Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika és társadalom ahogy ÉN látom...

Re: a szigetlakók :o)

#712795 banyaiz Előzmény: #712766

Fő problémák vsz a társadalom elöregedése , és a túl magas száma az állami alkalmazottaknak.

Ehhez jön egy magas államadósság, és a chf hiteles zűr.

A gond az, hogy ezek a nyomorultak a 2/3-al nem a problémák szisztematikus logikus bár fájdalmas megoldásán dolgoznak, hanem unortodoxkodnak.

Állami bürokrácia leépítését az gátolja, hogy egy hatékonyabb ügymenet mellett vsz legalább 30%-a az ott dolgozóknak felesleges. Ez rövid távon mindenféle problémát okozna. Munkanélküli lesz, nem adózik, nem fogyaszt stb. Plusz a népszerűtlenség.

Egyszerűen bármilyen fájdalmas azt kellene tenni amit a gazdasági logika megkíván, és ha kell nem emelni a nyugdíjat 1-2 évben, racionalizálni mindent ami állami kirugdosni onnan az emberek 30%-át stb.

Ezeket a témákat kerülgetik, időt nyernek egy mnyp lenyúlással, az extra adós bűvészkedésükkel, de ez kb az utánunk az özönvíz történet.

Aztán jönnek ilyen pótcselekvésekkel átírtuk az Alkotmányt, meg az internetadó és a tranzakciós adó de a kp felvét ingyenes 150 k-ig öröm boldogság. Meg a gonosz IMF-el .

Sok ****.

#712793 walex Előzmény: #712768

A faktor erre is hatna.

Sosem lesz vége ennek, amíg a komcsik uralkodnak.

#712791 Turkoglu Előzmény: #712786

Ők a legnagyobb és biztos szavazó bázis, elégedetté tenni őket kötelező...

#712768 Bendeguz Előzmény: #712766

támogatlak! fel kéne vállalnod nyilvánosság előtt és megdönthetnénk az újkádárizmust.

#712766 matgab Előzmény: #703463

szerintem valami zakkanás van most a Fideszen belül, mert az internet adónál sokkal nagyobb hülyeségeket csinálnak, pedig az sem kicsi hülyeség.

Például ezzel az EKEA rendszer adatszolgáltatási kötelezettségével a teljes magyar fuvarozó szakmát tönkre fogják tenni. Az ÁFA csalások megfogása nagyon fontos, de nem ez lenne a helyes megoldás sztem, vmi más megoldást kellene rá találni.

A Cafeteria rendszer adóit is nagyon megemelik, gyakorlatilag az Erzsébet utalványon kívül, ott is csak max havi 8000 ft-ig minden cafeteria juttatás drágább lesz szinte , mintha valódi bérként adnák a munkavállalóknak!

Akkor miért vannak ilyen cafeteria elemek? És miért emelik fel az Erzsébetet, ami tényleg a legszegényebbeknek az élelemiszervásárláshoz nyújtott kedvezményes adózási lehetőséget??

Ja és érdemes odafigyelni, hogy vajon melyik társadalmi réteget nem érintik az adóemelések??

A nyugdíjasokat és a munkanélküliek nagy részét!

Már megint ott tartunk, hogy az inaktív többséget korrumpálja a politikai elit a saját rablásuk fenntarthatóságához!

Új választási rendszer kellene, ahol az szavazhatná meg a jövő döntéshozóit, akik az államháztartáshoz hozzájárulnak, nem akik kivesznek belőle!

#703463 Sigorszky Előzmény: #703253

Hogyne, különösen ügyesen mozgott az a felcsúti balösszekötő... Naccerű ez a kormány.

#703253 matgab Előzmény: #703214

Tartom is a véleményem. A demográfiai folyamatokban még ha meg is indulnának most azonnal a változások, annak a hatása csak 20-30 év múlva lenne érezhető, ennyi időnk nekünk már nincs (az aktív fiatal életünkből) és még a változások is csak nagyon minimálisak -ha megindultak már egyáltalán.

