Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Sport

Re: Gera legrosszabb napja

#683505 Kissherceg Előzmény: #683503

mentalitással van gond, az emberekkel...

Nézd meg a kis srácot, aki a Barcánál van kint, miket tud már a labdával. Öröm nézni

#683503 banyaiz Előzmény: #683497

Gondolom azért lekoppantani sem olyan egyszerű mert biztos nem rakják ki a netre milyen edzésmunka van. De hát azért csak el lehetni tőlük lesni vmit. "Ipari" kémkedéssel. :)

#683501 banyaiz Előzmény: #683496

Itt is? :)

Viszont ha nem akarunk búsulni akkor az azért vicces, hogy a magyar egy annyira élelmes nép , hogy mindenben megtalálja a mutyi lehetőséget.

Ki gondolná , hogy egy ilyen fos szintű fociban van mutyizási lehetőség. Gondolj bele real barca szint lenne itt is vagy premier liga , vagy bundesliga.

De magyar szemétdombon is vmit ügyeskedik. Még lesz jó focink na, nem idén , nem jövőre, mire a bux 50 k lesz, bár lehet az előbb lesz mint foci. :)

#683497 TrendMan Előzmény: #683492

Nem koppinthatunk, mert mi unortodoxok vagyunk ebben is.

Még a végén a vallásban is áttérünk.

#683495 banyaiz Előzmény: #683494

arra én is találnak e komoly hibákat. Ha semmi komolyat akkor rejtély miért vagyunk ennyire lent.

#683492 banyaiz Előzmény: #683488

Azt nem értem, hogy nem kellene feltalálni semmit. Szétnézni olyan országokban ahol sikeres a képzés mit csinálnak. Pl hollandok. Nem arról van szó, hogy sokkal nagyobb létszámú ország. Mégis régóta és sok nagy klubnál ott vannak a neveléseik. Szóval vagy genetikailag jobbak a focihoz, vagy vmit tudnak a képzésben. :)

Le kell koppintani . Amióta beszélünk róla, hogy válság a fociban azóta 3 generáció legalább kiöregedett. Vagy még több. Inkább visszaestünk azóta is. Alap probléma lehet ebből következtetve.

#683488 TrendMan Előzmény: #683487

Azt nem tudom hová tenni, amit Bölöni meg mások mondtak a román meccs előtt:

Pl. a magyar foci utánpótlásnevelésben jóval messzebb jár már, jobbak a feltételek nálunk, mint Romániában stb..

Akkor én még bizakodtam, mára ez már csupán értetlenség.

#683487 banyaiz Előzmény: #683485

Ez így tényleg túl negatív, hogy semmit sem számít.

Annyi jelentősége lehet , hogy mennyire tudja őket fanatizálni, illetve saját képességeinket jól felmérve , ellenfelet felmérve egy jó taktika.

A gondot ott találom, hogy a képességek olyan alacsonyan vannak, hogy 10-20% növekedés amit egy jó edző hozzátehet még mindig alacsonyan van.

Ezért kellene az utánpótlást tolni vsz.

Persze örülök ha rám cáfolnak és megtáltosodunk bármilyen edzővel. :)

Kézit nem néztem, csak hírekben láttam nagy csatában elvéreztünk.

#683485 TrendMan Előzmény: #683479

Akkor végülis mindegy, ha nem számit akárki is lehet, ez a lecsúszás következő fázisa.

De persze ha ez sem számit, akkor oké.

Végülis a gazdaságban is tetszés szerint mozgatnak arcokat ilyen olyan intézmények élén, de az is mindegy, hiszen a forint még nem omlott össze, sőt offenzivában vagyunk, de ez sem számit.

Akár Hajdú is jöhetne a kézilabda válogatott éléről, most úgyis ráér...

Egyébként tegnap Görbicz és Tomori előtt le a kalappal, ők ketten mindent megtettek.

Ez most a kiegészitő embereken ment el.(Kovacsicz és Triscsuk lépéshibája döntő helyzetben etc...)

Pedig mennyire odavoltunk, hogy nekünk hosszabb a kispadunk.

#683479 banyaiz Előzmény: #683477

Annyi a mozgástér, hogy kiválaszt posztokra embereket. Nagy atomfizika ki jöhet szóba? Első körben aki külföldön rendszeresen játszik egy focicsapathoz hasonlító egységben.

