A tegnap a FED által sugallt jövőkép kedvezhet a nemesfémeknek és a kevésbé nemeseknek.
A tegnap a FED által sugallt jövőkép kedvezhet a nemesfémeknek és a kevésbé nemeseknek.
Most úgy tünik ez a szenárió müködhet.
Papiron a letörési szint visszatesztje 18,5-nél.
Sztem is ezüst relatíve olcsó aranyhoz képest, így nem értek egyet a dax topikban leírtakkal, h. ezüstöt spekulatív tőke hajtaná. Amikor úgy rá voltak kattanva a nemesfémekre, akkor is havi szinten követtem a speki pozik hányadáról szóló jelentéseket, és szinte mindig jóval nagyobb arányban voltak aranyban, mint ezüstben.
Fél évvel ezelőtti elemzésekben ezüstnek jobb kilátásokat adtak, mint az aranynak.
Eddig ez nem jött be.
Viszont - mivel részben valós gazdasági kereslet van mögötte - ha az USA gazdasága ilyen lendületesen lábal ki, akkor az támaszt adhat az ezüstnek is.
Talán az EKB pénzköltése is....
Nekem gyanús, hogy ha a dollár 1,25-ön támaszra lel, akkor onnan fordulhat az arany is (cca. 1180?) és az ezüst is (cca.16,8?) körül.
Érdekes, hogy történelmileg a szeptember a legerősebb hónap ezüstben is, de mióta ezt tudom, azóta szeptember mindig bukta volt.
Opcíós kifutás ma, vajon lesz-e markáns fordulat valamerre?
Nagyvonalakban igen, de ilyen közvetlen és azonnali oda-vissza játékot még nem láttam.
Most meg letört.
Ellentétesen mozog a részvényekkel..
még egy várttól eltérő nfp sem tudja kimozdítani ebből a szűk sávból
valaki ma 1 óra után tesztelgette, hogy hol vannak a longosok stopjai :)
csendben figyellek és áttételesen mux részvénnyel longolom
folytatom a monológot, mert még mindig működik, de most már napi szinten járja be ezt a távolságot, úgyhogy lassan valami lesz :)
1310 alatt szerintem behal a long próbálkozás
1326-1333 felett meg gyorsan 1375-ön találhatja magát (ott megint komoly fal van szerintem)
sokadszorra teszteli vissza az 1309-et, felül meg elment az említett 1326-1334-es ellenállás aljáig.
Legalább a szintek "működnek", de egyikkel se bír (egyelőre)
1309et is visszatesztelte, aztan fel ujra. lezartam a shortot.
Na ja, csak ezért szinte felesleges elemzéseket hallgatni és olvasgatni.
1318-on lapos kúszás, ez erőt gyűjt záróra. jól látom, hogy a 200 napos fölött vagyunk? elképesztő a mai gyertya.
De ezek ilyenek, a fontos szinteknél heves reakció jöhet mindkettő irányba.
Más kérdés, hogy ezek az agyontesztelt trendvonal ellenállások általában azért vannak, hogy megtörjenek :) És abból ralli indul.
Felfelé megállók szerintem:
naposon 1309
hetesen 1326-1334
hetesen erősebb: 1377
A fölészúrások mértéke a kérdéses.