Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: nincs cím

#689895 Euroman Előzmény: #689877

100 %-ig egyet értek Veled/Veletek. egy termék kitalálójaként és teljeskörű müködtető menedzsereként rengeteg üzleti tárgyaláson voltam, nálam sokkal magasabb beosztású emberekkel tárgyaltam sikeresen. De: akkor állt mögöttem egy cég, a munkaadóm, akinek képviseletében bejutottam oda, ahová akartam, és utána már "alkothattam". Jelenleg viszont immár lassan 14 hónapja be sem jutok sehová, mert egyetlen interjúra nem hívtak be. Elutasító válaszra is csak a megpályázott cégek max. 10 %-a méltatott. Így aztán neheten tudom azt mondani, hogy elszúrtam az interjút, mert nem is volt. Más: a volt főnökömről nyiván nem beszélek ilyen helyen, sőt máshol sem. itt a fórumon, meg itthon a 4 fal között igen, máshol nem. Velejéig utálom, ki tudnámverni az összes fogát, de amikor kirúgott, akkor sem káromkodtam, nem vágtam be az ajtót, csak felálltam az asztaltól, és kijöttem a szobájából. Másnap leszámoltam, és ennyi. Utólag hallottam, hogy volt olyan kollégám, aki visszament az irodába, és összetörte a számítógépét....ezt persze kifizetteték vele, úgyhogy nem érte meg...

#689877 Ibiza Előzmény: #689876

visszafogott vagy nem nézed az órád..nincs rajtad aranyóra..aranynyaklánc..nem kalimpálsz nem mutogatsz..nyugodt erőt sugallsz..nem nyalizol..de látniuk kell megbecsülöd a munkájukat és tiszteled őket...az öltözéked egyszerű de tiszta és igényes. szolid szinek.

elméletben tudom.. :) de hál isten nem kell állásinterjúra mennem..mert ott gyorsan elrendezném a kismajmot..

Ismerősök tapasztalatai a fentiek..de nem bonyolult mert egy üzleti tárgyalás is hasonló..annyival könnyebb ott jobban hozhatom a saját stílusomat...nem kell alkalmazkodnom..mert érdekek vannak..

#689876 Ibiza Előzmény: #689730

állásinterjún szemed csillog füled kezeid tiszták mint egy viszkaszmacskának..és égsz a tettvágytól..de egy nyugodt erőt sugallsz...érthetően fogalmazol..egy másodpercet vársz a válasszal..meggondolod..felkészülsz alapkérdésekre.

mit szeretsz magadban?. (szerénység mint virág elvtárs)..szeretsz dolgozni alkotni..akár egyedül akár csapatban..

mi a hibád? keresel valami egyzserűt és elfogadhatót. pl utálod ha hiányzik az alkotókészség és a nemtörődömség nagyon bosszant és ilyenkor nehezen uralkodsz magadon

#689873 Margaretta Előzmény: #689867

Én is már többször leírtam, maximálisan alkalmazkodni a kínáló elvárásaihoz. Így az önéletrajzot át kell formálni az ő izléséhez. Pozitív hozzáállás, semmi negatív megnyilvánulás az interjún. Nem kell hazudni, de számtalan formák léteznek ebben a műfajban is.

"Olyanok vagyunk, amilyenek. Na jó, betömjük a legnagyobb lyukakat és megszüntetjük a legbüdösebb bűzt." Salinger után szabadon idézve.

Ennek mentén haladva nem igaz már, hogy nem talál egy állást.

Csak bejutni nehéz, aztán meg alakul. Nyilván nem olyan alkalmazkodó egy 50 éves, mint egy 20, de már bent lehet alakítgatni. De míg kívül marad, csak vesztesként

bír gondolkodni.

#689867 prospero Előzmény: #689727

Arra gondoltam, hogy azzal ha hangoztatod az állásinterjún a véleményed a volt főnöködről, lenullázod magad ...nem éri meg.... persze csak ha dolgozni akarsz...de ha fontosabb, hogy sajnáljanak egy kicsit, mert így elbánt Veled az élet...

Aki hallgatja, ha nem is a főnököd lesz... de jól meggondolja, hogy kit vegyen fel a főnöke/megbízója számára...

Amit írtál az első része tökéletes volt, a második része.... amint szóba került a véleményed a főnöködről, meg katasztrofális...tartsd meg magadnak a véleményed... senki nem kíváncsi rá...

Én soha nem alkalmaznék olyat aki nyiltan szidja előttem a volt főnökét...arra gondolnék miközben egy ilyen dumát hallgatok, hogy egy sértett emberrel van dolgom, aki még nem tudta túltenni magát a sérelmein és nem tudja elengedni a múltat... és feltenném a kérdést magamnak: van arra időm, hogy ilyen emberek lelkivilágával foglalkozzam? Ha Teréz anya hirdeti az állást szerencséd van...

De mivel valószínűleg nem Teréz anya hirdeti, jobb ha hallgatsz az interjún a volt főnöködről... és azt mondod, hogy jövődre szeretnél koncentrálni...

Re: micsoda elszólás

#689756 Euroman Előzmény: #689748

másnak könnyű ajánlani a "cigányéletet", de a nyilatkozó sem ilyet él..."cigány" munkavállalás, "cigány" párkapcsolat, "cigány" gyereknevelés....de mondhattam volna janicsárt is...

#689752 Euroman Előzmény: #689751

éppen hétfőn esti osztrák híradóban fogalakoztak 1. hírként azzal, hogy 480.000 munkanélküli van ausztriában, 60 éves rekord....nyilván bizonyos szakmákban ez nem igaz.

