Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Havas is megzakkant... v…

#699782 Koffein

Havas is megzakkant... visítva röhögős... :D

Re: nincs cím

#699780 Láma Előzmény: #699739

Lehet csinálni elemzést. Csináltak is nagyon sokan. Süketek a fülek. Nem hallják a józan ész szavát. Tőzsdés szemmel kell ránézni és akkor érthető. Jobbos trend van éppen itthon is és a világban is. Tömegpsziho. Hiába próbálsz trend ellen menni, úgyse sikerül. Azonos teljesítménnyel, de akár kicsit jobbal is, a balos vezetés most nem életképes.Ez teljesen nyilvánvaló. Balos retorikával nem lehet bevezetni egy 300 ft-os vizitdíjat, jobbossal adó adó hátán, azt csinálsz amit akarsz. Ami nálunk unikum, hogy egy mszmp utódpárt, magukat jobbosnak nevező posztkomcsik uralják és kihasználják a jobbos trendet.Ez egyértelműen a jobboldal letörölhetetlen szégyenfoltja lesz a történelemkönyvekben.... majd.Hiába próbál itt az eszméktől magát távoltartó gondolkodó rávilágítani, hogy ez így tulajdonképpen nem normális dolog, Minden észérv hiábavaló. Ha a fideszt tőzsdei termékként elemzed látható, hogy 90-ben indult 0-ról. 2000-ig megvolt az első hullám. 2010-ig a második. Onnan indult az agresszív harmadik, ami vagy kifullad két ciklus alatt, vagy lehet kell neki 3 ciklus is.És akkor még mindig nem biztos, hogy a jobbos trend végetér, mert az hosszabb, évtizedekben mérhető. Könnyen meglehet, hogy amikor a fidesz csinálja a negyedik hullámot, akkor egy erős jobbik viszi tovább a jobbos trendet. Ha a magyar balos trendet nézzük ugyanígy, és a mai értelmezésben a klasszikus jobbos-balos szembenállást, abból azt látszik, hogy az nagyjából a múlt század elején kezdődött. 19-ig megvolt az első hullám. 45-ig a második. Onnan indult az agresszív harmadik, és most van a negyedikben.Ez nagyjából megegyezik a világtrenddel is. Nyilván országonként gyengébb, vagy markánsabb hullámokkal. Na. Ezért nyeri betegre magát a fidesz, nem azért mert mennyire szar volt a zelmúltnyócév.Hiába elemez itt bárki.Hiába írja le bárki, hogy a ballib csinált 8 év

alatt 10e mrd adósságnövelést, de közben félrerakott 3-at, az nettóban 7-e a nyolc év alat. hiába elemzi bárki, hogy elkölteni a hármat, közben csnálni másik hármat, aztán a végén rátenni egyben még másik hármat az kilenc e mrd nény év alatt, a lehetőségeken felül. Minek itt bármit elemezni.Hiába elemzed, hogy a gyúrcsány politikai vezetőként össze tudott harácsolni 2m-os vagyont egy élet alatt.A másik oldalon egy senki polgármester 4 év alatt 7 m-ot. Még ezután is az jön ki, hogy a szocik loptak többet. Ennek az egész jobbos-balos politikai vitának nagyjából annyi értelme van, mint az ökörködésnek az igenről a szavazás magyarázatban. Csak ott az ember elmosolyodik. Ez meg siralmas.

#699779 Turkoglu Előzmény: #699776

Hát ahogy olvasom én is csak teljes mellszélességgel tudok csatlakozni, Ricsi és Tűzsdenyúl hozzászólásához, teljesen osztom a véleményüket...

Persze tudom, hogy vannak más európai országok ahol hasonló a választási rendszer a mi mostani rendszerünkhöz, de ez nem jelenti azt, hogy ez jó...

#699776 Ricsi Előzmény: #699773

Ahogy olvastam a hsz-eket (már azt a 4-5 db-ot, amit elolvasok egyáltalán), gondoltam, válaszolok rbbj-nek, de te megtetted, és nagyon összeszedted, amire rá akartam mutatni.

Azért én is leírom, hátha 2* elolvasva másnak is leesik:

Egy szabad választás nem biztos, hogy demokratikus. Egyszerűen a szó alapja miatt, ami a demosz, azaz a nép képviselete. Erre is tökéletesen rávilágítottál. Ezt többet nem ragozom.

És igen, a 2/3 valóban azért volt kitalálva, hogy aki olyan törvényekhez nyúl hozzá, az bírja a társadalom 2/3.-nak a felhatalmazását. És nem a 45%-át, és nem az 55%-át, és nem is a 65%-át. Ekkora felhatalmazással (akár 65%-al) is bűn hozzányúlni egy 2/3-os törvényhez.

