Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#703308 Ibiza Előzmény: #703248

mááá megont a Hathor..ingatlanos a vére :) nehéz letagadni...

..a szintjeim azok TP szintek..tapasztalatiak.. a múltkor már igazgattad ibiza szintjeihez a tieidet..tetszett ,)

A fogalmakkal nem vagy tisztába.. nézz utána mi a TA.

Én nézem a grafikont képzeletbeli vízszintes vonalakat aljakat tetőket..beszűküléseket..de nem festegetem össze mint gyerek az újságot..nem rajzolom rá a vágyaim vagy az áhított szimbólumokat.. denevér- és pókembert meg halálkereszteket csészéket hasonlókat..ezt én meghagyom az expresszionistáknak...neked.

Nekem számítanak a hírek a szentimentek...ezalapján nyomatom.

407-en megvette a pakk b…

#703295 Csusza

407-en megvette a pakk befejező részletét is.

Célár ~4500.

#703284 Hathor Előzmény: #703279

Így törte meg az OTP-t az ukrán válság

Nagy Viktor

2014. május 16. 12:35

Az orosz-ukrán konfliktus alaposan megviseli az OTP-t is, a bank mindkét országban jelen van, az eddigi hírek (polgárháború/háború, országleminősítések, banki fiókbezárások, recesszió stb.) alapján a következő negyedévekben akár nagyobb veszteség is összejöhet a két leánybanknál. Egyelőre Ukrajnában nagyobb a baj, ezért megnéztük, hogy a legfrissebb számok alapján hogyan teljesít a leánybank.

Többek között az alábbi kérdésekre kerestük a választ:

Látszik már a bevételek alakulásán az orosz-ukrán konfliktus negatív hatása?

Látszik jelentős romlás a hitelportfólió minőségében?

Történt jelentősebb betétkivonás a konfliktus miatt?

Mekkora jelenleg az anyabanki kitettség?

http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/igy_torte_meg_az_otp-t_az_ukran_valsag.5.199010.html

#703279 banyaiz Előzmény: #703272

Ami még szerintem közeljövőben idei évre érdekes sztori lehet. Eu-s lazítás . Pedzegetnek vmit ecb, durva lazulást.

Hátha hozna egy kis lét ide az ínséges piacokra is. Eu-t kicsit felkapnák, lehet régiónkra is ráharapnának .

Defláció közeli állapotok, na még az hiányozna egy jó deflációs spirál. :) Akkor aztán már minden megtörténne itt velünk ami lehet gazdaságilag néhány év alatt.

#703278 Csusza Előzmény: #703273

"Szóval ebből kiindulva szerintem az elképzelésük vmi olyasmi, hogy egyrészt húzni az időt másrészt majd lehessen azt mondani, hogy mi keményebbek is lettünk volna de a bíróság, a jogszabályok és a stb. "

Persze, gőzük sincs a hogyanról, meg nem is igazán menteni akarnak, hülyék lennének levágni az aranyszavazatokat tojó tikot. Persze ha már nem lesz rá szükség (ősszel?), akkor valószínűleg átnyisszantják a torkát, közben persze valamennyire (de mennyire?) belevágnak a bankokéba is, másképp nem lehet.

Közben daxot adogatják. Nem örülök, mert magával húzza ezt a nyomorultat is...

#703274 banyaiz Előzmény: #703272

Az sem mellékes, hogy mióta bedobták ezt a végső mentést eltelt kb 1 év. Kisebb a dev hiteles állomány. Mire még vmit csinálnak is ki tudja mennyi eltelik persze mivel az átlag futamidő az állománynál kb 10 év még addig nem fogják tudni nyújtani.

#703273 banyaiz Előzmény: #703272

Azért mondtam, hogy nem tudom mekkora tételek mert lehet, hogy ebből a napi 1 milla db-ból, te forgatsz 500 k-t. :)

Na szóval ez a nagy dev hiteles mentés ez egy fontos elem szerintem is.

Józan paraszti ésszel gondolkodva ha ezek a nyikhaj politikusok keményen akarnak lépni ebben a kérdésben azt megtehették volna végtörlesztés mintájára mindenféle alkotmányos, eu-s és egyéb szarakodás nélkül amit már művelnek 1 éve kb.