Az emberek az elmúlt 40 évben megszokták, hogy mindig minden egyre nehezebb ezért attól, hogy most 1-2 évet esetleg politikailag jobb irányba mennek a dolgok -aminek még nem érzi okvetlenül a társadalom többsége az eredményét (mert most még nem javulunk, csak kisebb ütemben nő a szop@s gyorsasága), mindez meg van spékelve egy morális, általános értékrendi válsággal - amit az adott nemzetközi környezetben talán nem is lehet megváltoztatni...

Ezért demográfiailag az ország katasztrófális helyzetben van középtávon, amin nagyon nehéz változtatni.

Ettől még lehet, hogy az elmúlt 4 évben, az adott gazdasági mozgás lehetőségek koordinátarendszerében a kormány összességében ügyesen mozgott.

#703214 Bendeguz Előzmény: #703154

Érdekes, hogy a kormány munkájával ennyire elégedett vagy, optimista a jövőképed, közben pedig igen komoly és értelmes eszmefuttatásaid voltak a kihaló magyarságról, fundamentálisan értéktelenedő országról. Én az utóbbit éreztem, érzem. Nem lesz ember aki dolgozzon, az öregek zsarolják a fiatalokat, a kisebbségek a többséget, a jobbosok a balosokat. Erre írtad egyszer, hogy ezért nem érdemes lakást venni.

#703154 matgab Előzmény: #703148

Tényleg máshogy látjuk a dolgokat.

Én pl. sokszor leírtam azt is, ha a fidesz-szel valamiben nem értettem egyet, vagy nem teljesen.

Viszont itt (meg máshol sem) még olyan ballibet nem láttam, aki azt írta volna vmire , amit a fidesz tett, hogy az jó (vagy az mszp-re, hogy vmi rossz volt). Az igaz, hogy az mszp-re én nem írtam jót, de csak azért, mert a rendszerváltás óta nem emlékszem egyetlen önmagában pozitív nemzetérdekű cselekedetükre sem. Opp, máris javítom magam, a 300 ft-os vizitdíjjal konkrétan egyetértettem. Az volt az egyetlen dolog (de a kórházi napidíjjal ott sem, mert nincs az a hülye, aki magától szívesen feküdne a kórházban).

Skalpok voltak. Nem is lehetett volna máshogy, különben csőd lett volna -pont az előtte lévő évek teljesítménye miatt. De a skalpokat azt mégis nagyjából igazságosan szedték be, részben az addig jól prosperáló extra profitokat zsebre tévő multiktól, másrészt a tehetősebb lakosságtól -hiszen a tranzakciós adót és ÁFA-t pl az fizet sokat, akinek nagy a számlaforgalma, fogyasztása tehát több a pénze, nem? Míg a szocik jellemzően csak a hivatalosan foglalkoztatott réteget szopatgatták magas SZJA és járulékokkal, míg a feketén dolgozó vállalkozó tömegek röhögtek a szlovák rendszámos terepjáróikból...

Szerintem ez így igazságos, legalábbis igazságosabbnak érzem , mint amikor az összes teher 90%-át én a bejelentett foglalkoztatott fizettem -még akkor is , ha többet fizetnék, mint eddig (de nem kalkultam ki , hogy mennyit nyertem az SZJA csökkentés vs egyéb adók versenyben).

külső kamatkörnyezet? Nézz már utána , hogy 2002-2008 időszakban milyenek voltak a nemzetközi kamatok! Akkor volt a likviditásbőség csodája! Akkor aztán tényleg totálisan felesleges volt mesterségesen magasan tartani a kamatokat! A kamatok csökkentése nem hazárdjáték volt, hanem minimális követelmény a gazdaság beindításához (10%-os kamatokat sem tud egy tisztességesen gazdálkodó vállalkozás kitermelni egy beruházás után, nemhogy 20-30%-os kamatokat!).

#703148 sbbacsi Előzmény: #703142

Nézd, totálisan felesleges bármiről is vitáznunk, mert fordítva ülünk a lovon. Szándékosan nem mondom, hogy ki ül jó irányba, mert ez mellékes ilyen szempontból.

