Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: nincs cím

#691268 Euroman Előzmény: #691251

ok:))..menjünk...tartok tőle, hogy a "rajzolgatás" kevés lenne....én mondjuk már csak azt tudok, mert 19 éve nem dolgozok mérnökként, amit ott tanultam, abból már csak a precizitás maradt meg....közgazdasági ismeretek is csak a tőzsdézés miatt maradtak meg, mert a munkahelyemen az utóbbi 10 évben az se kellett, minden közgazd tevékenységet (gazd. osztály, pénzügy stb.) pester központosítottak...itt vidéken már csak a pesti akaratot végrehajtó irodisták voltunk..

#691251 KawaBazsy Előzmény: #691241

Akkor menjünk ki Bendéhez Grazba, mérnöki diplománk van, németül gagyogunk, azt a rajzolgatást meg hamar megtanuljuk.. :-)

#691247 Margaretta Előzmény: #691241

Ne panaszkodjál már annyit!

A szomszéd most halt meg, 60 éves volt, neki kéne és van joga panaszkodni.

#691241 Euroman Előzmény: #691231

a "szopás" már anélkül is összejött, hogy qrva lennék...sajnos amit akkor írtam, amikor Te mondtad, hogy kimész, az se jött össze...múlt kedden szólt a fejvadász, hogy ma péntekig keresnek a cégtől, ha keresnek....nem kerestek....fejvadászt felhívtam...azt mondta, ha nem kerestek, akkor tárgytalan, nem hívnak be interjúra...állítólag szűkebb választásba már 3-4 alkalommal bekerültem, de interjú egyikből se lett...

#691234 KawaBazsy Előzmény: #691124

JAh, hát a mérnöki elhelyezkedéshez perfektebb német kell, mint az én alsó középfokom. Bár itt már többen megdicsérték, de gondolom csak biztatnak.. Anno azt tanultam először 10 évig, s ha folytatom, akkor az ok, viszont angol nuku, s az is kell.. S úgy kalkuláltam, h a német nem olyan fontos, mert a dajcsok úgyis tudnak angolul. Csak hát azzal nem kalkuláltam, h a dögök elvárják a németet, ha már munkát adnak..

Én nem tervezek többet most 3 hónapnál, öreg vok.. :-)

#691176 Euroman Előzmény: #691123

nincs dugipénzük, minden a bankban van, befektetve..anyámnak nyugdíja sincs, mert háztartásbeli volt, és nincs elég munkaideje...havi 12.000 Ft házastársi pótlékot és 24.000 ft rokkantsági támogatást kap...a ház amiben lakunk közös, ők a földszinten, én az emeleten, és nem eladó....viszont ha elmennének, és én is, akkor üres lenne, ami baromira nem jó....de nem is mennének...itt mindent ismernek, szép, gondozott kert van, nyugis vidék...és nem is nagyon barátkozó fajták, nem szeretnek közösségben...annak idején nagyanyám teljesen vakon se volt hajlandó elmenni a házból, haláláig itthon volt.....vill. mérnök, az jobb, mint az enyém, mert az én szakmámat már nem nagyon művelik...és másik diplomám, közgáz se hoz senkit lázba...

#691124 Bendeguz Előzmény: #691009

Mindenkinek köszi a gratulációt, jó arcok vagytok! :)

Villamosmérnök vagyok 6 év tapasztalattal nyomtatott áramkörök területen. Ez mérsékelten keresett és a mérnökök körében nem igazán népszerű, mert látszólag paint brushban rajzolgatás. Valójában mély és komplex téma és engem szórakoztat, szeretem csinálni. Ennél a cégnél őrült fejlesztésekbe kezdtek, meg akarják duplázni a már 1200 fős dolgozói létszámot, már nekem is szóltak, hogy vigyek magammal minden ismerőst :)))

Németül elég jól tudok, de nem irodalmian. Az anyanelvi szint elsajátítása a cél 3 éven belül. Igen, 3 évre tervezek első körben.

#691123 Bendeguz Előzmény: #690984

Euroman, a számítás helyes, viszont a havi díj nem a te költséged lesz, ugyanis azt a nyugdíjból automatikusan levonják. A szülők szokása szokott lenni, hogy titokban eltesznek bajosabb időkre pár millió Ft-ot, amiről nem tud senki. Ha nálad is így áll a dolog, akkor a 2-3 milliós belépő díj sem probléma. A két személyes "lakások" per főre leosztva olcsóbbak, mint az egyedülálló. Nagymamám is otthonban van, innen tudom az infókat. Összességében, ha a lelki világoba befér, hogy a szüleidet szakemberek ápolják helyetted, akkor csak jól járhatsz az osztákiába költözéssel. Bécsben nagyon drágák a lakások, inkább érdemes kisebb városokba menni.

