Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX1412

Re: nincs cím

#685739 Rozsdáskilincs Előzmény: #685719

Trédelni rohadt nehéz!!!! szabályrendszert találni az könnyű, olyat ami működik az már nehéz!!! ///

Erre utaltam hogy nem a meggazdagodás kell vezérelje a trédert hanem tanuljopn meg először a pénzére vigyázni. Ez azért alap mert lesznek olyan időszakok a piacon mikor a rendszerek képtelenek profitot termelni. Nem azért mert hibás lenne, egyszerűen a piacnak vannak ilyen időszakai de kénytelenek vagyunk tétet tenni mert nem tudjuk mi minek a kezdete. Nehéz nagyon nagyon nehéz. Na azt nem szeretném ha azt gondolnátok hogy én kaszálok a piacon:) Akkor kaszálok ha a piac lehetőséget ad rá ha nem a stop stop stop majd egy nagy mozgás és hopp most én következtem a bödönnél:) Ha jó volt hozzám a piac akkor a stoppok fedezése után marad is:)

#685734 Hathor Előzmény: #685732

Határidőnél valóban alap amit mondasz!

Nincs kecmec.. ellenben egy alap tudás ellengedhetetlen hozzá. Chart ismeret, szintek belövése. tudás nélkül nem képs rá az ember. Illetve lehet képes, de nem mindegy mit hova tesz, miért. Ehhez kell a tapasztalat, tudás.

Borska szerintem ebben jó úton van. A stopokat azért elhelyezi és zár!

Egy baj van vele.. a kapzsiság! Aki short oldalon áll, az mindig kapzsi!

Gyors árfolyam elmozdulással akar gyorsan, többet keresni.

Ebben kecsegteti a short. Elragadta Őt!

Valamint a reálgazdaság és a rossz környezet bűvöletében él, mint a többi.. Ami nem számít semmit.

#685733 Hathor Előzmény: #685731

Egyébként kezdünk rozsdáskilinccsel összecsiszolódni!

Mindketten tudjuk mindig tanulunk! ÉS mindig is mindketten hajlamosak voltunk tanulni, és hajlandóak is vagyunk!

Ez nagyon fontos! A tőzsdén életed végéig tanulsz! És ez a szép benne!

#685732 Rozsdáskilincs Előzmény: #685719

Az írásodon látszik sokat agyaltál már a dolgon:) Én is meg biztos mások is:)

//Nincs rendszer ami kezel egy beragadást, egy réssel nyitás esetén átugrott stoppot, //

Na ezzel nem árulok el titkot nekem erre az azonnali zárás a szabály lép életbe, gondolkodás nélkül. Az ok egyszerű egyszer már kigondoltam 100 leellenőriztem tudom hogy időnként megesik akkor min gondolkodnék, kivele az ablakon hisz nem arra megy ami nekem jó lenne. Persze sokszor fordul is és megy arra amerre kell de elkell fogadnom ez a helyzet nekem ennyit tudott nyújtani.

#685731 Hathor Előzmény: #685729

"Hathor kösz meg vagyok sok dolgom volt meg a piac se épp számomra izgalmas időszakában volt van nem voltak szépmopzgások az év második felében. Idén eddig egy pozim volt mínuszos lett most két nyitott van ha rendkívülidolog nem történik akkor ezek már pluszossak maradnak. "

Én ebben bízom! Drukkolok!

Én már minden lét betoltam a kis papírjaimba. Ha még lenne még tolnám.. de elfogyott. Várom én is a napomat! Ott nem szorít a tőke áttét, nincs likvidálás! Így sok dolgot felezésből duplázásba megéltem! :D

Most nekem is visszajöttek papírjaim, de együttesen én is várom fel az egész cuccost. az idő ráér! ,-)

Sok sikert mindenkinek!

#685730 Hathor Előzmény: #685724

Én erről beszéltem mindig! 1konti adás vétel nem azonos 2-300kontikkal 500pont mínuszokkal, meg 3%os beütésekkel!

