Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: a szigetlakók :o)

matgab Előzmény: #703148

Tényleg máshogy látjuk a dolgokat.

Én pl. sokszor leírtam azt is, ha a fidesz-szel valamiben nem értettem egyet, vagy nem teljesen.

Viszont itt (meg máshol sem) még olyan ballibet nem láttam, aki azt írta volna vmire , amit a fidesz tett, hogy az jó (vagy az mszp-re, hogy vmi rossz volt). Az igaz, hogy az mszp-re én nem írtam jót, de csak azért, mert a rendszerváltás óta nem emlékszem egyetlen önmagában pozitív nemzetérdekű cselekedetükre sem. Opp, máris javítom magam, a 300 ft-os vizitdíjjal konkrétan egyetértettem. Az volt az egyetlen dolog (de a kórházi napidíjjal ott sem, mert nincs az a hülye, aki magától szívesen feküdne a kórházban).

Skalpok voltak. Nem is lehetett volna máshogy, különben csőd lett volna -pont az előtte lévő évek teljesítménye miatt. De a skalpokat azt mégis nagyjából igazságosan szedték be, részben az addig jól prosperáló extra profitokat zsebre tévő multiktól, másrészt a tehetősebb lakosságtól -hiszen a tranzakciós adót és ÁFA-t pl az fizet sokat, akinek nagy a számlaforgalma, fogyasztása tehát több a pénze, nem? Míg a szocik jellemzően csak a hivatalosan foglalkoztatott réteget szopatgatták magas SZJA és járulékokkal, míg a feketén dolgozó vállalkozó tömegek röhögtek a szlovák rendszámos terepjáróikból...

Szerintem ez így igazságos, legalábbis igazságosabbnak érzem , mint amikor az összes teher 90%-át én a bejelentett foglalkoztatott fizettem -még akkor is , ha többet fizetnék, mint eddig (de nem kalkultam ki , hogy mennyit nyertem az SZJA csökkentés vs egyéb adók versenyben).

külső kamatkörnyezet? Nézz már utána , hogy 2002-2008 időszakban milyenek voltak a nemzetközi kamatok! Akkor volt a likviditásbőség csodája! Akkor aztán tényleg totálisan felesleges volt mesterségesen magasan tartani a kamatokat! A kamatok csökkentése nem hazárdjáték volt, hanem minimális követelmény a gazdaság beindításához (10%-os kamatokat sem tud egy tisztességesen gazdálkodó vállalkozás kitermelni egy beruházás után, nemhogy 20-30%-os kamatokat!).