#691023 Sumér harcos Előzmény: #691015

vártam is egyébként rá egy ilyesmi választ...

kicsit prvokácionak,viccnek is szántam,ugyis mindig az a szöveg-a Magyar irigy stbstb...

néztem senki nem irigyelte? na akkor majd én,ennyi...

egyébként eszemben sincs:)

#691021 Sumér harcos Előzmény: #691015

pfff:)

van egy alapszabály-irott kommunikácioban soha ne humorizálj,fő ok-félrecsuszhat stb stb:)

én ezt megszegtem,vicc volt:)

eszemben sincs szoros értelemben irigyelni.

részemről- egyáltalán nem zártam ki a lehetőségét a külföldre keveredésnek...

bármi lehet és pont az ellenkezője is,akár még ország választás kapcsán is..tehát ez az,amire abszolut nem mondom,hogy soha..

#691017 Euroman Előzmény: #691015

ez a ti "meccsetek", én ebbe nem is szólok bele....én azért is nem írtam, hogy irigy vagyok rá, vagy bárki másra...megdolgozott érte, megnyerte, megérdemli....nekem azért is nehéz keresnem, mert magamtól sosem jöttem volna el...sem onnan, sem máshonnan...örültem, hogy volt egyáltalán munkahelyem, és úgy gondolom, hogy semmi ok nem volt a kirúgásomra...ha az MT nem változott volna meg, hogy indoklás nélkül is ki lehet rúgni, akkor nem is tudtak volna kirúgni....az duma, hogy az MT jobb a rugalmasság szempontjából, mert pl. a kirúgás számomra semmilyen lehetőséget nem nyitott meg, mert nem vagyok vándormadár, és az újat is nehezen szokom meg, ha egyáltalán megszokom...ez a helyzet számomra semmilyen pozitívumot nem hordoz, mert én az élet minden területén inkább vevőként voltam eredményes, mint eladóként...tárgyak eladásában sem vagyok sikeres, és magamat sem tudom eladni (a vicc része: még jó, hogy nem születtem nőnek, mert qrvaként is éhenhalnék:) )...a tudásomról, képességeimről képtelen vagyok egy hazugságáradatot közölni, az igazság pedig sajnos nem vonzó, piacképtelen.

#691015 KawaBazsy Előzmény: #691009

Mit kell ezen irígyelni? Ha melóznál kint, s tudsz németül, akár a vendéglátóipari tapasztalaltoddal, simán dolgozhatnál te is..

#690999 Euroman Előzmény: #690998

és mindez nem panasz, ez egy helyzet, ami adottság és ehhez a kabáthoz kellene gombot találni..

#690998 Euroman Előzmény: #690989

napi oda-vissza kb. 50 km elfogadható lenne...ilyen közelségben van 2-3 kisváros, meg néhány falu....öregek otthona kizárt, szüleim sem mennének, és én sem tudnék többet tükörbe nézni...sőt ha megöregszem, inkább vagyok itthon egyedül, mint ilyen helyen...Sopronban aranyárban sincs gondozó, mert mindenki elment már külföldre....mikor anyám a stroke után szinte teljesen béna volt, akkor is alig találtunk, 1-2 erdélyi magyar volt még megfizethető...mióta román állampolgárok is szabadon vállalhatnak, azóta ők sincsenek....meg idegent nem is engedünk be, ha én nem vagyok itthon, mert szüleimet egy óvodás is simán kirabolhatná, olyan gyenge állapotban vannak.....apám napi 16-18 órát alszik, mert a szíve olyan gyenge, hogy nem bírja jobban, a lábai teljesen tönkre vannak menve, és a testén ruha által nem fedhető helyeken (pl.arc.) is igen csúnya, soha be nem gyógyuló jóindulatú bőrdaganatok vannak... anyám meg fél oldalára le van bénulva....apám egy évben jó ha 10 napra elhagyja a házat, de akkor is háztólházig kocsival viszem, anyám évek óta az utcán sem volt, az orvos is házhoz jár hozzájuk...

#690991 KawaBazsy Előzmény: #690988

Így igaz. Én 34 évesen nagyon élveztem, amikor kiköltöztem Londonba. Most, 40 évesen egyáltalán nem élvezem Németországot, csak azért vagyok itt, h a németem is fejlődjön, ha gyerekeim lesznek, akkor ezt már nem tehetem meg..