Én szóltam 4800 felett Pataky Attila újboli bankellenes háborújáról....
:)
Én szóltam 4800 felett Pataky Attila újboli bankellenes háborújáról....
:)
Addig mondogatom , hogy nem akar esni amíg lassan levánszorog 3k -ra.
Hol van az őszi műsor vége lesz jó nagy rángatózás erre a dev hiteles mókára.
jól megütötték. Mi lesz ha esni fognak kint. Vettem megint a szokott helyeken
Mi lett Egonnal, hol olvasható?
Ez a Norbi gyerek nagyon hervadtan elemez, ilyet bárki tud, semmi infó, nagyon gyenge.
Arról nem is beszélve ha a csomag nem fog tetszeni a piacnak megütik a forintot, még jobban nő az árfolyamveszteség.
ez alapból otp topik..Igaza van Hercegnek nem ismertek határokat..néha oda kell csördíteni..értem én van köze OTP-hez de alapból nem erről szólnak a hozzászólások.
Alapvetően egyetértek.
Viszont látva a kormányzati kezelését ennek az ügynek az elmúlt 4 évben egy állandó parasztvakítás, mellette bizonytalanságkeltés.
Szóval ezt látva én azt mondom még az a kisebb rossz ha pontot tesznek az ügy végére akár úgy is , hogy a költségvetés is hozzájárul. Még mindig olcsóbb az országnak mintha ezt a műsort folytatnák.
Sőt a legolcsóbb akkor lett volna ha 2010-ben ezzel kezdik, hogy pontot tesznek a végére, még mielőtt nekiálltak volna. :)
180-as végtörlesztéssel magasra tették a lécet. 1600 mrd Ft veszteség jelenleg ha ott akarnak váltani. Az akárhogy osztjuk szorozzuk k. sok.
Már látom is magam előtt, amikor a CHF hitelesek elkezdenek rinyálni,mert a leendő forintosítási árfolyam nem fog nekik tetszeni, ha esetleg magasabb lesz, mint amire számítottak az egykori végtörlesztés miatt (180 Ft).
Éljen a felelős gondolkodásmód kialakításának támogatása! Éljünk a mának! Vegye fel mindenki a hitelt, majd ha gond lesz, az állam úgy is megsegít.
Csodálatos üzenete van ennek a devizahiteles megmentésnek.
Az biztos, hogy kedvezményes forintosítás lesz vsz. Csak milyen árfolyamon és ki mennyit áll a buktából az a nagy kérdés.
Sok értelmes dolgot mond ez a bankszövetségi ember, csak pár dolgot nem értek itt sem:
1. Miért fogadták el a bankok annak idején a végtörlesztést? Miért nem fordultak bírósághoz? Egyértelműen jogellenes
2. Ha nem kedvezményes a forintosítás akkor miért mennének bele a dev hitelesek? Azzal tulajdonképpen realizálnák az eddigi árfolyamveszteséget. Aztán ha 3 év múlva 200 Chf, vagy 180. Nem beszélve arról ha nem kedvezményes a forintosítás ahhoz nem is kell kormányzati "segítség". :)
Ez is egy jó áttekintés.
1526 kérdésem felmerül, de csak a legfőbbeket kiemelve: Van 4000 mrd-os dev hitel állomány még. Ha 180 -on akarnak forintosítani az 1600 mrd körüli árfolyamveszteség. Ki fizeti?
Az átlag Ft lakáshitel kamatok valahol 8% körül vannak , az átlag chf lakás hitelek 6% körül. Durván 2% különbség. Átváltják forintra a kamatkülönbség miatt szopás van (persze kérdés az árfolyamon mennyit nyernek) . Vagy az átváltottak jobb kamatot kapnak mint a többi forint hiteles? Vagy kötelezik a bankokat, hogy a forint hiteleknél is vigyék le a kamatot?
Azt mondja bankszövetségi ember több ezer! féle hiteltípus szerződéstípus volt a 150 hitelintézet részéről, hogy fogják ezt a bíróságok ilyen rövid határidő alatt véleményezni megfelelt vagy sem a Kúria általi kritériumoknak?
Szóval enyhén szólva őrület.
Az a baj hogy az állam illetve a kormány csak adja alájuk a lovat. Az olyan kijelentések/eljárásmód hogy az eddig jogszabályok alapján működő/történő szerződésekre azt mondják hogy ez márpedig nem ok és a bankokat terheli bizonyítási kötelezettség, ez szerintem még nálunk is nonszensz. Ezzel simán lehet menni megint EU-hoz vagy nem tudom hova, de ez tényleg nem normális ami itt van.
teljesen egyet értek....mondjuk mással nem ilyen nagyvonalúak...én simán megrohadhatok tőlük munkanélküliként, csak semmirevaló közmunkát kapnék tőlük....kíváncsi vagyok, ha ezt 1x letudják, akkor mivel fogják az embereket terrorizálni...
A hócipőm kivan már a devizahitelesekkel.
Ha most 100 Ft lenne egy CHF, egy sem rinyálna az alacsonyabb törlesztőrészlet miatt.
Egy fillért nem lenne szabad nekik adni. Tudták, mit írnak alá, viseljék a következményeket.
Hócipőm tele van már ezzel a kádári kommunista gondolkodással, ahol az emberek nem vállalják a felelősséget és minden probléma megoldását az államtól várják, ha gond adódik, még a saját hibás döntéseik kapcsán is.
Szokás szerint erőből nyomulnak megint. Teljesen jogos vsz az a banki felvetés, hogy az egészet egy pekidzsben kellene kezelni. Az is, hogy mi ez az 1 hónapos határidő a jogi érvekre?
"Rogán Antal kedvezményes árfolyamú forintosításról szóló javaslatát nem is érti a bankszövetség főtitkára."
Azt nem csodálom nem érti. :)
Addig játszanak megint a tűzzel amíg kapunk egy rendes pofont.