eléggé túl van fűtve. őszintén szólva örülnék, ha 75-ön oldalazgatna a héten és lehűlnének az indik. utána mehet 1300 fölé.
eléggé túl van fűtve. őszintén szólva örülnék, ha 75-ön oldalazgatna a héten és lehűlnének az indik. utána mehet 1300 fölé.
no tehát. ahogy elnézem, tegnap sikerrel zártunk az ellenállás szint felett, ma meg már 80 fölé kúszott. a dupla alj életre kelt, irány 1500 fölé? veszek muxot! :)
az indikátoroknak hűlni kell, ezt el lehet érni oldalazással is :)
az utóbbi napokban nem igazán akar menni semerre, akár esik, akár süt :)
rövidtávon: 1239 után megpihenhet 1231-1233 között (elnézve a mai hirtelen hátraarcot elég simának tűnik, hogy elérje)
Azalatt továbbra is ~1218-1219, ott lehet lezárom a short felét, de csak átmenetileg.
1239, megvolt az óráson a dupla csúcs. Attiati, most elválik mennyire volt fals a kitörés. Visszateszt, vagy 1150?
utólagos okoskodás: előbbre való most a kockázatkerülés
Sztem be van árazva a menetrendszerű kivezetés, így a logikát a várakozáshoz képest érdemes keresni, ha mindenáron logikát szeretnél benne. Nem is volt éles reakció.
ugribugrizott a FED -10 mrd-ra. elvileg esnie kéne, mégis emelkedik. mit gondoltok?
ha él az 1180-ról kezdődött long trend, akkor szerintem innen 1250-ről, vagy 1241-ről, vagy legkésőbb 1219-ről fordulnia kéne
igen, én visszavonulót fújtam az aranybányámmal...
3 pontra volt a stop :) Még jó, hogy módosítottam a 11.20-i gyertya fölé.
Pedig először a 12.10-i gyertya 1269-es értéke fölé akartam rakni.
Remélem hogy az augusztus óta húzott trendvonal fals kitörését megjátszók most menekülőre fogják.
Stopot most már lejjebb kéne húznom 1271-re (vagy még lejjebb?)
1230 alatt lehet építek még rá shortot, 1218 alatt meg még egyet. Ha eljutunk odáig.
Ezért olvasom csak nagyon kevés ember elemzéseit, mert én is így látom. Aki legalább 51% helyesen elemez, az már profi, látnok, zseni! Amúgy pedig egy vak majom is tud 50%-ot hozni :) Továbbá a fundamentumok a legerősebbek, a technika csak egy nyugodt kereskedési időszakra érvényes. Amint történik valami, módosítani kell a stratégián.
Ugy látom egy ideje, hogy nem müködnek a régi fogások.
A piac nem követi a TA által megkivánt irányokat, alighanem a túl sok olcsó pénz és az algoritmusok hatalmának kiteljesedése miatt.
Azért persze a tőzsdei oldalak nyomatják az elemzéseket, mint a gép, a brokerek kommentálják a történéseket, mint akit épp nyúznak, és mindenki a homokba dugja a fejét, hiszen a kutya ugat, a karaván halad, kis speki meg bukik.
Illetve neki is új fogásokat kell találnia.
Egészen érdekes, hogy a téves előrejelzések arányának megsokszorozódása mennyire nem kap visszhangot sem a sajtóban, sem a fórumokon.