És ha már itt tartunk, a mentelmi jog is politikai támadások ellen van kitalálva, mégpedig azért, hogy egy demokratikus választás után ne lehessen 1-2 képviselőt mindenféle politikai ügy miatt elvinni-letartóztatni, legyen védettségük. Az eredeti elképzelés szerint ez messze nem gazdasági és egyéb bűncselekmények miatt került bele a törvénybe, de ma csak ezt látom mindenfelé. Mentelmi jogom van, így csalok-lopok-hazudok, nem számít, nem vagyok fogható.

És igen, én is ezeket akartam elmagyarázni, de sajna nem sikerült, Kár érte, pedig szerintem logikus.

#699773 tozsdenyul Előzmény: #699754

Csak azért írok, mert rólad van szó :)

A tegnapi vitában gondoltam már rá, leírom, de olyan nagyon nem ugrálok, mert látom hogy teljesen felesleges.

Utólag legitimálni egy választási rendszert az eredménnyel logikai bukfenc, mert a választási rendszer önmaga befolyásolja az eredményt. (Pl. prospero voksát is, ami pedig a betonbiztos kategória...)

Sarkos példa:

95%-os eredménnyel a világ bármely demokráciájában 2/3-ot szerez Kim-Dzsong, tehát az eredmény demokratikus volt...

Ez a te logikád, utólag az eredménnyel legitimálni.

De ez a kisebbik gond, a nagyobbik a következő:

Nem véletlen voltak 2/3-osak a törvények és alkotmányozás

Az akotmányozási képesség igen fontos lépcső volt pl. Németország életében Weimar után, nem kis dolog az

Ha boldog boldogtalan alkotmányozhat egyedül, nem pedig durva kompromisszumkényszerben, ahogy az a jogalkotók eredeti szándéka volt, az önmagában durva torzuláshoz vezet, és borítékolhatóan semi jóra.

Ajánlottam már Tocqueville-t, olvass utána. Miért és mennyire fontos a fékek és ellensúlyok rendszere. Mert nem a szabad választástól lesz valami demokrácia, hanem a fékektől és ellensúlyoktól, a független, tehát korlátozó hatalmi ágaktól, anélkül nem demokrácia a szabad választás sem, hanem a többség diktatúrája. Ez van most nálunk, illetve, már a kisebbség diktatúrája.

Pont ebből következően, ha te azt hiszed, hogy elég az elenzéknek is 2/3-ot szereznie, azaz feltételezed, hogy a tucatszor változtatott alkotmány mellett marad a választási törvény úgy, hogy az ellenzék esetleges 2/3-ot szerezhessen, akkor naiv vagy.

Mondjuk az egész vitában lerí, hogy naiv vagy de mindegy.

A hatalom korlátozásának, főleg itt a Balkánon, fontos része a váltógazdaság.

Nem értem, hogy tudsz örülni annak, hogy a váltógazdaságot kiiktatják, pártra szabott alkotmánnyal és választási törvénnyel, kompromisszumok és egyeztetések nélkül.

Az nem demokrácia, csak szabad, vagy szabados választás. A demokrácia ennél több.

A demokráciában a nép képviselve van.

Az is aki nem a Pártra szavazott...

Pl. mert az alkotmányozásban neki is van szava, de lehetne sorolni hosszan.

Abba meg bele sem akarok kezdeni, hogy gazdaságilag mi a jelentősége, hogy autokratikus oligarchizmus épül, vagy demokratikus nyugati orientációjú ország, innovációval, és individualizmus tiszteletével...

Csak megfontolásra ajánlom, és még egyszer, nem az eredmény ellen van kifogásom, nem a szavazók ellen, hanem a rendszer ellen. Ami 2/3-ot ad a kisebbségnek, és lehetővé teszi a nép többségének kizárását a demokráciából.

Maradok tisztelettel,

;)

#699770 walex Előzmény: #699759

Jaj,már. Ha leírom,amit gondolok, mindjárt jönnek a szokásos jelzőket osztogató összefogó náczik.

Kálmán Olga a "független…

#699769 walex

Kálmán Olga a "független" újságírók mintapéldája.

#699768 Ibiza Előzmény: #699766

nekem nem..szép levegős eszmecseréket szeretem..a kínlódást nem...egyik oldalon sem..

#699767 Dr. ursi Előzmény: #699763

ennyi.

ezt nem tudják elfogadni a kirekesztők.

csak gyűlölködni tudnak.

akár neonácik, akár szélsőbalosok, akár cionisták, akár radikális muszlimok.

- az emlékmű pedig a náci megszállás minden magyar áldozatának emlékére épülne.

