Re: a szigetlakók :o)
sbbacsi Előzmény: #703142Nézd, totálisan felesleges bármiről is vitáznunk, mert fordítva ülünk a lovon. Szándékosan nem mondom, hogy ki ül jó irányba, mert ez mellékes ilyen szempontból.
Nem én mondom, hogy ami jó az külső hatás és ami szar az fidesz. Ennek ellenkezője a fidesz retorikája éppen, azt vegyük észre. Ugye milyen hülyén néz ki? Fordítva is, nem csak ahogy a számba adod... :)
A másik, hogy a 2004-2008-as időszak szintén totál mellékes megintcsak ilyen szempontból. Szar volt nulla teljesítménnyel, igen? És attól most nem lehet ugyanúgy szar?
Totálisan független eseményeket sikerül összemosni. Szerinted az egy teljesen irreális eset - amiben szerintem ma vagyunk - , hogy:
a, Van GDP növekedés.
b, Mégis van egy rakás dolog amit éppen most is elkúrnak, ellopnak és ez ugyanúgy hátráltató tényező?
Az a gond, hogy kétpólusú világban él a jobboldal. Aki nincs velünk az ellenünk. Nemjobbos=balos+libsi, ha most jó akkor minden jó. Elmúltnyócévben ha szar volt akkor minden szarabb volt, stb...
Ez egy ultra óvodás gondolkodási szint.
Abból is látszik ki mennyire kritikus a neki "kedves" (ráfogottan kedves) rendszerrel. 10-ből 8 itteni ballib lazán lefosozza az elmúltnyolcévet is amellett, hogy átlát a mai hihetetlenül primitív ősmagyar-ellenség ellentétre felhúzott borzalmon is. A másik oldalon ez az arány 10-ből 0.
A többire konkrétabban: betét skalp nem volt, csak 26 másik skalp, össze lehet gereblyézni a több Bokros csomagnyi elvonásokat. Ha konkrétan befektetési skalpról beszélünk akkor add már össze légyszi az eho, mnyp, tr adó, bankadó skalpokat. :)
Kamatcsökkentés: Bejött, igen, nem vitás. Más kérdés, hogy volt piacinál jobb IMF hitelünk (de tudom, az feleannyit ér, mert g*cik adják). Ill. hogy nem illik rulettezni ezzel, mert kb. így indult a sztori... és csak aztán jött be.
Ha pedig már bejött akkor azért ennél tényleg említsük meg, hogy csakis a külső, globális hozamszegény környezet miatt. De lehet, hogy azt is ők intézték el persze. :)
Kérdezek: ha mégse jön be mi a f*szt csinálunk? Felelősen?