Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

OTP részvény fórum

Re: Devizahiteles perek

#708116 Racional Előzmény: #708115

Elmagyarázom egy példával:

A KRESZ-t mindenki ugye ismeri.

Piros a lámpa a zebránál, ott áll a rendőr, és mindenkit átenged, nincs bünti, saját felelősségre, legfeljebb elgázolják.

(ez így folyt éveken keresztül mszp-fidesz jóváhagyással, abszolút törvénytelenül, a közjegyzők is tojtak a Ptk-ra és aláíratták az ügyfelekkel a jogi szerződést! Kellett az autó, lakás, ehhez a pénz, aki tiltakozott, az nem kapott hitelt és hoppon maradt.)

Most nem lehet piroson átmenni, sőt, akit elütöttek, visszamenőleg kártérítést követel és meg is fogja kapni.

Szerinted ki volt a hibás, és ki fogja kifizetni?

#708115 Euroman Előzmény: #708111

ha tisztességtelen volt, akkor minek írta az adós alá???? közjegyzők is mind hülyék voltak, hogy ilyet irattak alá???? tisztességes volt az, csak utólag a **** fingzsák fityesz a cigó főideológussal az élen próbálja így beállítani....remélhetőleg eljön még az idő, amikor a statáriális büntetőtanács az ő esetükben is 20-30 alatt dönt a teljes vagyonelkobzásról...

#708113 Janicroft Előzmény: #708109

Sehol nem írtam hogy lezárult az OTP elleni per, sőt a cikket is elolvastam mielőtt belinkeltem, az általam leírtak pedig az eddig lezajlott/tárgyalt bankok/pénzintézetek eseteire vonatkoztak, viszont általános megállapításokat is tartalmaztak, mivel úgy gondolom hogy csak színjáték ez az egész és egy bank sem fog ebből győztesen kijönni a bíróságon.

Ezekből következik hogy a szövegértéssel nem nekem van gondom hanem neked. Hogy jössz te ahhoz hogy ilyet ír nekem: "sokan állitólag tözsdéznek de egy ilyen egyszerü dolog sem megy nekik." Írod ezt úgy, hogy épp te nem értetted meg amit leírtam. Kicsit vegyél már vissza.

#708111 Racional Előzmény: #708102

"Ez számomra elég messze van a jogállamtól, de sokaknak tetszik, így ez lesz a továbbiakban a követendő példa. És a zembereknek ez pont addig fog tetszeni, amíg velük meg nem csinálják ugyanezt."

Az 1952-es Ptk.-ban is benne volt a tisztességtelen szerződés az egyoldalú módosítás tilalma. Lényegében nincs itt semmiféle "új" jogalkotás. Az igazságügyi miniszter és a Bíróságok tojtak a Ptk-ra a pénzügyi jogszabályokra és csak a Bank győzhetett a perekben - most meg pont fordítva, miközben a Törvény lényegében ugyan az.

Ezért úgy fest a dolog, hogy talán nincs is szükség törvényre és jogszabályra. Tendenciák, irányelvek és szokásjog van helyette? Egy jogállamban?

#708110 banyaiz Előzmény: #708099

Részvényárfolyam szempontjából nézve, Otp megképezte a jelenleg látható legrosszabb verzióra céltartalékot 200 mrd-os nagyságrendet.

Igazán vsz a devizahitelek forintosítása a nagy kérdőjel. Mert arról a politikusi handabandázáson kívül sok konkrétum nincs. Ez lehet az egyik fő hír ami mozgathatja majd még idén.

Nem is tudom igazán részvényesi szempontból mi a jobb sokáig elhúzódik még ez az egész szappanopera, de olcsóbban megússza a bank. Vagy most benyeli ezeket a tételeket, de lezárul az egész bohóckodás?

200 mrd amiről csak itt most szó van kamatemelések ügyben ez részvényenként 700-800 Ft. Amit ha nem erre kellene fordítani akvizíció , osztalék bármi lehetne .

Ott lebeg a forintosítás amit már nem tudom mióta húznak halasztanak most is árulkodó, hogy kitolták a döntést az önkormányzati választás utánra. Ami felveti annak a lehetőségét, hogy csak egy kamu az egész, kecsegtetnek vele. Ezt sem lehet tudni.

#708109 Ibiza Előzmény: #708104

egy kis szövegértés..

nem lezárultak a perek hanem visszadobta a biroság az OTP keresetét..aki majd az indoklás alapján újra benyújtja..

ehhez nem kell jogásznak lenni..szövegértés.. sokan állitólag tözsdéznek de egy ilyen egyszerü dolog sem megy nekik.

#708108 banyaiz Előzmény: #708099

Az időzítések elég árulkodóak. Nagy játékosok ezek a polgártársak. Az országgyűlési választás előtt bedobják a jogi utat. Nem 2010-ben, vagy egyéb korábbi időpontban a választások előtt "hirtelen" támad ez az ötletük 4 év fejtörés után. :)

Aztán hoznak egy olyan minden jogi normának ellentmondó törvényt amiből perek következnek de éppen az önkormányzati választás előtt, közben, után. :)

Ezek "véletlenek".

