Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Ricsi Előzmény: #699773

Ahogy olvastam a hsz-eket (már azt a 4-5 db-ot, amit elolvasok egyáltalán), gondoltam, válaszolok rbbj-nek, de te megtetted, és nagyon összeszedted, amire rá akartam mutatni.

Azért én is leírom, hátha 2* elolvasva másnak is leesik:

Egy szabad választás nem biztos, hogy demokratikus. Egyszerűen a szó alapja miatt, ami a demosz, azaz a nép képviselete. Erre is tökéletesen rávilágítottál. Ezt többet nem ragozom.

És igen, a 2/3 valóban azért volt kitalálva, hogy aki olyan törvényekhez nyúl hozzá, az bírja a társadalom 2/3.-nak a felhatalmazását. És nem a 45%-át, és nem az 55%-át, és nem is a 65%-át. Ekkora felhatalmazással (akár 65%-al) is bűn hozzányúlni egy 2/3-os törvényhez.

És ha már itt tartunk, a mentelmi jog is politikai támadások ellen van kitalálva, mégpedig azért, hogy egy demokratikus választás után ne lehessen 1-2 képviselőt mindenféle politikai ügy miatt elvinni-letartóztatni, legyen védettségük. Az eredeti elképzelés szerint ez messze nem gazdasági és egyéb bűncselekmények miatt került bele a törvénybe, de ma csak ezt látom mindenfelé. Mentelmi jogom van, így csalok-lopok-hazudok, nem számít, nem vagyok fogható.

És igen, én is ezeket akartam elmagyarázni, de sajna nem sikerült, Kár érte, pedig szerintem logikus.