Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#704951 Ricsi Előzmény: #704948

Miért, lett???

Külföldön nem elég az a sok hablaty, amit az a sok viktoriánus .... folyamatosan hangoztat. Ott tényeket és összefüggéseket néznek, és nem PR nyilatkozatokat.

Tudom, nektek, akik szerint mi szarjuk a spanyol viaszt, eléggé meglepő, de aki jár sokfelé nyitott szemmel, látja mi van itthon, és aki néha utazik is, és ott is szétnéz, látja, mi van kint. És az nem dédelget olyan álmokat, hogy minket mostanság felminősítenek.

#704948 Ibiza Előzmény: #704945

:D leszállt közénk a messiás és kőtáblába véste bölcseleteit.."nem lesz felminősítés"!! csak így..

#704946 Csusza Előzmény: #704919

Kösz, még nem is olvastam még erről, most estem gép elé. Nem egy longos hír. :-)

Mondjuk szerintem ettől függetlenül ennél (~600) lejjebb akkor sem nagyon kellene verni.

#704919 Hathor Előzmény: #704900

Nincs meglepetés - Nem javított a Fitch a magyar besoroláson

.

Nem javított a Fitch Magyarország adósosztályzatán

2014. június 6. péntek 06:31:59

Információ

#704909 Ricsi Előzmény: #704900

Általában csak olvasgatok, de most írok is, mert van mondandóm.

1). Nem lesz mostanság felminősítés.

2). Ha lesz is, én sem várok tőle sokat, mert a bankadó, a devizahitel, és sok más még attól megmarad, és az okozza a gondokat.

3). Én azt gondolom, a rossz bank híre vitte fel az árfolyamot, de ez kb ennyi is volt. Aztán persze majd meglátjuk.

További jó kereskedést.

#704901 Fornit Előzmény: #704881

További esésre felkészülni, ma olvastam vmi bulvár címlapján h Pataky Attila háborút hírdetett a bankok ellen. :)) Egyszer már megtette 2011-ben, volt is 3000 alatti árfolyam!

Két ufószex között erre is ráér :)

#704900 Csusza Előzmény: #704881

Simán lehet beszálló is, a 600 környékén forduló TA szempontból is jól mutatna. Egy felminősítés nagy húzás lenne, arra lehetne szárnyalni, persze ez nem igazán valószínű. De a besorolás kilátását ha javítják, az is jó lenne.

" Egy esetleges felminősítési meglepetésnek sem lenne jelentős, tartós hatása, mert a piac gyakorlatilag beárazta már, hogy előbb-utóbb jön a jobb besorolás."

Ez hülyeség. Csak rá kell nézni a csártokra, BUX indexre.

#704877 Csusza Előzmény: #704797

Most értem gép elé. Látom, csinos öntés volt délután, kedvesek.

Mennyi a záró? (nincs realom) Kösz.

#704752 Hathor Előzmény: #704722

Csaknem 100 milliárd üthette tegnap a devizahitelesek markát

Palkó István

2014. június 4. 06:30

Az árfolyamrés semmis, a vételi és eladási árfolyamok helyett az MNB hivatalos árfolyamát kell használni visszamenőlegesen is - mondta ki a Kúria egyetlen devizahitel-szerződésről. Mivel nagy az esélye, hogy a kormány várható csomagja nyomán ez lesz érvényes az összes lakossági devizahitelre, két okból is negatív a hír a bankoknak:

1. Jogszerűtlen folyósítási árfolyam: a bankok jogtalan árfolyamnyereséget számoltak el a folyósítás során, és ez most az ügyfeleket illeti. Ez becsléseink szerint 36 milliárd forintos veszteséget jelenthet a bankszektornak.

2. Jogszerűtlen törlesztési árfolyam: 2005 eleje óta becsléseink szerint több mint 4000 milliárd forintnyi devizahitel-törlesztőrészletet fizettek a devizahitelesek, amiből mintegy 60 milliárd forint visszajárhat nekik. A nem lakáscélú hitel

#704722 banyaiz Előzmény: #704683

Ez egy részletkérdés az ügyben.

Két nagy összegű téma van, árfolyamveszteség, és a kamatmarzsok megemelése.

Szóval ezzel se meg nem oldódik semmi, se a végső mentésre nem lehet belőle következtetni.

A "végső mentésnél" a fránya matek a problémás a 2 nagy összegű lényegi témánál.

Hiába csűrik a jogi témákat. Akkora összegek lennének ha ezeket bankokra terhelnék megrogyna a bankrendszer. Ez behatárolja a lehetőségeket.

Persze ettől még a bíróság dönthet máshogy ezekben az ügyekben de akkor gáz van. :)

#704721 banyaiz Előzmény: #704694

"Mindez azt jelenti, hogy folyósításkor - amikor vételi árfolyamot alkalmaztak - ők nyernek majd"

???? :) Ez egy számomra igen meglepő gondolat.

Azzal, hogy folyósításnál vételit alkalmaztak szintén kerestek. Kb mintha azt mondaná a cikk írója , hogy ha a bank vesz chf-et a saját maga által megszabott vételin akkor azon veszít. Pedig nem.

Ez nem így működik, működött vsz, vagy nagyon el kell szégyellnem magam ha ezt rosszul tudom. :)

Szerintem folyósításkor és törlesztéskor is keresett a váltáson a bank.