Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

Re: nincs cím

#700817 Bendeguz Előzmény: #700814

Vakmajomnak volt egy jó beszámolója, ami az ismerősével esett meg lakógyűlésen. A sok nyuggger a mának élve megorpedózta, hogy ő klímát szereltessen be. A házra meg nem költenek, mert 'arra a kis időre ár minek'. Na ezért ilyen lepusztult Budapest.

szerk: lehet nem Vakmajom volt, Puzsér Róbert valószínűbb!

#700814 Hathor Előzmény: #700813

"Az itteni tulajok mégis azt gondolják, annyit fog érni a lakásuk m2 árban, mint ott. "

Ezt melyik tulajtól hallottad?

Én sok tulajdonossal találkoztam már, de egyik sem mondta, hogy annyit fog érni a lakása, mint bécsben.

Honnan jön ez a példa?

Miért kell lecikizni ezen belvárosi lakókat?

Senki nem mondta annyi lesz az ára a budapesti lakásnak, mint egy bécsi lakás.

#700813 Ricsi Előzmény: #700720

Ez az igazság, aki utazik, lát mást is, annak eszébe sem jut az összehasonlítás.

Hogy csak egy példát mondjak. Nálunk a teljes belvárosi ingatlanállomány teljesen lepusztult. A falakban még alumínium vezeték, az ablakok 50-100 éves fa ablakok, ólom vízvezetékcsövek, vas gázcsövek.

A lépcsőházakban hulló vakolat, a liftek ócskák, a lépcsők kopottak. Menjetek el akár csak Bécsbe, és nézzétek meg, ott hogyan néz ki egy belvárosi ház.

Az itteni tulajok mégis azt gondolják, annyit fog érni a lakásuk m2 árban, mint ott. Ez, amíg ilyen az épületek átlagos állapota, csak merő képzelgés.

Re: A bolondnak is megéri

#700805 Hathor Előzmény: #700795

Jó, tegyük be akkor amit akarunk.

Én pont azt csinálom. Ellenben én nem szóltam senkinek miket rak be, veled ellentétben.

De akkor folytassuk tovább ugyanígy szó nélkül :D

#700795 Ibiza Előzmény: #700789

kötekedik a tököm..rakd be amit akarsz meg én is...oszt annyi.

#700789 Hathor Előzmény: #700788

Szerintem meg kötekedsz.

Mondtam csak ingatlan híreket másoltam be.

Egyelőre ennyit olvastam két nap alatt, ami aznapi aktuális hír volt.

Nekem mindegy ki mit vesz. Vagy nem vesz.

#700788 Ibiza Előzmény: #700787

te nem érted..azt sugallod mekkora zsuga ingatlant venni..főleg hitelből..

miért nem hitelből vetted? akkor 1 ingatlan helyett vehettél volna 3-at.. és a bérbeadottak kifizetik a törlesztésed.

ez nem személyes..

sztem is olcsók az ingatlanok..de a jó ingatlan nem olcsó..aminek van jó kilátása jó a kiosztása..kellemes a környezete azok nem olcsóak.

#700787 Hathor Előzmény: #700786

Még mindig nem érted, hogy nem az én vágyam van a cikkekben.

Ingatlan a topik, bemásolom az ingatlan híreket.

Nekem van több ingatlan befektetésem. Egyik sem hitelből.

Én hitelt sosem veszek fel.

Addig nyújtózkodom, amíg a takaró ér.