Nem én mondom, hogy ami jó az külső hatás és ami szar az fidesz. Ennek ellenkezője a fidesz retorikája éppen, azt vegyük észre. Ugye milyen hülyén néz ki? Fordítva is, nem csak ahogy a számba adod... :)

A másik, hogy a 2004-2008-as időszak szintén totál mellékes megintcsak ilyen szempontból. Szar volt nulla teljesítménnyel, igen? És attól most nem lehet ugyanúgy szar?

Totálisan független eseményeket sikerül összemosni. Szerinted az egy teljesen irreális eset - amiben szerintem ma vagyunk - , hogy:

a, Van GDP növekedés.

b, Mégis van egy rakás dolog amit éppen most is elkúrnak, ellopnak és ez ugyanúgy hátráltató tényező?

Az a gond, hogy kétpólusú világban él a jobboldal. Aki nincs velünk az ellenünk. Nemjobbos=balos+libsi, ha most jó akkor minden jó. Elmúltnyócévben ha szar volt akkor minden szarabb volt, stb...

Ez egy ultra óvodás gondolkodási szint.

Abból is látszik ki mennyire kritikus a neki "kedves" (ráfogottan kedves) rendszerrel. 10-ből 8 itteni ballib lazán lefosozza az elmúltnyolcévet is amellett, hogy átlát a mai hihetetlenül primitív ősmagyar-ellenség ellentétre felhúzott borzalmon is. A másik oldalon ez az arány 10-ből 0.

A többire konkrétabban: betét skalp nem volt, csak 26 másik skalp, össze lehet gereblyézni a több Bokros csomagnyi elvonásokat. Ha konkrétan befektetési skalpról beszélünk akkor add már össze légyszi az eho, mnyp, tr adó, bankadó skalpokat. :)

Kamatcsökkentés: Bejött, igen, nem vitás. Más kérdés, hogy volt piacinál jobb IMF hitelünk (de tudom, az feleannyit ér, mert g*cik adják). Ill. hogy nem illik rulettezni ezzel, mert kb. így indult a sztori... és csak aztán jött be.

Ha pedig már bejött akkor azért ennél tényleg említsük meg, hogy csakis a külső, globális hozamszegény környezet miatt. De lehet, hogy azt is ők intézték el persze. :)

Kérdezek: ha mégse jön be mi a f*szt csinálunk? Felelősen?

#703145 matgab Előzmény: #703142

és persze lehetne a GDP növekedés 3-szor ekkora is, és a kamatok és az államadósság is lehetne fele ekkora, mert egy állam gazdasága irányítása során csak úgy ripsz ropsz el lehet tüntetni a múlt hatásait...

Sőt egyenest azt is mondhatjuk, hogy ha a szocik maradnak hatalmon, akkor biztos már egy mini ausztria szintjén élnénk, csak hát ennek a birka népnek elege volt 8 év szoci tivornyából és türelmetlen volt a birka nép a jövőbeni eredmények leszüreteléséhez, mert itt bizony, ami jó van azt a szocik készítették elő... (teszek egy smiley-t a végére, hogy értsed, jó? :-) ) :-)

#703142 matgab Előzmény: #703135

ja, ha valami javul, akkor az csak külső hatás következménye lehet, ha valami romlik akkor az csak a fidesz... Igaz?

Mert az, hogy a GDP-nk szinte nem nőtt a bőség 4 éve alatt (2004-2008), de az adósságunk egekbe emelkedett, olyan kamatlábbal, ami soha nem volt indokolt az smafu.

Meg az is ahogy károgtak, hogy ha a kamatok leesnek akkor itt 500 lesz az EUR, az is. Közben 2009-ben felrántottak egy k. nagy IMF hitelt, aminek semmi eredménye nem volt a jólétre nézve, amit épp 2014-re kellett visszafizetni (ja pont választási év??) az is semmi.

De, hogy a Fidesz kikerülte az államcsődöt, úgy, hogy nem kellett sem ciprusi mintára bankbetéteket skalpolni, sem adósságelengedést kérni görög módra, úgy, hogy közben az egész ország devizakitettségét csökkentették, miközben -valóban nemzetközi folyamatok miatt a HUF és a régiós valuták gyengültek, az megint csak smafu...

