszólalna a csaj, hogy te 2004-ben annál a vacsoránál mi is volt, akkor ezért most elhagylak. :)
Kb ez történt itt.
Értem amit mondasz egyébként, csak a játékszabályokat az elején jó lett volna tisztázni, vagy legalább esemény után 1-2 évvel. Nem 10-el.
Valószínűnek tartom ha egyszer eljutunk a nagy végső forintosításhoz ott lesz ilyen kompenzáció.
"Amivel nem értek egyet, hogy ezeket a gumiszabályokat utólag! pontosítjuk. "
Azért azt te is érzed h a bank nem azért nem írt konkrétumot, inláció+ x%, bubor+y%, libor+z%, 10 éves állampapír+w%, stb. mert hülye hanem azért h legyen terepe később trükközni. És ez a baj ugyanis ezek külföldön már rég elfogadott normák. Éppen ezért nevetséges arra hivatkozni a fogyasztó szemszögéből h ezt most ut6ólag csapják a bankok nyakába, mert egyrészt 2004 előtt ezt már jogszabályba iktatták. Másrészt pedig ez olyan, h meghívsz egy csajt vacsorázni aztán az egész időt végigfingod az asztalnál. És mikor a csaj a végén azt mondja h e miatt nem akar többel látni, arra hivatkozol h miért nem szólt az elején h ne csináld.
Érted a problémát, utólag esemény után szólt :)
A forintosítás egyértelmű h jövőre lesz, mert egyrészt előbb le kell futni a mostani köröket, de méginkább azért mert az évvégi huf árfolyamot az államadósság szímítás miatt nem akarják elrontani. Sztem.
nekem mind elment tegnap.
parton.
Talán nem véletlenül említették meg a bankadó esetleges felülvizsgáltatát, örülnék neki (meg a bankok is), ha ezzel részben kompenzálnák a veszteségeiket.
Ami látszik, hogy próbálják leszalámizni ezt a problémát. :) Állandóan keménykednek, de időben annyira elcsúsztatják ezeket a "mentéseket", hogy azért vhogy a bankok tudják kezelni.
Lásd most is ez a forintosítás téma. Vagy végső mentés téma , ezt is szétszabdalták.
Ebben van egy logika, csak a kivitelezése az vmi iszonyat, állandóan farkast kiabálnak, saját magukat meghazudtolják naponta, össze vissza időpontok.
Otp árfolyam szempontjából vsz az a kérdés, hogy a forintosításhoz lesz e pozitív visszacsatolás bankadóból. Ha lesz azt vsz inkább pozitívan értékeli a piac. De hát amíg ez kiderül ...... :)
Egyoldalú kamatváltoztatások mindig voltak. Ezt a fogyasztóvédelem (pszáf) vizsgálta.
Csak most annyiban más a szitu, hogy ez a chf téma a méreténél fogva egy politikai ügy lett. Aztán itt visszamenőleg bohóckodnak.
Fogyasztóvédelem az fontos dolog, ezzel egyetértek.
Amivel nem értek egyet, hogy ezeket a gumiszabályokat utólag! pontosítjuk. Semmi akadálya nincs annak, hogy egy bank precízen , pontosan meghatározza a jövőbeni kamatváltoztatások lehetőségeit az ÁSZF-ben.
Egyedül azt kell tisztázni mi ennek az elvárt szintje, de ezt esemény előtt. Mert ez a precizitás ahogy te is írod mindig kifogásolható.
Bele akarok kötni, hogy nem elég részletes nem elég precíz bármibe belekötök.
Abba is amit most elfogadunk játékszabálynak , mert mindig van még részletesebb lehetőség.
Érted a problémámat, hogy mindez utólag zajlik , esemény után.
Forintosítás mi lesz és mikor halovány gőzöm nincs, látod mit művelnek vele most éppen jövő tavaszra ígérik. A vége az lesz marad 1000 chf összegű össz hitelállomány aztán nagy büszkén bejelentik 202x-ben , hogy forintosították. :)
inkább 100 fideszes mint 1 libsikomcsi hazaáruló patkány..de mindegyik elhúzhatna a pcsába, és egy magyar erö vezethetné az országot.