Regisztráció Elfelejtett jelszó

Zsiday Viktor fórum

http://zsiday.hu/blog/2…

#708250 walex

http://zsiday.hu/blog/200-milli%C3%A1rd

"200? MILLIÁRD?

2014, Augusztus 28 - 11:07

Ez most komoly? Mert viccnek elég erős...A papíros HVG vezércikke szerint az MNB 200 MILLIÁRD forintot juttatott alapítványainak.

Amennyiben igaz, az egészen elképesztő, és messzire mutató dolog, és nem értem, hogy miért nem mindenki csak ezzel foglalkozik? Nem is pusztán az összeg nagysága a hihetetlen, hanem az is, hogy ezt elméletileg a gazdasági képzés fellendítésére szánják. Egyrészt ennyi pénzből az egész országot bankárrá lehetne kb. képezni (Izlandnak is hogy bejött :) másrészt viszont ott a nagy kérdés, hogy honnan a fenéből vette ezt a pénzt az MNB? Azért itt az éves magyar GDP 0,6-0,7%-ról beszélünk, tehát nem aprópénzről van szó. Ha ezt a pénzt a jegybank nyomtatta, akkor az teljesen alááshatja a jegybanki hitelességet, ha a devizatartalékból vette el az is. Továbbá, mivel ez a pénz feltehetően állampapírokban landolt végül (az MNB pénzt adott az alapítványainak, akik ezt nyilván betették valamibe, vélhetően állampapírokba) tehát ez effektíve az államadósság tiltott jegybanki finanszírozása.

A nagy probléma az, hogy ha ezt a költségvetés csinálná, akkor az EU már a nyakunkon lenne, mert a 3%-os hiányt bőven túllépnénk. Így viszont, hogy az MNB finanszírozta valamilyen formában ezt a bulit, még súlyosabb a helyzet, mert nem nagyon látni mi a forrása, és akár a saját tőke felhasználásáról, akár szimpla pénznyomtatásról van szó, egyrészt a piaci bizalom teljes elvesztését, másrészt mindenféle EU-s büntetéseket kockáztatunk vele

Egyébként amikor a hírt megláttam, ez ugrott be:

https://www.youtube.com/watch?v=WSxuagv7UFE

index cikk erről:

http://index.hu/gazdasag/2014/08/28/igy_szorja_a_penzt_az_mnb/"

Re: nincs cím

#706764 Civic15 Előzmény: #706737

Zsidaynak még az év elején volt egy érdekes elemzése, amelyben leírta, hogy a fed által pumpált pénz nem fog nyom nélkül eltűnni a piacról. Mostanában hol jelenik meg az írása? A Plotinus pedig teljesíthetne jobban is.

#706763 Civic15 Előzmény: #706744

Jómagam az ingatlant azért nem tartom jó befektetésnek, mert bizonytalan, kérdéses a jövedelemtermelő képessége.

érdemes dollárt is mert …

#706745 Ibiza

érdemes dollárt is mert tán leviszik eur/usd-t 1,2 re

#706744 Janicroft Előzmény: #706742

Az amit az MNB csinál szerintem életveszélyes. Papíron, elméletileg jól néz ki, de ha a valóság más lesz akkor itt ultranagy szopás lesz. Ezért is értek egyet veled abban hogy ingatlan + EUR, bár inkább csak EUR, az ingatlant nem tartom jó befektetésnek.

#701305 Láma Előzmény: #697657

"tetszik amikor a birkák birkáznak :)))"

Az se rossz, mikor makik makiznak :)))

#697750 Lebleuf Előzmény: #697736

Ez már lehet kényszeresen direkt tolják, hogy végül a reményt is kiöljék a lelkekből.

Muszáj erősnek maradni. A legalja még messze lentebb is lehet ennél.

Ilyen összezárt sorfal mellett hogyan lehetne kapuba csavarni a labdát?

Ki kell menni az utcára, de majd több milliós igazán éhezővel eljön az idő, de egyelőre rezsicsökkentés után jön az alapélelmiszer áfájának csökkentése és annak kicsikarása, hogy valóban pl. 20%-kal csökkenjenek az alapélelmiszerek árai. És tovább telnek az évek, egyre mélyebbre ereszkedve egy kietlen sötét kútban.

#697668 Turkoglu Előzmény: #697657

Milyen tájékozott vagy csak nem oda is mész?

Jó persze tudom tudom a csak véletlenül hallottad a nyugdíjasoktól akiket éppen raktak fel a buszra ,hogy lesz egy ilyen megmozdulás...

Szerintem ha végig nyávogtad a birkamenetet még szívesen látnak este nyugdíjas barátaid is a másik táborba, egy bomlasztó alak mindig kell a tömegbe aki fütyül ha beszél egy szónok...

#697657 Ibiza Előzmény: #697622

tetszik amikor a birkák birkáznak :)))

a kollektívista gondolkodással rendelkező libsibolsik az individualista egyéniségeket birkázzák (gúgli a barátotok)

úgy hallottam nektek szerveződik birkatüntetés..Opárától indul..este meg majd bééégethettek a holdra..mind a 12-en...ami a sajtó szerint akár 150is volt.

#697654 prfecó Előzmény: #697606

Szombaton jó idő lesz a felvonulásra ))

ingyen Metrózás + várbazár megnézése után jólesően majszolják a Birkalegelőn megkapott eledelt ( nálunk vasárnap ingyen bográcsozás is lesz , biztos , ami biztos alapon ) és így felfegyverkezve hétfőtől ismét door to door látogatásra számíthatok , mint választó polgár!!

Mondjuk minden párt látogatót megkérdezek a forint utóbbi 8 év alatti közel 40 %-os romlása miatt kieső káromat ,hogyan óhajtják kompenzálni az éppen jelentkeő xyz párt konkrétan . Rizsa után menekülnek és bejelölnek "hitetlen gyaurként" , de azért ömlik a propaganda anyag a postaládába . Szerencsére kérdezőbiztosok elől címemet és telefonszámomat le tudtam tiltatni így csak átlag brossura mennyiséget kapom.

#697622 Turkoglu Előzmény: #697606

Jó lenne ha valami erdőbe vinné sétálni a sok birkát a kerály mert ott a levegő is jobb, meg a város se lenne lezárva és lehetne közlekedni, a sok bégetést meg már nem is említem...