#685729 Rozsdáskilincs Előzmény: #685696

Bobyka kedves, szerintem pont nem ezt írtam de ugye ez egyéni megítélés kérdése. Te egy kicsit amolyan morgolódó típus vagy gondolom az is abból ered hogy Te mit akarsz látni a világból. Én a másik oldalra igyekszek tartozni minél többször próbálok magamban szeretteimben jó érzéseket kelteni:) Borskát kedvelem tetszik a határozottsága, nyíltsága és mindig igyekszik úgy fogalmazni hogy nehogy valakit is megbántson. Az írásai arra engednek következtetni egy jó, értékes embertársunk bújik meg a nick mögött. Mivel szimpicimbi beírása alapján kereskedés pszi mélypontjára került, mindenképp megérdemel egy-két bátorító mondatot. Csupán ennyi motivált az írásra:) Boby biztosan van az én piaci szemléletemtől eltérő megközelítés ami eredményes sőt eredményesebb. Nem is ez a kérdés, sokkal érdekesebb az a köztudott adat 90-95% veszít. Ez arra motivál egy gondolkodó embert aki képes elszakadni a húsosfazék látványától ami az emberek többségében reflexként működik és leköti az összes figyelmét hogy onnan kiakar venni egy jókora darabot. Mivel tudjuk hogy ez többnyire nem megy érdemes lehet más szemszögből közelíteni a helyzethez. Pont nem a sokat emlegetett meggazdagodást útját kell keresnünk amivel eladják azt a sok remek elméletet. A kisebb profit elérését preferáltam ami türelem és a kisebb elvárások felé tolja a gondolkodást, ami valószínű a statisztika szerint könnyebben elérhető. Első lépésre elég ha elszakadunk a tömeg elméletektől mert ez köztudott hova vezet ugye 90% sírás-rívás. Hogy lehet olyan ostoba az ember hogy tömegelméletet használva a tömegeredményétől eltérő eredményre számít. Innen lehet elkezdeni az alapok lefektetését hogy hoygan kell a piachoz viszonyulnunk. Az én véleményem szerint az egy téves nézet a piacról hogy az a szép kívánatos húsosfazék azért van ott hogy mi kivegyünk onnan mindenféle jót, ló****t! Azért van ott hogy oda betegyél legalább is mindenképp először be kell tenned hogy később kivehess. Tehát az első amit meg kell tanulni hogy mi micsoda valójában a második hogy ha beteszünk az nekünk lehetőleg ne kerüljön pénzbe. Ha ezeket megtanultuk akkor kezdhetjük csak a következő tanulnivalót hogy hogyan tudunk onnan kivenni. De már többet írtam mint szerettem volna ugyanis a helyzet az hogy én kivegyek ahhoz elkerülhetetlen hogy valaki betegyen ugyanis csak azt lehet kivenni ami bent van az meg valakié volt:) Amúgy is annyi lett volna Borskának a mondandó hogy szigorú szabályrendek bevezetése esetén sok kellemetlen érzéstől meglehet szabadulni.

Hathor kösz meg vagyok sok dolgom volt meg a piac se épp számomra izgalmas időszakában volt van nem voltak szépmopzgások az év második felében. Idén eddig egy pozim volt mínuszos lett most két nyitott van ha rendkívülidolog nem történik akkor ezek már pluszossak maradnak.

#685728 Boby. Előzmény: #685716

Miért... , mondta valaki, hogy baj van vele?!Csupán egyetnemértésemnek adtam hangot.

#685724 Aptiti Előzmény: #685720

jól szóltál...egyetértek. főleg azzal, hogy nagyon kemény idegörlő szakma a trédelés.

Ha kicsibe nyomod akkor csak játék. nincs sok haszna. Csak hobby.

De ha komolyan nyomod, akkor sok álmatlan éjszakád lesz. Nekem elhiheted.

Nehéz a kapzsiságot és a félelmet kordában tartani.

uff én szóltam :)

#685720 Borska Előzmény: #685719

jahhhh és a diverzfikáció :) divatos szóval élve, ami segítheti a trédert, a helyesen összerakott portfolió, rettentő fontos, főképp egy ilyen piacon mint Mo. sok apró katonából többnek van esélye a győzelemre, és az átlag a fontos

#685719 Borska Előzmény: #685684

:) csupán arra gondoltam hogy mindenki megpróbál fogást találni a piacon

lelki tényezője pedig igen is hogy van, perszeeee nem szabadna lennie, de ha nem lenne akkor nem emberi trédről és cselekedetről beszélnénk, eltérésmentes rendszereket tanulmányoztam nem keveset. Auto experteket, falusi néven robotokat, amik kötöttek szobahőmérsékleten mint a nagymama, hidd el még oda is kell belső tartás, hisz a gombot TE nyomod meg.(na ezeknek a működéséről és eredményességéről megint tudnék órákat írni...) Amúgy amit írsz, teljesen helytálló elméleti megközelítése a dolognak, és van is némi párhuzama a valósággal, de szerintem nem így működik. Trédelni rohadt nehéz!!!! szabályrendszert találni az könnyű, olyat ami működik az már nehéz!!! Nincs rendszer ami kezel egy beragadást, egy réssel nyitás esetén átugrott stoppot, vagyis legyen csak némi félelem az emberben,tréderben vagyis nem is félelem inkább tisztelet és tartás a piac iránt, mert ha nincs könnyen vérfürdő lesz a dolog vége!!!!