#689751 Euroman Előzmény: #689748

olvastam, de aki nem programozó, annak ez tök nem érdekes....ahhoz olyan gondolkodás kell...én office programban makro alkalmazásokat sem tudok csinálni...egy volt kollégám a volt munakhelyemen csinált nekem egy minialkalmazást, amivel egyszerűbb lett az adatok feldolgozása....mire megértettem a működési elvét, az is 2 hét volt...

micsoda elszólás

#689731 Euroman

idézet az indexről:

"Egyik legemlékezetesebb ilyen eset Blaskó Péteré, aki 2008-ban Gyurcsány Ferenctől nem vette át a díjat, 2011-ben Orbán Viktortól már szívesen átvette. Gyurcsánynak írt nyílt levelében így fogalmazott: "Miniszterelnök Úr! Nem óhajtok Önnel kezet fogni! Ha megtenném, nem símogathatnám meg soha többé a gyermekeim arcát, a feleségem kezét."

„Ez eddig nem volt. Most előre kell arról nyilatkozni, hogy hajlandó-e az ember átvenni, és ha ezt ikszelte be, akkor kötelessége is. Valószínű, aki a nemet jelöli meg, az esélyét is elveszti, hogy nyerjen. De ennek nem erről kellene szólnia, hanem a művészetről." − idézi a Blikk az egyik jelöltet.

A lap megkereste az Emberi Erőfossások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkárságát az üggyel kapcsolatban, de egyelőre nem kaptak választ."

EMBERI ERŐFOSSÁSOK MINISZTÉRIUMA:)))))))

#689730 Euroman Előzmény: #689729

azzal nemvolt baj...a munka átlagos volt, de elfogadható, sosem morogtam...kollégákkal jó kapcsolatom volt....főnökkel személyesen ritkám találkoztam, aljasan, hátulról igyekezett kicsinálni, mert ajjoz se volt bátorsága, hogy kirúgjon, a pesti központtal rugatott ki...

#689729 Bendeguz Előzmény: #689727

tapasztalat: 3-ból 2 főnök alkalmatlan a pozíciójára emberileg és/vagy szakmailag. Többnyire vagy azért főnök, mert részesedése van a cégből, vagy felszopta magát ügyes dörgölőzés közben. Idáig 1 kiváló főnököm volt, akit szeretek és tisztelek. Könnyű mondani, de tényleg inkább az motiváljon, ha jók a kollégák és élvezetes a munka.

#689727 Euroman Előzmény: #689712

nem cikizem, ez a véleményem, konkrétan meg lexarom őt....számotokra nem érdekes, mert nem ismeritek....mindkettőnk szerencséjére még nem találkoztunk, mióta kirúgott...

#689712 prospero Előzmény: #689583

Tetszik a lelkesedés... kb. ezt szeretnék látni a munkaadók.... a volt főnököd cikizését mellőzd... nem kifizetődő...

#689583 Euroman Előzmény: #689577

hozzám is passzol, rengetegszer tolmácsoltam vásárokon, sőt már 3. éves egyetemista koromban (1987) még a vasfüggöny mögötti időkben volt hatalmas nehézgép kiállítás, vásár és konferencia Miskolcon, és akkor 1 hétig egyedül vittem egy osztrák cég standját....értékesítési menedzser is voltam 5 évig, bevétel és költséggazdaként 5 emberrel évi 300 miilió huf nyereségeket termeltem...csak a főnökváltással 2002-ben elvették tőlem...oktatni mindig oktattam, mert szeretek is, meg nagy dumás is vagyok....külföldi ösztöndíjasként heti rendszerességgel kellett egyetemi színvonalú előadásokat tartanom, és a cégnél, ahol dolgoztam, is tanítottam németet és marketinget...üzleties megjelenés is megvan, ha a moly nem ette meg az öltönyeimet...utóbbi években a szeretve tisztelt geczy főnököm bezárt az irodába, oda meg a farmer-ing is elég volt...igyekezett jól elnyomni, ő meg vonaglott mindenhová a sötét öltönyében, a buzy rábaközi tájszólásával, nulla idegennyelv tudásával...öt éven át fizette neki a cég a magántanárt, aki a házhoz járt, aztán soha 1 mondatot nem sikerült kinyögnie, ha jött külföldi partner...akkormindig jó voltam, a titkárnővel hivatott....persze leőre nem szólt, jól le akart égetni, hogy snasszul vagyok felöltözve, szerencsére titkárnővel jóban voltam és súgott előte való nap, hogy másnapra külföldi vendégek lesznek, ha gondolom, készüljek:)

#689577 KawaBazsy Előzmény: #689562

A te lehetőséged jobban passszolna hozzám, de az alsó közép németemhez meg inkább a szakmunka.. :-)

#689574 Euroman Előzmény: #689570

én is nagyon remélem....fejvadász hívott, bíztatott....állítólag jövő péntekig eldől, hogy behívnak-e.

#689562 Euroman Előzmény: #689559

ez nincs olyan messze, szerencsére:) ez is ingázás, de megoldható....értékesítési terület, ügyfeleket kell látogatni, vásárokra menni, termékismertetőket tartani stb....német tulajdonú, de ausztriában működő...

#689559 KawaBazsy Előzmény: #689556

Mondom, jössz velem ablakot beépíteni. Én is több nyelven beszélő diplomás vagyok, s az is német tulajdonú cég.. :-P