Akkor azokra a posztokra már megvan az ember. Ebből nincs sok. A maradékra , kínjában megpróbálja hazai bajnokságból kiválogatni ki a legkevésbé rossz. :)

Taktika. Ha olyan gyenge csapat az ellenfél ahol még 20 éve azt sem tudták mi fán terem a foci akkor 2 csatár támadunk.

Ha az ellenfél vmit ért a focihoz, netán komoly csapat akkor egy csatár , kontrára játsszunk .

Néha meglepjük az ellenfelet támadó foci komoly csapat ellen. Olyankor megússzuk 4-5-6-7-8 kapott góllal. Holland - magyar.

Kb ennyi a mozgástér. Lehet persze vuduzni itt a dolgokat, nagyon leegyszerűsítem, ledegradálom, de kb ez a szitu vsz.

#683477 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #683409

Azért ne már, hogy Pintér Attila legyen a szöv.kap (bár nincs túl sok bajom vele.. :-) akkor se ha nem számít ki a kapitány(szerintem azért egy kicsit számít)

#683462 banyaiz Előzmény: #683455

Nem tudom lett volna e bármi jelentősége , hogy ki az edző, sajnos amilyen állapotban van a focink.

Külföldi neves edző mennyiért vállalja el? Gondolom pár milla eurban minimum/év.

Egy 2. vonalbeli külföldi edző aki olcsóbb lenne az minek.

Magyar mezőnyből pedig szinte teljesen mindegy ki. Lehetett volna Mezey is. :)

#683455 TrendMan Előzmény: #683453

Ebben igazad van.

A Győr edzője viszont olyan választás, mint ha

1) politikai döntés született volna (Orbán odaszólt vagy hasonló) és/vagy

2) MLSZ teljesen tanácsatalan lenne és az első elérhető emberhez nyúltak volna, amin nem sokat kell gondolkodni.

#683454 banyaiz Előzmény: #683424

Szerintem Nyilasi lett volna a legjobb választás.

Vsz ide lehetne hozni Mourinhot évi 10 millió eur fizuért ő sem tudna ilyen állománnyal csodát tenni.

Szisztematikus építkezésre lenne szükség. De hát ezt mondjuk már 86 óta.

#683453 banyaiz Előzmény: #683421

Az alapoktól kellene elkezdeni. Külföldi profinak akkor látnám értelmét ha az utánpótlást szervezné meg 10 év alatt.

De az, hogy idejön és megkapja meccsek előtt 1-2 hétre a játékosokat embert nem tud belőlük ennyi idő alatt faragni. Hozott anyagból dolgozik ami olyan amilyen.

Taktikában esetleg lehetne szerepe, de ahhoz előbb focista kell.

#683424 TrendMan Előzmény: #683409

Milyen üzenete van annak, ha egy olyan edző nyeri el a legfontosabb posztot, aki olyan szégyenteljesen bukott a BEK első fordulójában?

Ez nem más mint kontraszelekció.

#683421 Turkoglu Előzmény: #683409

Szerintem ennek a válogatottnak teljesen mindegy ki az edzője, inkább az utánpótlás neveléshez kell hozni néhány külföldi szakembert, aztán majd 5-10 év múlva lehet gondolkodni külföldi szövetségi kapitányba, addig az csak kidobott pénz... Amúgy 86-óta várjuk a jó fiatalokat és ahogy nézem ezt a mostani MLSZ-t még 20-30 év el fog telni mire kikopik onnan a sok agyatlan léhűtő... addig is ha már a focink egy kalap sz@rt ér örüljünk a sok új stadionnak, meg majd fizessük utána az állagmegóvást, mert, hogy bevételt nem fognak termelni attól az átlag 1000 nézőtől az biztos...

#683409 banyaiz Előzmény: #683374

Nofene mégsem külföldi.

Talán jobb így mert idehoztak volna valakit nagy pénzért kirakatembernek sok értelme nincs.

Nem tartom egy akkora atomfizikának ezt a foci témát, hogy egy magyar edző ne tudja megoldani. Jó sokat kell gyorsan futni, gyorsan passzolni, technika, és tudják eldönteni kisfiúk vagy kislányok. Nem hiszem, hogy ehhez zseninek kell az edzőnek lenni.