#685717 Hathor Előzmény: #685684

Kollega!!

Üdv.

Olyan vagy mint egy álmos maci.. ha kisüt a nap a Béten kidugod a fejed, brummogsz egyet és visszamész aludni. De ha megy tovább fel a papír, akkor tombol az alvó maci benned tovább :D

#685696 Boby. Előzmény: #685684

Köszönjük meg szépen Rozsdinak, a hogyan gazdagodjunk meg a tőzsdén c. előadását, pláne hogy mások ilyen hasznos információkat pénzért szoktak megosztani a nyilvánossàggal!Részemről nem hiszek ebben a történetben, mert ha léteznének ilyen szabályrendszerek, akkor a tőzsdén mindenki képes lenne pénzt keresni - márpedig, mint tudjuk a tőzsdések 95%-a elbukik -, és akkor az iskolákban nem àcs, meg esztergályos szakmát tanítanának, hanem pénzcsinálót.Természetesen bizonyos alapvető "szabályokat" érdemes megszívelni és figyelembevenni a tőzsdén is, de ezek közel sem olyan kötött dolgok, mint amiröl Rozsdáskilincs beszél.

#685684 Rozsdáskilincs Előzmény: #685580

vívjuk a saját kis harcunkat magunkkal, a lelkünkkel,elemzünk, reménykedünk, ki-ki hite szerinti//

Borska ezeknek semmi keresnivalójuk egy tréder eszköztárában, tessen olyan rendszert építeni ami ezeket kiküszöböli ezzel megszabadulva a felesleges terhektől. Olyan szabályrendszer ami nem enged semmilyen hangulati mozgásteret. Pl az is lehet egy szabály hogy hány pont eltérés esetén még megfelel de a legjobb egy pont eltérés se így könnyebb kiértékelni a helyzetet:) Nem kell mérlegelni csak lépni. Ha sok pici eltérést engedsz a rendszernek akkor pont semmi nincs a kezedben amihez tarthatnád magad. Persze egy szigorú szabályrendben kereskedni nem túl élvezetes, megfoszt egy csomó izgalomtól ami végül is a játék lényege lenne, de csak lenne mert a kereskedés nem játék hanem statisztikai alapon kidolgozott menetrend lefutása amiben sem izgalom sem élvezet nem társul. Ezt nem is a piacon kell keresni. Nem is az a célja hanem a sikeres kereskedés elérése. Hátha segítettem valamit bárkinek is. Fontos még a trédernek ha nem piacíránbyitó akkor max tudomásulvételi joga marad bármi is történik a piacon, nem eltalálni kell az elkövetkezendő mozgásokat hogy a számunkra megfelelő áralakulás nekünk meddig kedvez meddig felel meg. A rendszer kidolgozásakor a főszempont veszteség minimalizálása csak ezután következhet nagyobb profitra való törekvés kidolgozás de ezek szvsz együtt járnak vagy ez vagy az de ugye még mindig hasznosabb egy kis profitot nyújtó rendszer mint egy kiugró nyerőre hegyezett. Egyszerű az ok egy évben pl 50 tréd ami csak 50% találati aránnyal működik ha nagyobb a nyerő mert minimalizálva van a bukó akkor biztos lesz kiugró mozgás az év folyamán ami szép profitott hozhat. lehet csak 1 de az nyújthatja akár az egész évi eredményességet is.

#685673 Ibiza Előzmény: #685652

a leminősítés ma már politikai nyomásgyakorlás is..amikor az ország a csőd szélén volt sehol nem volt leminősítés..miközben ketyegett a túlzottdeficit eljárás

#685652 Aptiti Előzmény: #685643

választások után sok minden ki fog kristályosodni...

Kérdés fenntartható növekedési pályára tud-e állni Mo?

azért ha ránézel az SP -nél még a bovliban is a bovliba vagyunk ilyen országok társaságában,mint Ukrajna,Moldova,Szerbia stb.

Azért ez nonszensz szvsz...

#685643 Waszeitung Előzmény: #685582

Felminősítés? Mire,vitya két szép szemére vagy az mnb elnökének szeme világára? :D

Molly szép nagy kutyaütő eközben..

végre termőre fordultam.…

#685635 Aptiti

végre termőre fordultam...

nagyon kellett már ez a sikerélmény az egomnak

#685634 Aptiti Előzmény: #685629

hát a KT még mindig össze van nyomva.

Sajna a Mol nem csatlakozott.

Még nem hisz mindig a piac az emelkedésben