Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Re: trivialitások

#708505 Tucsok Előzmény: #708501

"a néhány naiv ember a többség támogatását élvezte"

"A nép többségének elege volt Janukovicsból."

"45-60% támogatta a tüntetéseket"

"körül néztél itthon kiket szokott a nép megszavazni"

most számit a nép vagy nem?

na ugye

#708502 tozsdenyul Előzmény: #708488

A nyelvtörvényt Turcsinov megvétózta febr. 28-án, tehát nem lépett életbe, illetve eltörölték az eltörlő törvényt...biztos találsz erről is cikket :)

Ettől függetlenül nagy marhaság kiélezett helyzetben belerúgni a kisebbségekbe, ment már el rajta magyar szabadságharc is...

#708500 tozsdenyul Előzmény: #708498

megjegyzem, a krími zöld emberkék két komplett specnaz hadosztályt jelentett, és több ezer reguláris erőt, akik az első tüntető elhalálozása után órákon belül megszálltak mindent a krímen

vajon mennyi idő kell több ezer katona odaszállításához, az akció megtervezéséhez, két specnaz hadosztály felkészítéséhez, akik egyébként az ország közepén vannak?

a balti flotta csak krém a habon :)

tehát a flotta nélkül is látszik,hogy jó előre meg volt a terv...

#708498 tozsdenyul Előzmény: #708488

nem timosenko, hanem janukovics

május 25-én voltak választások, azóta választott kormánya van ukrajnának, kb. 3 hónapig volt átmeneti kormányzás

demográfiailag nagyjából 100 éve 70% legalább az ukrán, kb. 17-20% az orosz

45-60% támogatta a tüntetéseket, felmérést végző cégtől függően

(nem janukovics leváltását, hanem konkrétan a tüntetéseket)

a balti tengeri flottáról meg nem is hallottál

ilyen ténybeli hiányosságokkal nem csoda, hogy előítéletes véleményt tudsz csak alkotni, és mivel előítéletes, nem csoda, hogy új tények az égvilágon semmiben nem befolyásolják a gondolati sémádat :)

a balti és északi flotta 5-nél több partraszállító hajója vet részt a krími akcióban PSZH-k és katonaság partraszállításával

a boszporuszon febr 25-én haladtak át, 4 nappal janukovics megdöntése után

szerintem kell 1-2 hét legalább, hogy a balti tengeren behajózzanak, és elérjék a boszporuszt...

#708496 Tucsok Előzmény: #708486

A csere amit a nép akart tökéletesen sikerült:elüldöztek egy oligarchát akinek a Wc-je is aranyból volt,hoztak egy olyat akinek a bidéje is abból van.

#708495 Ibiza Előzmény: #708485

nekem nem kerek a repülö lelövése.. régi indián trükk a másik indián törsz nyilával lövöd le a seriffet...oszt csak röhögsz a markodba.,,ráadásul akkoriban mentek amcsi szakemberek ukránoknak segiteni.

#708491 matgab Előzmény: #708488

és amellett lehet látni, hogy az usa az aki látványosan megváltoztatta külpolitikáját és a közvetlen katonai csapás helyett (Irak, Afganisztán és előtte) rájöttek, hogy sokkal olcsóbb és politikailag ezerszer kifizetődőbb és hatékonyabb létrehozni és felfegyverezni egy belső ellenzéket egy adott országban és azzal megdöntetni az aktuális hatalmat. (Szerbia, Tunézia, Líbia, Egyiptom, Szíria és Ukrajna).

Innen is látszik, hogy ki az agresszor és milyen doktrína érvényesül...

#708488 matgab Előzmény: #708484

nyelvhasználat:

http://nepszava.hu/cikk/1011825-ukran-valsag---nyugtalansagot-szulhet-a-kisebbsegi-nyelvhasznalat-korlatozasa

http://ujszo.com/online/kulfold/2014/02/23/ukrajna-kisebbsegi-nyelvhasznalati-torveny-nelkul-oroszorszag-mar

Ukrajna amióta létezik (mint minden mesterséges állam a történelem során) a megalakításától fogva belső viszályoktól szenved, kb. 50-50% az orosz és nyugat párti lakosság aránya.