Szóval ebből kiindulva szerintem az elképzelésük vmi olyasmi, hogy egyrészt húzni az időt másrészt majd lehessen azt mondani, hogy mi keményebbek is lettünk volna de a bíróság, a jogszabályok és a stb.

Olyasmi teljesen logikus végkimenet szerintem, hogy mindenki az árf gátba és a különbözet elengedése vhogy esetleg egy-két pittyputty tételt még ráverni a bankokra.

Persze ez a piacot bizonytalanságban tartja ki tudja meddig még.

#703272 Csusza Előzmény: #703267

Hamar rendeződni fog ez az orosz-ukrán balhé szerintem. Ahogy írod, ruszkiknak sem érdekük elnyújtani. (Főleg, hogy a gázzal muszáj valamit csinálni, az nem olaj, nem lehet leállítani a kitermelést.)

Azért ez is nagy kérdés otp-nek hosszú távon. Meg persze a "végső" hiteles megmentős ötlet, ami egyértelműen még egy saller/koki lesz, az biztos. De az csak ősszel várható, most úgy néz ki.

"Arra gondoltam igazán , hogy olyan helyeken ahol millió db-ban gondolkodnak. "

Kisstílűnek nézel??? Na, ez nagyon nem esett jól! :-D

---

Ui: Azért szíves látnék most nagyobb vételi kedvet, ez elég savanykás eddig... :-(

#703268 banyaiz Előzmény: #703266

Ha már te sem érdeklődsz utána akkor nagy baj van. :)

Arra gondoltam igazán , hogy olyan helyeken ahol millió db-ban gondolkodnak.

Bár nem tudom milyen tételekben ügyködsz. :)

orosz , ukrán móka az is…

#703267 banyaiz

orosz , ukrán móka az is nagyon hiányzik.

De ott sem jó igazán egyik félnek sem a szitu. Orosz gazdaságnak sem jó a balhé, elzárják a csapokat majd télen persze szokás szerint de hát nekik sem jó ez mert nem tudnak szállítani nincs lé az olajból , gázból.

Eu-nak senkinek nem jó a feszkó. Hatalmi harc.

Hosszú távon nem ez a fő kérdés otp szempontjából vsz.

#703266 Csusza Előzmény: #703265

Ez azért nem szokásos, ennél sokkal rosszabbra számítottak sokan.

Én érdeklődöm utána, bár ez nem meglepő :-D, még egy adaggal bővítettem is. Úgy látom, hogy megvolt ennek a körnek az alja. Következő pakk, ha átmegy 400-on.

#703265 banyaiz Előzmény: #703246

A gyors megint a szokásos.

Ez a lényeg az elemzésből szerintem "olcsó az otp, de..... "

Ha a jövő az, hogy ezek az extra banki szopatások szépen lefaragásra kerülnek, egy bővülő régiós, és magyar gazdaság mellett, csökkenő céltartalékolás mellett hát ez a papír lesz a sztár vsz az alapoknál. Duplázódni fog az eredménye , és az árfolyama is.

Viszont ott a de, és a mikor. :)

Szóval a szokásos, olcsó ez de a kutya nem érdeklődik utána mert...... :)

Ez van.

#703248 Hathor Előzmény: #703233

"A múlt a TA.."

akkor minek nézegted a szintjeidet rajta? :D

Az, hogy januártól mit csinált március végéig OTP az a múlt, és elolvasni azt, mekkora forgalom volt. Jó könyv, de elmúlt.

#703246 Csusza Előzmény: #703226

Kösz! :-)

Nem lett ez rossz (sőt), persze lehet, hogy mégsem tetszik a többségnek. Én amellett vagyok, hogy erre nagyon szabadulni tőle nem fognak, de széttépni sem.

Maradunk az eredeti tervnél...

#703231 Hathor Előzmény: #703227

Na a múltat megkaptuk. Arra már nem kereskedünk. Mit hoz a jövő?

Bizonytalanságot ahogy olvasom!

Yo reggelt Magyarország, Yo reggelt Stocklandyard! ,-)