Úgy látom, hogy a törvény amit hoztak eleve kb 0 esélyt ad a bankoknak. Az egy másik történet, hogy maga a törvény mennyire felel meg alkotmánynak, eu-s normáknak stb. Ebből még lesznek perek gondolom.

#708106 Ricsi Előzmény: #708105

Mert ugye, a cégeknek kötelező bankszámlát fenntartani, ebből nincs menekvés...

#708105 Ricsi Előzmény: #708104

Én remélem, az utolsó évemet kezdtem meg ebben az országban. Aki meg marad, majd fizet.

Mert gondolom az nyilvánvaló, ezt a költséget is az emberek fogják megfizetni, csak nem értik. Mert ki más fizetné?

Lehet, a bankok majd a cégeket húzzák le, a cégek meg az embereket, lehet 2-3 áttét, mire odaér Pista nénihez, de oda fog, ebben teljesen biztos vagyok.

#708104 Janicroft Előzmény: #708102

"És a zembereknek ez pont addig fog tetszeni, amíg velük meg nem csinálják ugyanezt." így van, csak a sok birka ebbe nem gondol bele.....

#708102 Ricsi Előzmény: #708099

Jól..

Pitiáner perek húzódnak évekig, milliárdos perek befejeződnek 20-30 perc alatt.

Ez számomra elég messze van a jogállamtól, de sokaknak tetszik, így ez lesz a továbbiakban a követendő példa. És a zembereknek ez pont addig fog tetszeni, amíg velük meg nem csinálják ugyanezt.

Mondjuk, az APEH mindenkire kiró 1 milla adóhátralékot, és 20 perc alatt elmondja a bíróság, miért jogos ez xy városban. Van kb 400 település, van kb 400 bank, eléggé össze is vágna.

Devizahiteles perek

#708099 Janicroft

http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/devizahitelek_elutasitottak_az_otp_kereseteit.5.202852.html

A bíróság különböző formai okokból elutasította az OTP Bank, az OTP Jelzálogbank, a Merkantil Bank és az OTP Ingatlanlízing kereseteit, a pénzintézetek ezeket módosított formában ismét be fogják nyújtani - közölte az OTP az MTI megkeresésére, hozzátéve, hogy a történtek miatt az OTP csoport tagjainak tárgyalási időpontjai egyelőre nem ismertek.

Egyébként is van egy olyan érzésem hogy ezek csak látszatperek, a bíróságok mérlegelés nélkül lesöprik az asztalról a bankok bármilyen kérését/indoklását, tehát tényleg az lenne meglepő ha itt bármelyik banknak is bármiben igazat adnának, de valahogy nincs ez így rendjén. Az hogy ilyen nagyságrendű ügyeket most a bíróságon egy délután alatt elintéznek, nagyon rossz üzenetet hordoz. Most a bíróknak ki lett adva hogy ne merjenek a bankok javára ítélni, jól érzem hogy valami ilyesmiről van szó?

Re: nincs cím

#708069 Ricsi Előzmény: #708066

Gondolom, igen.

Én jó hazafi vagyok, szívesen segítem országom bölcs vezetőit abban, hogy olcsóbban államosíthassanak ezt-azt. Ugye, régebben az elődök még csak simán elvették, ma azért néha itt-ott még fizetnek is érte. Igaz, van amikor csak 1 Eur-t akarnak adni egy Raiffeisen-ért, de akkor is fizetnek.

Én meg beállok a sorba és én is fizetek, boldoguljon már végre ez az ország, hiszen ez az előremutató politika.

#708065 Ricsi Előzmény: #708036

Hát igen, te itt akarsz pörögni.

Én dax-on pörgök, ez meg játék, így naponta ránézek, kötésközelben van-e, vagy nincs. Ha van, kicsit figyelgetem, ha nincs, rá sem nézek :)

#708036 Tapasz Előzmény: #708033

Nekem sincs. De a sok kicsi sokra megy, sajna manapság már nincs akkora vola, mint régebben. Inkább veszek 50 forintonként pl. 50 darabot, mint 200 forintonként 200 db-ot. Még ez is uncsi, nem hogy a ritkább adagok.

#708033 Ricsi Előzmény: #708015

Nekem nincs annyi pénzem, hogy 50 pontonként érdemleges mennyiséget vegyek.

#708029 Hibaz Előzmény: #708015

Otiban lehet,hogy egy nagy eliot indult 2800-tól......(most épül majd a 2-ik pont),na persze ez csak egy megérzés,elindulhatna a 10790-es rés betöltésére..:))))

#708015 Tapasz Előzmény: #708014

Én ötödöltem, és 50 ft onként veszek, 120 ft nyerőben zárom. Nem kell hozzá nagy ész :-))