Timosenkot megválasztották, és alkotmányosan nem tudták elmozdítani, csak erőszakkal.

Utána egy nem választott nyugat és pénzügyi hatalmak által támogatott kormányt tettek a helyükbe, akik azóta sem bonyolították le a választásokat (jé milyen érdekes, hogy az olasz , a görög miniszterelnök is pont Bilderberg csoport tagok voltak és egyiket sem választották meg, mégis kijelölték őket miniszterelnöknek (mint nálunk gyurcsányt...))

Hogy pont akkor és pont mekkora volt a támogatása Timosenkonak , azt nem tudom, mint ahogy északi -balti tengeri flotta akcióról sem (bár nekem nagyon nem tűnik logikusnak, hogy onnan indítsanak hadmozdulatot amikor a Krímet sokkal egyszerűbben el lehetett foglalni ahogy tették).

#708486 tozsdenyul Előzmény: #708485

Nem mondtam, hogy nincs benne ilyen-olyan ügynökség.

Persze,hogy van.

Egyébként szerintem is usa húzza a legnagyobb hasznot, de ez nem jelenti azt, hogy ők állnak minden mögött.

Az utasszállító lelövésből az ukránok húznak a legtöbbet, mégsem valószínű, hogy ők voltak. Hm?

De mindez semmit nem változtat a tényeken, amit leírtam.

A nép többségének elege volt Janukovicsból.

Az oroszok régóta készültek rá.

Putymó az alkalomra várt, és mindenféle komoly atrocitás előtt már elindította a gépezetét.

Főleg putymón múlthogy ide jutottunk, ő meg valószínűleg elszámította magát.

Vagy sokkal durvábbra készül, mint reméljük.

Régóta mondom, ez a két lehetőség van.

Vagy a Krím miatt feláldoz sok mindent, vagy a krím cask kis apró tétel a táblán.

#708485 Tucsok Előzmény: #708484

4. Klicsko a tüntetést megszakítva ,elutazott egy rövid egyeztetésre Merkelhez.

5.Egy kiszivárogtatott hangfelvételen egy külügyminiszter helyettes bevallja hogy országa 5 milliárdot fecölt ebbe a projektbe,és most az EU elb...

6.Ki húzza a legnagyobb hasznot?

#708484 tozsdenyul Előzmény: #708481

Azért a kérdéseid között van elég sok tényként kijelentett feltételezés :)

1. a néhány naiv ember a többség támogatását élvezte, ahogy az oroszbarát kormányt is nemcsak a csőcselék, hanem az ukrán, és a keleti orosz nép jelentős (összességében többségi) része is szerette volna megbuktatni. A titkosszolgálatok az Ukrajnán belüli összlakosság legalább felét meggyőzték...

2. a nemválasztott kormány mindjárt választásokat írt ki, ami majd legitim kormányt hozhat létre (az orosz nyelvet soha nem tiltotta be, államnyelvként törölte volna el, később azt sem szavazták meg)

3. mikor hajózott ki az északi-tengeri, és balti-flotta partraszállító hajóflottája megrakodva csapatokkal, amelyek majd a Krímen partraszállítanak márc. elején?

Elég korán indult az 'ellentámadás'

Remélem segíthettem a válaszolásban :)

#708481 matgab Előzmény: #708464

Azért az kérdés, hogy ki volt Ukrajnában az agresszor?

Mert ugye volt egy megválaszott oroszbarát kormány, akit "ellenzékiek" -mondjuk inkább úgy, hogy NATO titkosszolgálatok alapján felbérelt ellenzék (által felheccelt csőcselék és néhány naív emberek ) megbuktatott.

Ezek után egy nem-választott kormányt a titkosszolgálatok által felbérelt ellenzék felállított, aki egyből azzal kezdte, hogy betiltja az orosz nyelvet és kirúgja a Krímről az orosz flottát.

Nos, nem csoda, hogy az oroszok ellentámadásba mentek át.

Sőt ez sokkal inkább önvédelmi akció, mint pl. a 6 napos háború...