#700786 Ibiza Előzmény: #700781

akkor vegyél. gondolom csurdig vagy hitelből vett ingatlanokkal ,)

A bolondnak is megéri

#700781 Hathor

A bolondnak is megéri - 10 soha nem látott ábra a lakáshitelekről

Palkó István

2014. április 17. 06:36

Ma már 5% körüli kamattal is lehet lakáshitelt felvenni piaci alapon, árfolyamkockázat nélkül. E kamatszint mellett a törlesztőrészletek nagyjából harmadával kisebbek, mint két évvel ezelőtt. Mégsem rohamozzák meg az ügyfelek a bankokat: a folyósítások a 2008-as szint ötödét érik csak el. A lakáshitelek csaknem kétharmadát három bank (Fundamenta, OTP, K&H) folyósította tavaly, a kamattámogatott hitelek pedig egyharmadnál is kisebb arányt képviseltek. Az alábbiakban 10 érdekes ábrán mutatjuk be az új lakáshitelek helyzetét.

http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/a_bolondnak_is_megeri_10_soha_nem_latott_abra_a_lakashitelekrol.1.197950.html

Re: Lakás: béreljünk vagy vásároljunk?

#700747 Hathor Előzmény: #700742

Én eladó ingatlanokkal foglalkozom.

Amit én hallok a kollégáktól a bérbeadással kapcsolatosan, hogy az valamelyest megyegetett a válság alatt is. Hitelt nem tudtak felvenni, meg nem mertek, így a hitel díja helyett most albérletet fizettek, amíg régen fordítva volt. Albérlet pénzéből fizették a hiteleket. Tehát hitel kevesebb lett, kevesebbet vettek igénybe, így maradt pénz hiányában a bérlés. Így több bérlő jelent meg a piacon. Ezek többsége forog is évente. Ez mozgatta a bérbe adást. Ez tolhatta feljebb az árakat. Na meg igen.. sokan jönnek fel tanulni, dolgozni pestre, és keresik a kiadó ingatlant. Ez eddig is így volt.

#700743 Bendeguz Előzmény: #700742

Mit írjon, ez igaz. Néztem én is, hogy ha Pesten maradnék hova költözzek, kb 20-30%-ot ment fel a lakbér 3 év alatt. Elég kemény.

#700742 Pyxis Előzmény: #700736

Elolvastam a portfolio-n is az ide vágó topikot, hát nem egyszerű a rengeteg pesszimistával értelmesen csevegni.

A válság még jobban felerősítette a beáramlást Bp.-re vidékről, jól mutatja ezt az albérlet árak emelkedése is.

Írhatnál erről is néhány gondolatot.

#700738 Bendeguz Előzmény: #700737

vakmajom és zsiday szerintem most reálisan látják. a budapest-bécs tengelyen emelkedés várható, máshol stagnálás, vagy további lecsúszás. saját véleményem sajnos nincs, ennél okosabb én se lehetnék :)

#700737 Hathor Előzmény: #700736

Na igen, és várom a növekedést a piacunkon tovább, valamint a konjunktúrát. Ingatlanok lassú emelkedését

#700736 Hathor Előzmény: #700735

Ingatlanboomot nem mondanék, inkább áreső aljat. Ezt mondjuk, már előre vetítettem.

Talán be is jön. Végre a cégemben is elindultak az eladások.

#700735 Bendeguz Előzmény: #700733

Persze, jogilag igaz amit írsz, nem mondtál semmit konkrétan :))) Ami cikkeket megosztunk egymással, azokkal viszont vagy nagyon egyetértünk, vagy kikelünk ellene. Nincs azzal gond, hogy az ingatlan boomra fogadsz, én is inkább látom valószínűbbnek és jobb befektetésnek, mint a bankbetétet.

#700733 Hathor Előzmény: #700726

Nem én írom, hanem a cikkek.

Én még meg sem szólaltam ,-)

#700726 Bendeguz Előzmény: #700710

Kifejezetten örülök, hogy Hathor leírja pro oldalról, illetve az említett kollégák pedig kontra oldalról. Végül is erről szól a fórum.

#700720 Margaretta Előzmény: #700716

Hát, sajnos, Magyarország nem mérhető európai mércével és az azzal való összehasonlítást is mellőzni kéne.

Csak annak higyjél, amit a saját szemeddel látsz.

Utazgassál EURÓPÁBAN:)