- nemcsak egy adott népből származó áldozatokra emlékezve (mert olyan emlékmű már van), sőt van olyan is ami a harcokban elesett szovjet katonáknak állít emléket nagyon helyesen hiszen lásd a rabbit ő legalább érti h nélkülük az egész zsidóság gallyra ment volna európában és ezért h ők, a szovjet katonák meghaltak (igaz hazájukért elsősorban) legalább egy emlékművet és egy emléknapot érdemelnek.

- de a konkrét emlékmű most mivel még ilyen nincs, a nácik által megszállt hazánkban elpusztult összes magyar áldozatért lenne.

mi ebben a gond ? mi nem teccik ? h nem lehet kisajátatítani ?

- kellene egy emlékmű - ha még nincs - a kommunizmus áldozatainak is ! pl akiket biszku és kádár és stb küldtek a halálba.

v ők nem számítanak mert ők nem egy adott néphcsoporthoz tartoznak ?

kedves kirekesztők ...

#699765 prospero Előzmény: #699757

Mi volt itt a választás előtt?

Szerintem nincs bennünk gőg...bennem legalábbis. Leírtam azt is még választás előtt, hogy nem szeretnék Fidesz 2/3-ot újra. Sajnálom azt is, hogy a baloldal nem tudott hiteles alternatívát mutatni ami

megdolgoztatta volna a Fideszt is.

Aki itt az árkok mélyítésén, dolgozik az Gyurcsány aki sértegeti a választókat a választás éjszakáján...kisstílű elégtétel ... a baloldaliak akik minősítgetik Orbánt...idegbetegnek, gyógykezeltnek vagy éppen cigánynak mondják...

Ezek nem szolgálják a megbékélést.

#699762 Dr. ursi Előzmény: #699742

Berel Lazar, Oroszország főrabbija, a Holokauszt áldozatai emléknapját megelőző napon kijelentette, hogy a neonácizmus teljesen elfogadhatatlan, mindemellett felhívta a zsidókat, hogy mutassanak tiszteletet más népek iránt.

„A Holokauszt megismétlődése akkor válik lehetetlenné, ha mi magunk mutatunk példát más népek és kultúrájuk iránti tiszteletben, és gyermekeinket is, legfiatalabb koruktól kezdve erre tanítjuk”. Ezzel „mi magunk hozunk létre egy védelmet az embergyűlölet vírusával szemben”, olvashatjuk Lazar közleményében, amit sajtószolgálata tett nyilvánosságra.

A főrabbi felhívta a figyelmet arra is, hogy a zsidók ”örökre adósai maradnak a Vörös Hadsereg és a szövetséges csapatok katonáinak, akik saját életük árán mentettek meg több millió embert a rabságtól és a haláltól”.

Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2013_01_25/Berel-Lazar-Oroszorszag-forabbija-felh-vta-a-zsidokat-hogy-tiszteljek-a-tobbi-nepet/

mindig 100% a felhatalma…

#699760 Ibiza

mindig 100% a felhatalmazás..mert a nemszavazók átadják a döntési jogukat a szavazóknak...németeknél is 70% körüli a szavazáson résztvevők száma..és 5% a parlamenti küszöb...svájcban sincsenek 100%-os részvételi arányok..

minden pártnak és jelöltnek 1 szavazat az 1 szavazat.egyformák a feltételek..az eus megfigyelő is azt mondta..kellő a választék..áttekinthető a szavazási rendszer.

hiteles pártok kellenek hiteles programmal valódi elkötelezettséggel az ország érdekében..

ehhez kell felnőni..le- és meg kell tisztulni...lett volna idő építkezni..

nekem reményt ad ma már nem elég a győzelemhez a demagógia a gyűlölet és gyűlöletkeltés..a negatív kampány...werber erre épített..

Fiatalok kellenek..és új pártok..akik valóban azok akiknek mondják magukat.

#699759 Csusza Előzmény: #699742

Most hülyéskedsz csak, hogy nem érted, ugye? Egy picit gondolkodj, rá fogsz jönni a válaszra... ;-)

#699757 Sigorszky Előzmény: #699738

Hát igen, szar a baloldal, teljesen igaza van mindenkinek, aki ezt írja itt, mégpedig nagyon szar. De ettől még Orbán, a nagy stadionépítő nem lesz jó a szememben. Sőt, kifejezetten visszataszító. No, valahogy így. Majd este bemutatkozom, hogy milyen színű is vagyok és akkor lehet rám újabb cédulákat ragasztani. Már ha munka után lesz még ide írni energiám. Meg kedvem. Elment a kedvem itt beszélgetni, nem nagyon lehet értelmes párbeszédről szó most, túlgyőztétek magatokat és feszít bennetek a gőg. Léptem.