#708475 Ibiza Előzmény: #708470

de túlbecsülni sem szabad..

valóban.

a fater még arról ábrándozott egyszer talán lesz saját biciklije..autót csak ritkán láttak..sajátról álmodni sem mert..Én még tengóztam az utcán mert alig volt gk forgalom.. 1,5 órát utaztam a suliba oda és u.ennyit vissza nagyon unalmas volt a zsebembe egy golyós játék volt..a macska szemébe bele kellett egyensúlyozni két golyót a másik oldalán pedig két egeret beegyensúlyozni egy szük lyukba..akkor ábrándoztam milyen jó lenne ha minden nap más játékom lehetne..és ha lenne egy olyan telefonom ami zsebemben van és bárkit felhívhatnék.. ebben az idöben még 12évet kellett várni a vezetékesre..ha egyáltalán megkaptad. Az első telefonom 150ezer forintomba került (ma is ez a számom de még 6 számjegyü volt) 94ben az autót 95.000ért vettem..elötte lettem föállású vállalkozó és esélyem sem volt telefont szerezni..meg internet meg stb stb..

ez ok ezek gyorsultak..de ezek csak konform lépések.

de már 80as évek végén volt arról szó 2000re leállítják a szén és olajbányászatot..az atomerömüvek a neházfúzió helyett már a könnyüfúzióval fognak müködni..nap és szélerömüvek lesznek..házi vagy lokális kiserömüvek....stb stb.. nem így lett..mert nem üzlet..és hatalmas pénzek vannak a hagyományos bányászatban és felhasználásban..ennyi embert nem tudnának átképezni...használni..világméretü válságot okozna.

A technikai fejlesztések amik alapból katonai fejlesztések..cd dvd memóriák..vezetéknélküli kapcsolatok gps..azok a túlhaladott technológiák jönnek ki a civil területre.

#708473 JP Előzmény: #708390

:-))

Na Spade, ezért kapnál hideget-meleget valakitől, ha még itt lenne. Biztos bebizonyítaná, hogy egy marha vagy :-)

#708472 Spade Előzmény: #708464

igen az ukránok beszopták, de most kiderült h az egész területük meg önállóságuk eddig csak virtuális volt, amint mást akartak mint az oroszok mindjárt elözönlötték őket, tehát eddig se volt más a helyzet,csak most kiderült

#708470 Spade Előzmény: #708452

Azért ne legyél biztos annyira a technikai fejlődés ütemében. 2007-ban az elektromos kocsi utópia volt még a hidrogén hajtású kocsit fejlesztették 2025 igérték h eltewrjed, ma meg más le se sz@rják, mindenki a villaos kocsiban látja a jövét (tesla) szinte nulla előzmény nélkül. A mi lesz mi lesz, nem jelenti azt h semmi nem lesz, sőt mindig alábecsült a jövő.

#708464 banyaiz Előzmény: #708379

Ebben a játszmában Ukrajna egy mező a sakk táblán ahol EU fogott volna egy pozíciót NATO , oroszok is , lehet az lesz a vége elfelezik. :)

Nem igazán tudom mi a jó taktika most az ügyben engedni oroszoknak vagy kardcsörtetés.

Az a baj, hogy nincs igazán tökéletes megoldás vsz ami teljesen megnyugtató a jövőre nézve. Mert ahogy mondod ha engednek az oroszoknak legközelebb eljátsszák megint ezt .

Aztán a végén az Atlanti óceán állítja meg őket. :)

De az biztosnak tűnik , hogy ezt az egészet ukránok rendesen beszopták, amúgy sem voltak gazdaságilag túl acélosak most aztán padlóra kerültek, területeket is vesztenek vszínű.

#708461 banyaiz Előzmény: #708379

Annyira globalizált a világ gazdaságilag minden mindenre hatással van, gazdasági úton megfékezni egy ilyen "renitenskedőt" nehéz.

Akár XX. sz-ban is még egy-egy Vh üzletileg is szempont volt. Területszerzés és mellette a gazdasági vonal fegyvergyártás stb. De most már ennyi tömegpusztító fegyverrel megrakva nem lehet kalandozgatni ősmagyar módra. :)

Kicsi a föld ennyi "nagyhatalomnak". Már a jég alatt keresik sarkokon az olajat és nyersanyagokat. Annyira el van foglalva minden pozíció a sakktáblán.

Mit hozhat a jövő ki tudja, de előbb utóbb ebből a felállásból nagy balhé lesz.