Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: nincs cím

#697097 Csusza Előzmény: #697093

Jól néz ki, de itt valami nem stimmel szerintem. Ekkora jobbik fölény nem lehet. Meg a maszop előzi a fityeszt? Nemá...

És tényleg van ilyen, hogy Zöldek pártja? Nekik miért nem volt jó az LMP?

Ugye nem a párttámogatás miatt? :-)

#697094 Ibiza Előzmény: #697032

igen..javul bennem a kép az LMP-vel kapcsolatban..még ha nem is hiszem valaha szavazok rájuk..de a jobbik is kb olyan messze van tőlem mint az lmp..még ha mindkét pártnak vanis igazsága..fideszben is taszítanak dolgok..ilyen pl a gondoskodó állami felfogás..

Elvileg párt nélkül vagyok..mert hazaáruló tolvajokra, erkölcsi hulladékokra nem szavazok..és a fenti gondjaim vannak a fenti pártokkal.

Én a hedonizmuson kívül egyetlen izmust sem szeretnék követni..

konzervatív értékrendem van de nem szeretem az urambátyám mentalitást és nem fogadom el alapból a rangokat..mindenki kb egyforma tiszteletet kap tőlem..a gróf a Dr az igazgató vagy a takarítónéni...

Ha már izmus akkor tán konzervatív liberalizmus lehet ami érdekel..de ez sem.

Bonyolult?

- rendpárti vagyok..legyen rend..a rend őre tartsa tartassa be a törvényeket..az állampolgár jogaiért is...aki eldobja a csikket fizessen aki szemetel fizessen..aki nem előírás szerint tartja kezeli a kutyát fizessen..a biciglis és pizzafutár fizessen ha nem tartja be az előírásokat..mert kis dolgoknál kezdődik a jogkövetés..

- mindenki aki keményen dolgozik európai szinten élhessen és maradjon a béréből 15-20%

- legyen szociális háló a valóban elesetteknek..

- legyen egyszerű és átlátható az adózás..ne legyenek kiskapuk kivételek..minden jövedelem adózzon..bárhonnan származik.

- nem kellenek adókedvezmények, minden annyiba kerüljön amennyibe kerül..max nonprofit szolgáltatók legyenek..

- minden információ mindenkinek egyformán és egyidőben elérhető legyen..

- a törvények ne a törvényt kijátszókra és adóelkerülőkre legyenek szabva..hanem a többség jogkövetőre..ne legyen mindenki potenciális bűnöző..

Megkerestem Kire szavaz…

#697093 Razamanaz

Megkerestem

Kire szavazna, ha ma lenne a választás?

• 1668

Magyarországi Cigánypárt

• 106

A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt

• 200

Seres Mária Szövetségesei

• 90

FKGP

• 52

Új Dimenzió Párt

• 3488

Fidesz-KDNP

• 241

Sportos és Egészséges Magyarországért Párt

• 1994

LMP

• 139

Jólét és Szabadság Demokrata Közösség

• 23

Új Magyarország Párt

• 165

Munkáspárt

• 170

Szociáldemokraták

• 47

Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt

• 312

Együtt 2014 Párt

• 179

Zöldek Pártja

• 94

Összefogás Párt

• 4878

MSZP-Együtt-DK-PM-MLP

• 12536

Jobbik

#697085 walex Előzmény: #697032

Azért meglátszik, hogy Schiffernél az intelligencia. Remélem, szép eredményt érnek el. Jót tett az LMP-nek a megtisztulás az SZDSZ tagozat kiválásával.

#697070 Ibiza Előzmény: #697032

a magyar liberálisaink nem azok..hiszen a liberalizmus lényege a szabadelvűség..ők addig szabadelvűek amíg azt gondolod amik ők..utána satufék..kirekesztés és fasisztázás..ebből látszik ez a liberalizmus egy fedőcég.

Liberalizmus feltételez egy kialakult személyiséget egy erkölcsi morált..egy önkontrolt.

#697069 Ibiza Előzmény: #697064

:) néha tök egyszerű dolgokat kell ismételni újra és újra..alapfogalmakat szájbarágni.

#697064 Csusza Előzmény: #697042

Hol is állok? Összezavartalak? :-) Bocs, nem ez volt a célom.