Mindegy is, egy Fidesz fóbiásnak úgysem lehet semmit elmagyarázni, ami esetlegesen nem az ideáival esik egybe...

#703135 sbbacsi Előzmény: #703114

Vannak külső hatások is (Pozitív hatások is, bármilyen meglepő jobbról, nem csak magyarsz*pató "sötét anyagból" áll a rajtunk kívüli univerzum.)

A kamatcsökkentésnél pl. egy az egyben ez van, nem nehéz belátni.

A GDP nőtt. Na puff. Az meg valószínűleg lehetne 2x annyi, ha a fele pénz itthon nem a "levesbe" megy mészroslőrincéknek. Éleslátó Matolcsy és Viktor sem ezt vízionálta előre. Asszem ezt kb. 2-3 évvel ezelőttre várták, mostanság meg dupla ennyit.

Van erre egy vicc, mikor az elefánt és a hangya dübörögnek a hídon.

Kb. ennyi közük van a nagy meneteléshez.

De a magyar virtus más.

#703114 matgab Előzmény: #699257

én is érzékelem azt, hogy vagy a magyarok jövőbe vetett hite erősödik, vagy az utolsó forint tartalékukból is kifogytak, mert 2008 után megint egyre több haverom hív fel, hogy szüksége lenne némi baráti kölcsönre.

Talán azért mondanám, hogy inkább az első verzió lehet az igaz, mert inkább lakás vásárlásra, vagy felújításra kérnek kölcsön, nem úgy mint mondjuk 2009-2010-ben hitelek kiváltására.

Valamint az összegek is kevésbé arról szólnak arról hogy hó végéig kellene még egy huszas, hanem inkább nagyobb összegű kölcsönöket kérnek.

Szóval kezd pörögni a gazdaság az összes neoliberális kétkedő ellenére, amit a mai GDP adat is alátámaszt. Ráadásul a kamatot levitték a korábban elképzelhetetlen alacsony szintre és mégsem 500 HUF az EUR...

Na akkor most miért nem nyilatkoznak a korábbi nagy kritikusok, akik mellett csak az államadósság emelkedett rekord mértékben?

#699257 Dr. ursi Előzmény: #699248

én bármilyen irányból közelítettem a szavazás helyszíneként szolgáló iskolához 150 m-n rögtön 3 hiller pityu tábla fogadott :o) bárcsak ők is végleg a süllyesztőbe kerülnének a szadesz után a maszop is de legfőképp klónjaik dk együttes pm mlp meg még a jó ég tudja ki mindenki

#699248 matgab Előzmény: #694944

bemegyek a szavazóhelyiségbe és kérdezem:

- Kérem szépen, ha az szdsz-re szeretnék szavazni, akkor hova tegyem az X-et?

- Az SZDSZ-re nem lehet már szavazni, már nincs olyan párt...

- Nagyszerű -fülig érő mosollyal- tudom én is, de annyira jó ezt itt is hallani! :-D

#694792 Ibiza Előzmény: #694725

nem ez a gond..hanem azt hallod mennyivel jobban működnek ezek a gazdaságok..és mennyivel jobbak nálad..és azért keresnek nálad 5x többet mert 10x jobbak..

a nagy lfszt..

angoltól rendelek..mondom sürgős..ad határidőt 2 héttel később szállít..mondom milyen címre küldje..ne a régire..kb 2x le is írom kiemelem..csak a régire küldi..majom küldi a számlát..nincs rajta pénznem..kérdem ez most eur vagy gbp,..

Hollandtól rendelek..fekete színű cucc kell..ok jön..időben is van....kibontom csak ezüst szinű..dobozra szállítóra azt írja fekete..

Kérsz ajánlatot angoltól,olasztól,hollandtól, némettől..2 tételre..kb 3-5 nap mire válasz jön.

Régi megfigyelésem ha többet keresel többet is vesznek el tőled a szolgáltatásban és a vendéglátásban..egyedül a kereskedelemben nem.