Amúgy teljesen világos, kit és mit támogatok. Még ha az furcsa is. :-)

Talán csak az okozza a kavart, hogy nem vagyok minden ellen zsigerből. Vannak dolgok, eszmék, tettek, viselkedések és személyek, akiktől, amiktől zsigerből kapok hányingert, ez így van. Nem titkoltan ezek az úgynevezett balliberális eszmék, tettek, személyek. (Illetve most éppen így nevezik magukat, de ez történelemfüggő, hol így, hol úgy hívatják magukat.)

"...szadeszt és prominenseit, akik most ezerrel szivárognának vissza a hatalomba"

No, ők klasszikusan minden politikusok legalja. Sajnos egyelőre én azt látom, hogy igenis sikerül nekik a lassú visszaszivárgás, legalábbis ott látom a "jól bevált" arcokat és neveket a díszes társaságban.

De! Emellett próbálom nyitva tartani szememet és az agyamat (nincs nehéz dolgom, nem túl nagy), hogy ne vezessen meg senki az "én oldalamról" sem. Nem vagyok már tinédzser (b@ssza meg :-( ), talán valami kis értelem is szorult belém, és viszonylag tűrhetően ki tudom szűrni az emberek közül az értékesebbeket és az értéktelenebbeket. (Ráadásul most nagyon megkönnyítették a dolgomat, hogy az egyik oldalon ilyen szépen "összefogtak".)

Emellett -ha finoman akarok fogalmazni- az elmúlt négy év kormányzati produkcióját is kritikus szemmel figyelem, és nem titkolom, hogy bőven van, ami szintén megöklendeztet.

Ezért van az, hogy alapvetően jobboldali, és (jelenleg) jobbikos létemre igenis szimpatizálok például Schifferrel, aki egyelőre ember tudott maradni, bármekkora nyomás is nehezedik rá a ballib oldalról.

Persze nem mindennel értek egyet, de ezzel semmi baj, így is egy teljesen elfogadható politikusnak tartom.

Igen, van zsigeri gyűlölet a másik oldalon is, ez tény. Én próbálom ebből kivonni magam, persze biztosan nem mindig teljes sikerrel. Az embernek vére és szíve is van, nem csak esze... :-)

Ja! És attól, hogy jobbista vagyok, és próbálok normálisan gondolkozni, még nem vagyok faszista, rassiszta, anszitemita és még a jó ég tudja, mifene... :-)

Remélem így érthetőbb lettem.

#697042 Sigorszky Előzmény: #697032

Hol is állsz tulajdonképpen? Számomra nem igazán világos, kit és mit támogatsz. Csak halkan jegyzem meg, zsigeri gyűlölet a másik oldalon is van. Mindamellett én is útálom a szadeszt és prominenseit, akik most ezerrel szivárognának vissza a hatalomba ráadásul. Nem fog nekik menni...

Ez jóra sikerült :) ww…

#697036 Koffein

Ez jóra sikerült :)

www.youtube.com/watch?v=Qd1-v_xJ2sE

Egy érdekes, és tanulság…

#697032 Csusza

Egy érdekes, és tanulságos vita "TGM" és Schiffer (LMP) között a Jobbik kapcsán. Érdemes elolvasni, főleg annak, akik nincsenek tisztában a balliberális oldal (és "krémjének") zsigeri elvakultságával és gyűlöletével.

Iskolapéldája az önmagukat "értékesebbnek" tartott "liberális" figurák arrogáns, bárkit rendreutasító stílusának.

(Nehéz lehet nekik feldolgozni, hogy a szadesz nem éledt fel poraiból, és akiben annyira bíztak, mint az "új szdsz" vezetőjében, ő sem úgy ugrál, ahogy ők szeretnék...)

Schiffer válasza is tanulságos, számomra teljesen elfogadható.

Első TGM levél:

http://hvg.hu/velemeny/20140318_TGM_Schiffer_Andras_edes_oregem

Schiffer válasza:

http://hvg.hu/velemeny/20140324_Schiffer_Ez_igy_nem_fog_menni?FullComment=true#comments

(A cikkek a HVG-ben jelentek meg, nem a kurucinfón...)

#696987 Csusza Előzmény: #696952

Ha elolvastad, majd számolj be róla. Nekem nincs meg, egy barátom ígérte, de még nem végzett vele. Jó volna tudni, érdemes-e elolvasnom.

Ha időpocsékolás, akkor nem ragaszkodom hozzá... :-)